Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Policie ČR dostane 352 nových kodiaqů. Mají motor z RS a speciální výbavu

66 komentářů

Tomogo
Já myslel, že ta speciální výbava bude falešný zvuk V8?
pradeda777
Toto je úplné šílenství. Za chvíli bude náš policejní stát mít víc policejní vozů než policistů...za víkend jsem v Olomouci napočítal 11 zaparkovaných policejních vozů, které tam stály celý víkend. Proboha nač pořizovat další? To jen aby se utratily peníze v rozpočtu,protože jinak by příští rozpočet mohl být nižší, že?
vencelín
@pradeda777
Podobně služebna Plzeň Slovany. Tam tleje na dvorku různých vozů více než dost, většinou nějaké Transportery a Craftery. Na co to pořizují, když pak ta auta nejezdí?
rohYpnol
@pradeda777
Jsi úplně padlý na hlavu? Co to je za argument? Ty snad chodíš o víkendu do práce?!???
vencelín
@rohYpnol
Pacholci jsou profece fungující bez přerušení, stejně jak hasiči, zdravotníci, dispečeři leteckého provozu, autobusáci, nádražáci, atd atd......
rohYpnol
@vencelín

Samozřejmě že to co vytahuješ je nesmysl, protože spousta z agendy nejsou 24/7/365 ve směnném provozu!!! Stejně jako v nemocnici a kdekoliv jinde.
vencelín
@rohYpnol
Ale ty auta slouží ponejvíce právě těm co jsou bezpřerušení.
Nebo si myslíte, že všechny pacholacký sekretářky fasují služební auto s majáky????
Man Ký
@vencelín ano, spousta agendy je o víkend mimo provoz. ale rozhodně ne ti, co jezdí v autě s vysílačkou, majákama a bleskem😊
po rohypnolovi můžeš chtít příspěvky, ve kterých se snaží z ostatních dělat hlupáky za překlep, ale už ne základní logické myšlení😊
rohYpnol
@vencelín

Znovu - jestli nechápeš, že PČR ani nikdo jiný nemá 100% agendu 24/365 tak se asi nemáme dál o čem bavit. Drží se nějaké služby, ve kterých by měla být pokryta základní potřeba. Což je při současném stavu PČR problém.
vencelín
@rohYpnol
Doporučuji Vám přečíst si nejprve několikrát co jsem napsal, hezky v klidu a pomalu.
Nikde jsem nepsal že pacholacký kancelářský krysy makaj bez přerušení. Ty jsou z 99,999999999 peroidických o víkendu doma.
Ale tento personál opravdu nefasuje k užívání vozidla s majáky (ani služební vozidla bez majáků). Ty vozidla mají k dispozici ti co jsou v terénu a tam to je co se počtu personálu přibližně stejné týden vs víkend. A tedy pokud nějaké vozy (větší počet) dlouhodobě stojí před služebnou, tak tyto vozy jsou zbytečně nakoupené. Můžete mi ted zas chytat za slovo, že je potřeba mít nějajkou zálohu, ano to je třeba. Ale ta záloha bude třeba 2 vozy na nějakou střední služebnu, nikoliv 10, 15 či nedejbože více vozů.
Chápate už tu pointu?
rohYpnol
@vencelín
Ja mo dobře vim co říkáš od počátku.

A ja to znovu říkám, že 24/7/365 drží jen zakladni nezbytné agendu. Takže přes víkend klidne může byt plný dvůr. Jestli si myslíš že počet hlídek o víkendu je stejný jako ve všední den, tak spadni z té tvé jahody do reality.
vencelín
@rohYpnol
Slovíčkaření je na stole, třikrát hurá.....
Psal jsem "přibližně stejné", tedy to může být třebas 90 % stav osazenstva. Hlídky co jezdí daná služebna v týdnu tak jezdí v podobném rozsahu i o víkendu. To není MHD či veřejná doprava, kde s víkendem je leckde výrazný utlum četnosti spojů.
rohYpnol
@vencelín
Ne. Ani počet hlidek není stejný. Ani přibližně.
vencelín
@rohYpnol
Tak jaké je tedy % snížení stavu o víkendu, dle Vás? Ať se poučíme......
rohYpnol
@vencelín
Pouč se u vás. Schválně se informuj jak to je. Proto ti záměrně neodpovím.
vencelín
@rohYpnol
Jasně, to je diskuze na vysoké úrovni v praxi....
Já jsem Vám něco napsal, Vy s tím nesouhlasíte. Požádal jsem Vás o Váš názor a přijde mi odpověd že záměrně neodpovíte..........
To se na mne opravdu nezlobte, proč lezete do diskuzí, když nechcete odpovědět a říci co je dle Vás správně.......To je opravdu chování retardovaného, nechci Vám křivdit, tak doufám že jen momentálně retardovaného.
Man Ký
@vencelín já vím, já vím, ale nepovím! třetí třída ZŠ😊
vencelín
@Man Ký
Už třetí 😁? To je premiant 😊
rohYpnol
@vencelín

