Ekonomika
2005 Fiat Punto, 2025 KIA e Niro
A za dalsich 20 rokov
Rok 2045
Usa: Ford F-150, Ravka, civic
EU: BYD xxxx, Xpeng yyyy, Dongfeng zzzz
Rok 2045
Usa: Ford F-150, Ravka, civic
EU: BYD xxxx, Xpeng yyyy, Dongfeng zzzz
2005 Suzuki Vitara Cabrio 1.6 JLX, Renault 19 GTS 1.7 Chamade a Ford Sierra 2.0 Turnier (a Škoda 120 L)
2025 Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet Hybrid Allgrip, Renault Thalia II 1.2 16v a Ford Mondeo 2.0 Turnier (a přívěsný vozík Zaslaw)
Nevím, když na to koukám, u mě se toho moc nezměnilo, spíš jen obnovilo. Buď jsem hrozná konzerva a nebo dokonalé věci není třeba měnit 😁 😁
2025 Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet Hybrid Allgrip, Renault Thalia II 1.2 16v a Ford Mondeo 2.0 Turnier (a přívěsný vozík Zaslaw)
Nevím, když na to koukám, u mě se toho moc nezměnilo, spíš jen obnovilo. Buď jsem hrozná konzerva a nebo dokonalé věci není třeba měnit 😁 😁
Ty si asi nekupoval v roce 2005 nove auto.
Dnesni realne ceny jsou podstatně nižší.
A co se týče stárnutí vozového parku, tak ano, stárne. To je však pouze známka bohatnutí společnosti, protože i relativně "chudý" člověk si dnes může dovolit minimálně jeden vůz. A jelikož nemá příliš peněz, zkrátka sáhne po 20letém autě. Kdyby tady to bohatství nebylo, bude muset využívat hromadnou dopravu.
Na druhou stranu jedna věc je stáří vozového parku na papíře, druhá pak reálný stav v provozu. Díky vysokému podílu firemních registrací (okolo 75 procent) jsou auta na silnicích podobně stará jako v Německu. Ty staré "vraky" většinou vyjíždějí výjimečně.
Vlastnictví auta je jistě důkazem bohatství, byť 25 let stará octavia je něco jiného než nové ferrari. Ale pokud bychom byli skutečně chudí, auto, jakkoliv staré, si zkrátka dovolit nemůžeme.
Ano, pro mnoho lidí je auto takřka nutnost, ne ovšem životně důležitá. Najde se spousta lidí i mimo města, kteří si bez aut musejí vystačit, protože si to zkrátka nemohou dovolit. A tací zkrátka musejí počítat s diskomfortem.
CR je v prepoctu na aut na 1000 obyvatel 6 v EU. Narust aut a provozu snad vidis sam.
A stari aut? Tady jde hlavně o podvody na STK.
Neni to spis tim, že auta od roku 2005 dost narostla?