Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Cupra Formentor vrací do hry milovaný pětiválec. Vznikne jen 4000 aut pro celý svět

6 komentářů

Roman
@Pepa_007 Protože současné generace mělo být 10.000 a byly problémy je vůbec vyprodat a všude v bazarech (Německo) je jich plno.
Escomak
Jo tak špatně se VZ5 prodávala, že na Slovensku stačilo asi 15 minut na jejich kvotu, ČR měla jen 3 kusy na prodejce. Zbytek musel kupovat v NSR, já taky. Kupoval jsem v prosinci 2023 a těsně před vánocema mi vyfoukli 3 kousky. Objednáno až 27.12.2023 a 18.ledna 2024 jsem se stal hrdým majitelem. To auto je famozní, pokud chcete tak vás nic nepředjede. Kdo jednou zkusí tak bere všema deseti. Pětiválec je prostě famozní a miluje otáčky, tlačí to na 7000. Kopec nekopec pořád táhne a nemá dost. To se mi moc líbí. Ještě se mi nestalo, že by mělo dost a už nechce, to opravdu ne. Max. je 263km, změřeno GPS. Spořeba se drží kolem 10l-12l. Brzdy jedovaté Akebono, brzdí neskutečně a podvozek je perfektní. No a zadní torque splitter je pecka !!! Hodně návykové, jen to nechce brát spolujezdce na rychlou jízdu, stačí pár zatáček a brždění a je každému špatně, jako řidíč si to ale užíváte. Na jízdu se vždy těším a je to auto co vám vykouzlí úsměv při každé jízdě. Spoustu namistrovaných frajírků vůbec neví co je to předjelo. Auto klame tělem a zepředu je to normální Formentor, ale zezadu ty 4 funkční koncovky ukažou, že tohle auto je fakt rychlý. Prostě 2,5l pětiválec z audi RS je pecka, jen miluje otáčky a dole je prostě línej (normální aut👋daily car). Jo a sníh to auto snad miluje, je to obrovská zábava.
Escomak
@Jenik3 no a první objednáno v ČR 7/2022, dodáno 12/2022 za obrovskou raketu, to jsem ještě dostal slevu 200t. Na tom autě je obrovská marže. Po slevě 1.820.000, takže šílený. Za ty peníze bych nekupoval, ale zařizoval jsem to pro někoho. Koupeno na firmu. Já jsem si ho párkrát půjčil a přesvědčilo mě to. Já kupoval za 1.2 v max výbavě 6 měsíců staré a najeto cca 5000km a plná záruka. Nebylo co řešit.
Escomak
@Jenik3 Dovezeno z NSR až k baráku, jen jsem zaplatil.
Jenik3
@Escomak
Stačilo napsat, že jezdí rychle a muselo se pro něj do NDR nebo NSR?
Pepa_007
Pročpak tak málo? Moc CO2?