Úplně jednoduše nechci odpovědět proto, aby ses informoval sám a konkrétně u vás a sám se přesvědčil že meleš nesmysly.

A ne že já ti něco napíšu a ty zase budeš vykládat jak to neni pravda.
Man Ký
@rohYpnol ...protože cokoliv ty napíšeš, to je přece pravda! logicky! absolvoval jsi totiž práva - v Plzni, když sis tam byl pro hajlajna, tak odpoledne jsi je absolvoval😊
vencelín
@Man Ký
Moment,ted Vás musím trochu zarazit. Plzen si do úst neberte 😁.
Ale je pravda že pravníci jsou sorta lidí jenž logice a myšlení moc neholdují, bez ohledu na tom v jakém městě sídlí ústav na kterém studovali.
Man Ký
@vencelín plzeňská práva jsou přec vyhlášená.
vencelín
@Man Ký
Vím, jistou dobu se tama studovalo rychlostí světla 😊.. Plzeń jako hlavní město divokého západu si ale takovou reputaci nezaslouží 😊.
vencelín
@rohYpnol
Jak můžete vědět co napíši? Máte křišťál?
Avidentně víte starou kvrdlačku 😁. Dále bych se ve věci nevrtal pro vaše blaho 😊.
vencelín
Další Kokodáky se pacholkům zachtělo???? To jim prostorově nestačí Octy????? A až jim přestanou stačit Kokodaci, co budou chtít poté,MB V či G, nebo rovnou Caddy Escalade??
Někteří pacholci by si zasloužili chodit pěšky či max. dostat přidělené služební jízdní kolo a ne si vozit zadky v autech.
Othello
Škoda že si někdo z ministerstva vnitra nepřečetl tady ten včerejší článek jak policie jede nadoraz. Věděli by že jim nechybí auta ale policajti
vencelín
@Othello
Na každého pacholka dvě auta, tak aby každý mohl sedět jednou půlkou v jednom fáru 😊.
pradeda777
@Othello....hahaha....v policejním státe, kde máme 2x tolik policistů než vojáků chybí policisté....taková blbost se snad nedá ani vymyslet...
Othello
@pradeda777
jen jsem připomenul předchozí informace

www.auto.cz/…z-rezervy-158769
skejpa
@Othello Tak oni se noví zaměstnanci nelověj úplně dobře na to, že budeš jezdit vylítanou Octavií s 350 tisíci km, co je každou chvíli v servisu 😁
Ales Chocholousek
Z nasich dani se to kupuje, co priste vzit flotilu Cadillac Escalade ESV jiste si to oduvodni ze je nutne potrebuji. Driv stacila felicia, ted musi mit velke SUV, jiste vzroste bezpecnost a objasneni, kor az jim zvysi platy a idealne i vysluhy. Ale co lide si voli ty co jim slibuji vetsi stat a jiste si to radi ze sveho zaplati. Nas libertarianu co chteji minarchismus je jen par
rohYpnol
@Ales Chocholousek

Ano s tou Felicií jsi to trefil. Asi všichni si pamatujeme doby, kdy PČR měla ve vozovém parku Felicie, které byly ostatním jen pro smích...

Tuhle etapu zpět asi nikdo snad necche...

Z druhé strany souhlasím, že rozežranost státního aparátu by měla být krocena. Opravdu běžné hlídce nestačí Scala?? Opravdu je třeba Kodiaqy 2.0 TSI??? Doteď stačily Octavie... Příště bude co, Audi Q7?!? ...

