Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Naše Omoda 5 1.6 TGDI bude muset do servisu. Co zahrnuje pravidelná prohlídka?

15 komentářů

KANKUNEN
Ještě 20 let zpět tu byly hádky VW nebo frantík. Tak ten VW zůstal, ale do hádky si bereš Jaecco nebo Omodu, Stelantis vypadl z kola.
xxc
@KANKUNEN A tavares si užíva dôchodok 🙂
traveldrive
@KANKUNEN Stellantis možno vypadol z kola u teba, ale na cestách vídam nových Peugeotov a Citroenov celkom dosť. Oplov a Fiatov už menej.
ericn
@traveldrive no a Komodu nevidíš, což je vlastně dobře 👍
psel
@ericn tak to každopádně. Ty totiž stojí v servisu po 15000km na výměnu oleje 😄.
Teda po 15000km není to na Čínu příliš pozdě? Nebylo by lepší vše promazat po pár km jako kdysi u VW Brouka? Musím se přiznat, že už si nepamatuji, kdy jsem měl naposledy auto na servisu po 15000km, ale to bude hodně dávno...
ericn
@psel spíš jsem to myslel tak, že je to čína a tam by měla zůstat. Btw já taky auto dávám na servis každých 15tis km (ač servisní interval je 30tis.km) a žádný drama to není, ani finanční 😜
ryccardo
@ericn tak když stojí 5 litrů oleje 1000 korun a filtr asi 200-300, tak to běžnýho člověka nezruinuje dát auto nový olej za náklad 2000 korun a proč nedat autu servis, který potřebuje. Ale když seš socka a potřebuješ šetřit na servisu, tak ať si každý dělá co chce.
ptr078
@psel Ja si menim olej a filtre kazdych 10/15k
ryccardo
@psel to je ale normální interval. S každým autem máš být po 15 tisících na oleji, 30 tisích na vzduch filtru a 40-50 tis na svíčkách jinak ho ničíš. Že tě evropské automobilky motivují k tomu přetahovat výměny oleje a ničit si motor je špatně. Kdo jezdí na intervaly po 30 tkm nebo 2 letech je ma-gor. Něco jiného je pokud auto nalítá 60 tis ročně. Tam to je samozřejmě ještě akceptovatelné. Já například najezdím kolem 25 ročně a na olej chodím po 15 tis a motor je díky tomu ještě naživu. Navíc se mi líbí ta opravitelnost Omody a ne že kvůli vytlučenýmu čepu měníš celý rameno. To se můžou jít evropský automobilky taky bodnout. Dojedou na svoje chování a půjdou do kytek.
3_diamanty
@KANKUNEN
Nahodou kdejakych tych suv pezotov vidiet az podozrivo vela... az mi je to divnô... z kola vypadol fiat... jeho 600vka je u nas totalne predajne mrtva ( prisaham ze som 600vku este v premavke nevidel a to som uz videl u nas aj "americku" kiu telluride ) ... ale tie suv citrony a pezoty vidim.. aj grandlandy.. a novu fronteru uz tiez... prave ze nikdy tolko suv pezotov ci oplov nebehalo po cestach ako prave dnes ... ale ten fiat je v suv segmente fakt mrtvy
Ono ked uz sme pri francuzoch... tak to skor renault v triede suv je mrtvy.. austral nestretnes ani rafale ( pezotacke suv dvojkolky vidis uz skoro na kazdom rohu ale stretnut suv renault je sviatok ) ... tieto nacancane drahotinky s podivnou vizazou idu uplne mimo lajnu zakaznikov.. tu slapu kusky ako sportage tucson ravka tigi t roc kodiaq karoq a pod
3_diamanty
To auto vobec nevyzera zle.. aj motoricky za mna velmi zaujimava alternativa v danom segmente ( povedzme ku korandu 1,6 turbo alebo nejakemu MG? ) ... tu asi rozhodne cena a ucel pouzitia... to 1,6 turbo urcite nebude zly motor a kto nerobi 40 tisic rocne tak preco nie... motoricky by som sa teda ani moc nebal... skor ma zaujima ako je to s hrdzou a ochranou podvozka ci karoserie ... ale to sa samozrejme neda zistit hned... na to si musime este nejaky ten rok pockat ked sa omoda u nas kusok rozbehne a majitelia ziskaju uz nejake tie skusenosti ... po boku MG by ale omoda tiez mohla u nas prekvapit... hlavne ked pride od nej viac modelov na trh a ludia tuto znacku uz kusok spoznaju...
Frfla
Ač se mi tento automobilový SUV segment nelíbí, tak bych šel asi raději do sportage nebo tuscona než do nějaké omody.
Mikesus
@Frfla souhlas, ze za tu hodne podobnou cenu je hyu/kia sázka na jistotu. Možná po par letech se to změní, ale aktuálně bych směřoval podobne, koukat po takto levných a malých suv.
ryccardo
@Frfla jako designově to vypadá teda příšerně. I ten interiér se mi nelíbí. A doráží mě dotyková tlačítka na volantu. To je fakt příšernost, ale za tu cenu chápu, že to někdo kousne.
MihiCZ
To tu dlouho nebylo, auto.cn opět v akci. Ještě, že jsou novináři co nemají místo mozku kung pao.

Vím, je to jiné čínské auto, ale iluze si nedělám: www.youtube.com/watch?…