Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Technika nových vozů Audi pod lupou: A5 2.0 TDI MHEV plus ve videu Martina Vaculíka

5 komentářů

Jenik3
Video je eine Stunde lang?
rohYpnol
Hezké video.
Dobrá práce.
Blbé názory.

Spotřeba 6,3 je celkem adekvátní a očekávatelná. Dvě tuny, 4,8m, awd. Za pět to fakt pojede jen v tabulce wltp...
Avantime
Všetko super len tento ich úžasný mild-hybrid (v roku 2025 a u značky, ktorá má byť výkladnou skriňou technológií koncernu Volkswagen) nemá pre majiteľa žiaden úžitok. Už viaceré testy potvrdili, že úspora paliva je zanedbateľná, takže je to zas len ten prípad, kedy si kupujúci priplatí za nižšie emisie. Dávno mali mať full-hybrid a aj ten minie Audi, keď ho o pár dní predstavia v novom T-Rocu. Nečudujem sa, že boli také čistky vo vedení štyroch kruhov.
rohYpnol
Jinak k Audi A5 jako takové, mrzí mě na ni spousta věcí. Některé zazněly.

1. Plechové nápravnice
2. Brzdy
3. Splývavá záď už nemá s kombi moc co společného
4. Nesmyslná překombinovanost a přetechnizovanost a spousta samoúčelných řešení

Ve výsledku bych řekl, že to je průměrný vůz své kategorie.
Navíc design za mě bída. Nemít to logo Audi, tak klidně uvěřím, že to je nějaký BYD nebo jiná Čína... Ano, není to škaredé. Ale dobře už u Audi zjevně bylo...
Mr.Murphy
Mňo....
potvrdím něco co říká p.Vaculík a co mám odporozováno na svém 2 roky starém Superbu TDI 140kW nebo kolik to má.... Ostatně jsem si s ním i v záchvatech zoufalosti z toho auta psal....

1) olej žere, v závislosti na rychlosti 0,1-0,3L/100. Jet ze Zadaru trvale 160 po Chorvatsku a pak nějakých 150 po Maďarsku a Slovensku s tou spotřebou fakt zamávalo
2) mám to taky ve čtyřkolce a až po 30tkm mi spotřeba spadla tak o litr.... měl jsem tam předtím furt kolem 6,7, teď to padá pod 6, jezdím furt stejně
3) úbytky chladísí směsi mi taky skončily až po 30tkm.... (bože....)
4) že plyn u hybridu od VW funguje jak tlačítko on-off (čili skoro každé zrychlení raději téměř plný, aby to jelo) mám odzkoušeno na Superbu PHEV (jasně, jiná technologie, ale s vybitou baterkou je to taky hybrid, že...)
Suma sumárum mě naftový Superb moc nepřesvědčil a tenhle hybrid od Audi taky ne. Bude se s tím dát žít ale proč, když můžu mít hybrid třeba od Toyoty? (řečnická úvaha, zatím jsem Toyotu nikdy nezkoušel, ale všichni to chválí).
Takže za mě fakt ne a subjektivně dodám, že se mi zdál ve videu brutálně laciný potah sedaček.... na to si celkem potrpím a tohle mi přišlo jak z Fábie....
Tož asi tak za mě.... já jsem diesel pohřbil (a měl jsem to udělat už dřív). Třeba 2.2 JTD se stejným výkonem v Alfě bylo prostě lepší a olej to skoro nežralo (na druhou stranu, když už se měl dolít, nebyla tam měrka a bylo to úplně na ho*no).
Na dlouhé cesty benzínový hybrid, na kratší EV. Ve firmě si to tak můžu nastavit, bye bye nafta....
Můj názor no 😄