A úplně to samé, jen o několik řádu víc platí pro armádu. F35?!? NA DLUH??? Atd. ...
vencelín
@rohYpnol
Pacholci byli (jsou) leckdy pro smích, to souhlasím, ale není to rozhodne tím, že používali felicie. Je to spíše jejich chováním a postupy.
Naopak felicie byla dostatečné vozidlo pro běžnou službu na to aby se postavili za nejbližší roští a tama kasírovali, případně na běžnou hlídkovou službu. Na tyhle aktivity rozhodně nepotřebují fasovat kvanta Kokodáků. Na tyhle aktivity jim stačí boty bata či jízdní kolo 😊.
rohYpnol
@vencelín

Samozřejmě že meleš nesmysly. Doba se změnila. Dnes musí mít více techniky.

Ve Feliciich byli k smíchu, když na silnicích měli řešit přestupky silných vozů a oni měli prohnilé Felicie co sotva držely pohromadě.
vencelín
@rohYpnol
Nesmysly tvrdíte Vy.
tedy na ty dva cvoky ročně, co před majaký maj snahu ujet budem všem pacholkům kupovat lamba???????
rohYpnol
@vencelín
Ne. Zase meleš nesmysly.
Reagoval jsem na tvoje koloběžky.
vencelín
@rohYpnol
O koloběžkách jsem nic nepsal 😊.
rohYpnol
@vencelín
Tak kola, no.
Lord Owl
@rohYpnol Některé ty Feldy měli Sachs odpružení a 1,6 motor. Docela to i jelo a hřebíkový pás pro rychlá auto to uvezlo....
A musíme zamáčknout slzu za SUV výhodně papaláši z PČR nakoupené od Hyundaie, jak se nedostali na místo kráteru do Vrbětic....
vencelín
@rohYpnol
Jinak F35 je něco jiného. Srovnávat pořízení kokodaků s F35 je dosti mimo. Nebo toužíte abychom pořídili Suchoje či Migy? F-35 pořizují všichni kdo má trochu rozum. Pokud bychom měli nějakou zvláštní platformu, tak provoz se násobně prodraží, takhle se dají sdílet zkušenosti, znalosti, hromadně objednávat ND, atd atd. Pokud s JAS to možné nebude, to bychom byli posledním mohykánem, který by je provozoval.
Zde se juknete na F35😒br />https😐/www.youtube.com/watch?…
https😐/www.youtube.com/watch?…
rohYpnol
@vencelín

Ne. Všichni F35 nepořizují. Naopak někteří začali objednávky rušit.

Podle KVAČR máme zcela jiné priority. To zaprvé.

Zadruhé, všichni chciválkové tady straší Ruskem a říkají, že máme 5 let. Může mi nekdo vysvětlit, jak naší situaci řeší F35 co dostaneme za 10 let?!??
vencelín
@rohYpnol
Kdo je zrušil, čím je nahradil? Zrušil je kompletně nebo jen mírně zredukoval počet strojů?

Víte že na F35 je pořadník dlouhý jak Lovosice natáhlé na skřipec?

Myslíte si že sověti mávtutím kouzelného proutku třebas za 7 let přestanou mít imperiální choutky? Vždy je měli a vždy je v krvi mít budou.

A co tedy by jste pořídil Vy? MiGy, Suchoje, L159 NG jako bojové? Zakoupil rogala nebo v lepším případě pár čmeláků a přivařil na ně brokovnice?

Smiřte se s tím, že není dostupnější universálnější a vyspělejší platforma. Raptor je sice taky super, ale ten není, nebyl a nikdy nebude na prodej. A to nemluvím o tom, že je ještě dražší, jak na koupi tak na provoz.
rohYpnol
@vencelín

Nic z toho nebyla opět odpověď na to o čem jsem psal a jen odvádění tématu jinam.
vencelín
@rohYpnol
Na otázku, a to ani jednu jste neopověděl vy.
Moje odpověd na vaši jedinou otázku v příspěvku na který jsem reagoval jsem uvedl.

Ta odpověd zni: "Myslíte si že sověti mávtutím kouzelného proutku třebas za 7 let přestanou mít imperiální choutky? Vždy je měli a vždy je v krvi mít budou."

