Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

V Česku prodávaný Zeekr 001 s modernizací zlepšil nabíjení. Zvládne 1,14 MW!

26 komentářů

DonVito
Ale diesel natankujes rychlejs a navic nemusis planovat!

Dokud to nebudou 2MW a dojezd aspon 1.000km po nemecky dalnici 300km/h rychlosti, tak je to vo nicem.

A pro uplnost dalsi osvedcena dogmata abych usetril "ekspertum" namahu
DC infrastruktůra je nedostecna a nabijecky s takovym vykonem u nas nejsou
nabijeni je drahy
lidi v panelaku nemaji kde nabijet
baterky hori
EV jsou neekologicky
Autonomni rizeni nebude nikdy
Horký Rom
@DonVito
😃👍

A musí stát pod 500 000
DonVito
@Horký Rom
👍
Jo na to jsem zapomnel.
Samozrejme, ze za pul mice je to drahy.
A Fabie v kombajnu te vodveze do Chorvatska lip.
kesumb
@DonVito
nojo jenze fabii nedelaj protoze neposlouchaj co ridici fakt chtej a tim nicej eu prumysl!
speedfred
@DonVito Konečne sa dá s tebou súhlasiť.
ACE.
@DonVito Proč si píšeš sám se sebou a ještě si to sám lajkuješ
Othello
@DonVito
no ten diesel skutečně natankuješ rychleji. Odhadem tak 3x - 4x.
I benzín.
skejpa
@Othello omg 😁 Tak si to někdy změř. Já to měřil. Průměr jsem měl 7 a půl minuty. Klasicky Octavie 2.0TDI + placení CCSkou u pultu. Když byla u kasy fronta, tak i 10 minut nebyl problém.
Othello
@skejpa
řeč byla o rychlosti tankování. Ne o lelkování mezi regály
skejpa
@Othello Az na to, ze ja to bral cestou rovnou ke kase 😁 a s nabijenim mas kasu hned pri autorizaci platby...
Othello
@skejpa
No jo, pak si ale musíme říct odkud kam měříme. Jestli to nebude třeba i se zajížďkou k nabíječce / stojanu
skejpa
@Othello Ty jsou většinou u dálnic a u benzinky 😁 Jel jsem 14 dnů zpět do Maďarska a nabíjel jsem po cestě tam 2x a pokaždé přímo u dálnice.
Othello
@skejpa
a jak dlouho to trvalo ?
Petr Pinkas
@skejpa Tak to přesně je a pokud ještě dělají u kasy párky v rohlíku tak to je i déle. Ostatní příspěvky zde to jsou jenom kecy, kecy, kecy.
speedfred
@skejpa
Nemusíš chodiť ku kase , môžeš platiť rovno pri stojane.
Zetti
@skejpa natankuju benzin, bliknu mobilem na stojan a odjizdim. Na kasu nejdu vubec. To je Orlen v 21. stoleti. Klidne ti to stopnu, zadny problem. Na nabijecce stravim vetsinou pres pul hodiny, protoze vetsina ma 50-75 kW. Pokud mi chybi 40-50kWh, dobu na stojanu spocita i decko + predehrati baterie, to v aute nemam. Rozdil je v tom, ze na benzin ujedu nejmin 700 kilometru CZ dalnicni rychlosti. Na elektriku stejnym tempem kdyz netopim neco pres 200. Na stejnou vzdalenost musim nabijet jeste dvakrat

Ja nevim, ze furt nekdo lidi oblbuje, jezdim na benzin i na elektriku, dal nez jedno nabijeni bych na elektriku nejel.
skejpa
@Zetti ja teda nabijim jen na 150kW+ nabijeckach. Mam EV6 a ta se nabije 10-80% za 18 minut. Jeli jsme tim do Modeny loni, coz je 1000km a jeli jsme to 11h. Z toho 1h na nabijecce a v cili nam jeste kus zbylo... Ne kazdej ma marny EV a nabiji jen u Lidlu a pak na to nadava, by se mi chtelo rict.

S Octavkou, jelikoz mame v praci CCSky, jsem musel vzdy na kasu. 21 stoleti je pekny ale na tu kasu jsem musel vzdy. Navíc ja jezdil spis na Shell 😊
rohYpnol
@skejpa
Fronta u kasy?!? Neznám...

P.S. Tankoval jsem v Maďarsku. Samoobslužný stojan, platba asi za 5s. Co tam máš dál?
rohYpnol
@DonVito
Netrefil. Budeš muset přidat.

Poslední ionty u Splitu je fakt problém. 🤣🤣🤣

Zeekr je mega dobrý a píšu to tady opakovaně a dlouho. Podpora BEV=podpora Číny. Tohle je fakt problém 🤣🤣🤣
petr11
Pokud někdo opravdu vydrží sedět v autě 1000km v kuse bez toho aby potřeboval jíst,pít,na záchod, tak EV pro nej opravdu není dobrá volba. Jinak myslím pokud nové ix3 opravdu zvládne ujet po 10 min nabijení dalších 250-300km po dálnici,tak nabíjení už ani není potřeba dál zdokonalovat. Odskočíte si na WC a to případné kafe, nebo jídlo už budete jíst za jízdy..
kesumb
@petr11
a navic ix3 je na rozdil od cinsky plecky realita...
Pepa_007
680kw. 👍👍 To bude mít maximální rychlost kolem 350km/h. Masakr.
psel
@Pepa_007 no zase s tím můžeš najíždět i v Německu na dálnici do levého pruhu 😄. Ale na nic jiného to není. Teda kromě tabulky kde vidíš že 680kW > 250kW. A o to tady asi jde.
eLzyx
"tak ještě těch 3000km dojezdu, co mají diesely a pak si to koupím" ... citace půlky národa českého.
Ve výsledku tomu bude chybět tažné na aspoň 5 tun (i když má sportyachta), záruka na 30 let a počkají si, až to zlevní.
Arese
A co jako? 😃 Pro normálního Čecha zcela irelevantní informace.
rohYpnol
@Arese

Jako hlavně to, že podpora BEV=podpora Číny. To je opravdu průšvih.