Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Cupra Formentor vrací do hry milovaný pětiválec. Vznikne jen 4000 aut pro celý svět

3 komentáře

Pepa_007
Pročpak tak málo? Moc CO2?
Roman
@Pepa_007 Protože současné generace mělo být 10.000 a byly problémy je vůbec vyprodat a všude v bazarech (Německo) je jich plno.
Escomak
Jo tak špatně se VZ5 prodávala, že na Slovensku stačilo asi 15 minut na jejich kvotu, ČR měla jen 3 kusy na prodejce. Zbytek musel kupovat v NSR, já taky. Kupoval jsem v prosinci 2023 a těsně před vánocema mi vyfoukli 3 kousky. Objednáno až 27.12.2023 a 18.ledna 2024 jsem se stal hrdým majitelem. To auto je famozní, pokud chcete tak vás nic nepředjede. Kdo jednou zkusí tak bere všema deseti. Pětiválec je prostě famozní a miluje otáčky, tlačí to na 7000. Kopec nekopec pořád táhne a nemá dost. To se mi moc líbí. Ještě se mi nestalo, že by mělo dost a už nechce, to opravdu ne. Max. je 263km, změřeno GPS. Spořeba se drží kolem 10l-12l. Brzdy jedovaté Akebono, brzdí neskutečně a podvozek je perfektní. No a zadní torque splitter je pecka !!! Hodně návykové, jen to nechce brát spolujezdce na rychlou jízdu, stačí pár zatáček a brždění a je každému špatně, jako řidíč si to ale užíváte. Na jízdu se vždy těším a je to auto co vám vykouzlí úsměv při každé jízdě. Spoustu namistrovaných frajírků vůbec neví co je to předjelo. Auto klame tělem a zepředu je to normální Formentor, ale zezadu ty 4 funkční koncovky ukažou, že tohle auto je fakt rychlý. Prostě 2,5l pětiválec z audi RS je pecka, jen miluje otáčky a dole je prostě línej (normální aut👋daily car). Jo a sníh to auto snad miluje, je to obrovská zábava.