Tak prosím o odpovědi na mé otázky. Děkuji. A nějaké relevantní. Obecné plky o tom, že F35 je předražená není objektivní odpověd. respektive si dovolím Vám věc ulehčita odpovím za Vás. Nikdo hromadně objednávky na F35 neruš (tak že by ji stornoval komplet)í. Tahle platforma je koncepčně to nejnovější s výhledem 50 let ve službě. Jas, F16 či FA18 (byt obě jsou výtečná letadla) takový výhled použitelnosti prostě již nenabízí. Jestli se nepletu, tak je to koncepce někdy z konce 60 let či začátku 70 let, kdy započal jejich vývoj.
Takže pokud Vám mohu radit, řeči o předraženosti F35 si strčte za klobouk. Pokud by byly předražené vzhledem k vlastnostem a perspektivnosti co nabízí, tak by se neprodávaly jak rohlíky v Lidlu.
rohYpnol
@vencelín
Ne. Moje otázka byla mimo jiné "Zadruhé, všichni chciválkové tady straší Ruskem a říkají, že máme 5 let. Může mi nekdo vysvětlit, jak naší situaci řeší F35 co dostaneme za 10 let?!??"

Tvoje odpověď nikde. Jen odvádění tématu úplně jinam.
Jak je objednávají všichni, jak jsou pořadníky, jak já bych suchoje atd. Ale odpověď na moji otázku NIKDE!
vencelín
@rohYpnol
Umíte číst?????????
Psal jsem (UŽ DVAKRÁT)😒br /> "Myslíte si že sověti mávtutím kouzelného proutku třebas za 7 let přestanou mít imperiální choutky? Vždy je měli a vždy je v krvi mít budou."
rohYpnol
@vencelín

Ja mic dobře umím číst. A PRÁVĚ PROTO PÍŠU CO PÍŠU!!!

Ty blekotáš o tom co bude za 7, 10 let. ALE JÁ SE PTÁM, A PÍŠU TO UŽ POTŘETÍ!!!, na úplně něco jiného. Já se ptám, jak nám to pomůže v těch 5ti letech které údajně máme k dispozici??? Chápeš???
vencelín
@rohYpnol
V pětiletech nikoliv, ale poté nám to pomůže, když už nedokážete porozumnět do všech důsledků psanému textu a chcete to napsat otrocky pro žáka 1 třídy ZS.

Dle vašeho vidění tedy co nám nepomůže hned ted, to už nemusíme řešit nikdy. Tot svérázný přístup vskutku.

Mimochodem, ty dluhé čekací lhůty vyvrací Vaši tezi o předraženosti platformy, ale to už jsem Vám jednou psal, s kterou jste vyrukoval na začátku.

A jak jsem Vám psal sovět vždy si bude brousit zuby co by kde schrabnul do svého imperia zmaru. A proto se pořizují například F35.
Michal Chmelař
@Ales Chocholousek
Efektivitu vynakládání veřejných peněz je určitě správné sledovat, ale zrovna tady myslím ty kodiaqy smysl dávají.

Pokud vím, jsou primárně určené pro prvosledové hlídky, které s sebou vozí spoustu vybavení. Dlouhé zbraně, hodně prostředků balistické ochrany (to jsou velké objemné věci), beranidlo, teleskopický žebřík, záchranářský batoh + AED ... Na to je potřebné auto s větším zavazadlovým prostorem, aby tu zástavbu s organizérem na tolik věcí bylo kam umístit.

A když vidím, kam hlídka občas ve službě musí jet, chápu, že to SUV s pohonem 4x4 se hodí.

Minarchismus přece za prioritu považuje především zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti státu, což je v principu správně, tyto kodiaqy pro policii proti těmto zásadám nejdou. Z toho Vašeho příspěvku by člověk nabyl dojmu, že jste spíš pozér než minarchista.
vencelín
@Michal Chmelař
Tak 4x4 v Práglu, Plzni, Brně, atd dává fakt smysl, že.....
Chápu je v Rudě, Spindlu, Klínovci atd., jinde je to zbytečnost.
že jim doposud stačily Kokty. Asi jim ale nebyly dost nóbl a trendy.
Michal Chmelař
@vencelín
Nechte si někdy povyprávět od policistů, kam jim ujíždějí řidiči při pronásledování. I ve velkých městech a jejich okolí je spousta nezpevněných ploch, kde se pohon 4x4 a větší světlá výška hodí. A potom, ve vysoké rychlosti je 4x4 přínosem i na pouhém mokru.
Ano, prvosledové hlídky začínaly s octaviemi, dokonce to byly 1,4 / 1,5 TSI bez pohonu 4x4, ale právě po zkušenostem z nasazení a s ohledem na přibývající množství vybavení se přešlo na kodiaqy.
vencelín
@Michal Chmelař
Zkrátka se nám pacholci rozmlsali.
Michal Chmelař
@vencelín
Asi se každý bavíme o něčem jiném, to je pak zbytečná diskuse. Hezkou neděli a hodně zdraví, ať nikdy nepotřebujete třeba tu hlídku, co má v dostatečně prostorném kodiaqu i AED.
rohYpnol
@Michal Chmelař

Zvláštní, že nejsi schopný diskuse zjevně s nikým 🤔
Michal Chmelař
@rohYpnol
Na diskusi musí být dva na stejné úrovni, schopní držet se tématu.

S tebou to taky nikdy nefungovalo, na žádné trochu náročnější téma ses nechytal, ani obraz ani zvuk. Už sis dostudoval materiální stránku přestupku, §11 trestního řádu atd., "právníku" rohypnole?

A nemusíš mít péči, diskusní osamělostí netrpím 😄
Horký Rom
@Michal Chmelař
😀👍
rohYpnol
@Michal Chmelař
Materiální stránku přestupku jsem do diskuse vnesl já, ne ty, právníku matlale. Už jsi pochopil jak je to s pronlčením trestného činu? 😁

Jinak mě neoznačuj za "právníka", protože právníka nejsem a někteří místní diskusní pololobotomové by ty tvoje uvozovky nemuseli pochopit 😆
Michal Chmelař
@rohYpnol
Že jsi právník jsi tu o sobě v jedné z diskusí tvrdil ty, je skvělé, že jsi v sobě našel sílu přiznat, že jsi lhal, za to máš ode mě palec nahoru.

Materiální stránku přestupku jsi sice tenkrát vnesl do diskuse ty, akorát jsi vůbec nechápal, o čem píšeš, takže jsi byl úplně mimo. Což ostatně charakterizuje obecně většinu tvých diskusních příspěvků.

Matlal, který si plete trestní a civilní řízení, jsi tu jedině ty.
Man Ký
@rohYpnol ty debyle. tebe tady za debyla považuju sto procent zúčastněných. teda mimo Ryccarda a Mokrouse, s těma máte shodu. a z nějakého neznámého důvodu tyhle dva tvoje kumpány všichni vostatní milujou stejně jako tebe. nebude to náhoda?
vencelín
@Michal Chmelař
Děláte jak kdyby ji jejich Kokta Combi neuvezla.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Vzhledem k tomu, že budou pronásledovat piráty v elektroplechovkách, tak co do dynamiku příště 2.0 TSI stačit nebudou. Takže příště bude co? Q7 55TFSI?? Nebo budou spoléhat u elektra že si počkají u nejbližšího nabijecího stojanu? 😅
Man Ký
@rohYpnol všiml sis, že tě právě označil za lháře a tys držel hubu? beru to za přiznání, že jsi opravdu sedmilhář a fantasta!
ACE.
Na naše poměry celkem rozumná volba
vencelín
@ACE.
Opravdu?
Položme si otázku tedy provozování Oct Combi je nerozumná volba?
Státní sektor by se měl snažit chovat co nejefektivněji a v tomto případě si myslím, že octa combi je dostatečným povozem pro běžnou službu.

Ano na horské pobočky nech dostanou patřičný počet vozidel s vyšší světlostí. Nedomnívám se že je nutné takovýchto vozidel pořizovat plošně stovky.
Lord Owl
@ACE. Ano, ty poměry u PČR jsou už delší dobu dámským přirozením ke zdi.... Nevytrhl to ani vrchní velitel všech vniter ze sousední jižní země.... Ten sliboval jak vlk karkulce, dodnes policajti nemají PDAčka s vypisováním elektronických bloků na pokuty.
skejpa
Proti novým autům nic nemám. Ale fakt je nutné, aby měli všichni SUV? To nestačí SUVčka někam na hory a na vysočinu? Beztak Octavia kombi 4x4 vyjede to samé, co Kodiaq. Jen bude mít nižší provozní i pořizovací náklady. A neříkejte mi, že se do ní nevejdou.