To zni zajimave, ale kupovat si kvuli tomu pristup nebudu.
Mam chut jet na svem Piaggiu Medley dolu, do Italie.
Pres Alpy.
Myslim, ze by to mohlo byt hodne zajimave.
A mam vyhodu - mam vzadu pridavnej zamykaci box.
Takze toho nalozim fakt docela dost.
Mam i specialni, dvoulitrovy kanystr!
To je pro tenhle skutr spolehlive minimalne na 100 km jizdy.
😄
vencelín
0
@Ja Prvni 123
Prskoletem do itošky proč ne. Nápad dobrý, tak ať vyjde.
Jsou i tací co jezdí leckams na Babetách či Fichtlech, nicméně v těhle případech bude skoro i kolo na rychlost přesunu rychlejší 😊.
Ja Prvni 123
0
@vencelín To nevim proc.
Ma to 11 kW, stovkou to jedebez problemu non-stop.
😄
To spis si rikam, jak to na tom usedim.
Nicmene jasne, jel bych to pomaleji nez autem.
Ale to je dobre.
Zase jses vic v kontaktu se svetem kolem Tebe.
A rozhodne bych nejel po dalnici.
😄
speedfred
1
@Ja Prvni 123
Do Talianska štýlovo s Vespou. 👌
To musíš mať ale výlet aspoň na 7 dní aby sa človek nenaháňal a nesedel na tom 10h/denne.
ITA mám rád tiež tam jazdím ale s veľkou moto, akurát treba pretrpieť alebo mať šťastie v Rakúsku s radarovým terorom. So 125 to je ale v kľude.
Ja Prvni 123
0
@speedfred Je to tak.
😄
Ozzman
0
Mám už skoro 10 let Hondu PCX, nemam absolutně pochyby, že by dojela až do Číny tak, jak ji teď mam zaparkovanou před prací (taky s boxem 😁), nikdy to nic nechtělo mimo benzinu, oleje a za ty kilometry (33t) jednu sadu gum a brzd, kamarád na technicky totožném SH125 najel 90tkm na puvodní variátor, takže jet se na tom dá... ale jak dlouhou trasu si zkusil nejdelší ? Já v létě dal v kuse cca 220km a byl jsem zralej na masérku 😁 @Ja Prvni 123
gil54
2
@Ozzman
Mám jen dvě zkušenosti s "extrémní" dálkou v jedné stopě. Kdysi - v 35 letech - ve dvou na CBR do Splitu na jeden šťouch - bez potíží.
Ještě pořád mladej - tenkrát v 55 letech - jsem se nechal vyhecovat že dám taky na jeden šťouch Lago di Gardu na Runneru VXR 200. Dva dny jsem si lízal rány - hlavně bolavej zadek. Tajně jsem doufal, že mi tam skútra ukradnou a budu se moct vrátit zpátky vlakem. No, neukradli, takže ten samej teror zpátky, navíc cestou dvakrát zmoklej a dvakrát zase uschlej.
Tím jsem s "e.x.p.edicema" skončil. 😀
speedfred
0
@gil54 Vymeniť povoz.
gil54
0
@speedfred
Tehdy šlo o to, že právě na tom skútru...
Dodnes nevím, co jsem si vlastně chtěl dokazovat. 😀 Možná asi ta krize středního věku...nějaká zmutovaná.
speedfred
0
@gil54 Skútre sú fajn a hlavne tie veľké, do Talianska by sa mi s tým asi moc nechcelo. 😀 No skrátka nejaký “čelenč”.
gil54
0
@speedfred
Každý to má jinak.
Já uznávám výhody skútra prakticky jen ve městě a příměstě. A - za předpokladu papírů na motorku - považuji po těch letech za moje optimum něco kolem 300 ccm, kompromis výkonu, pohodlí, užitnosti, hmotnosti a ceny.
Ty velký jsou sice fajn, zejména megakomfortní, ale na město to jsou těžký neobratný parníky a na mimo město za ty prachy už jde koupit docela funkční motorka, která je, za mě, na volné silnici vždycky o dost lepší.
Ozzman
0
Myslim, že na takové Forze 750 by se už cestovalo na dálku velmi pohodlnně, ale stojí už jako nová Fabie 😁 @speedfred
Ozzman
0
Ok, jako mne taky lákala nějaká dálka, ale neumím si představit na tom sedět na dálnici v tý stovce třeba hodinu v kuse, natožpak dvě - tři, ale na Youtube je plno podobných e😜edicí 😁 @gil54
Ja Prvni 123
0
@Ozzman 200 jezdim relativne casto.
Ve smyslu tak 2x, 3x do roka.
Teda 2x 100 v jednom dni.
I tohle by byl nekolikadenni vylet, mimo dalnice.
Takze ne jako autem: vyjet rano a do vecera byt v Rime.
😄
vencelín
0
@Ja Prvni 123
Bába a Ficthl rozhodně nemají 11 kW, tedy pokud nevyužijí postrk dieselové lokomotivy 😊. Ty maj tak kůn či dva, max tři, ale víc jim nehádám 😊.
Ty nové prskolety věřím že maj těch 10 až 15 kW, taky vůči Babce či Fichlovi jedou do kopců rychlostí světla 😁.
Ja Prvni 123
0
@vencelín No, vzdyt nahore pisu jasne, ze se jedna o Piaggio Medley 125.
Ma prave tech 11.
A ano, souhlasim, ze na tuhle cestu by Beverly 300 bylo nesrovnatelne lepsi.
Ale z principu to mam na dojizdeni 14 km. Na to je zase lepsi to Medley.
😄
vencelín
1
@Ja Prvni 123
Vím. Jen jsem poukazoval na to, že jsou lidi co jezdí na podobné vejletíky na Bábách a Fichtlech a o tadle 125 je vůči nim hypersonické přibližovadlo 😁.
Mam chut jet na svem Piaggiu Medley dolu, do Italie.
Pres Alpy.
Myslim, ze by to mohlo byt hodne zajimave.
A mam vyhodu - mam vzadu pridavnej zamykaci box.
Takze toho nalozim fakt docela dost.
Mam i specialni, dvoulitrovy kanystr!
To je pro tenhle skutr spolehlive minimalne na 100 km jizdy.
😄
Prskoletem do itošky proč ne. Nápad dobrý, tak ať vyjde.
Jsou i tací co jezdí leckams na Babetách či Fichtlech, nicméně v těhle případech bude skoro i kolo na rychlost přesunu rychlejší 😊.
Ma to 11 kW, stovkou to jedebez problemu non-stop.
😄
To spis si rikam, jak to na tom usedim.
Nicmene jasne, jel bych to pomaleji nez autem.
Ale to je dobre.
Zase jses vic v kontaktu se svetem kolem Tebe.
A rozhodne bych nejel po dalnici.
😄
Do Talianska štýlovo s Vespou. 👌
To musíš mať ale výlet aspoň na 7 dní aby sa človek nenaháňal a nesedel na tom 10h/denne.
ITA mám rád tiež tam jazdím ale s veľkou moto, akurát treba pretrpieť alebo mať šťastie v Rakúsku s radarovým terorom. So 125 to je ale v kľude.
😄
Mám jen dvě zkušenosti s "extrémní" dálkou v jedné stopě. Kdysi - v 35 letech - ve dvou na CBR do Splitu na jeden šťouch - bez potíží.
Ještě pořád mladej - tenkrát v 55 letech - jsem se nechal vyhecovat že dám taky na jeden šťouch Lago di Gardu na Runneru VXR 200. Dva dny jsem si lízal rány - hlavně bolavej zadek. Tajně jsem doufal, že mi tam skútra ukradnou a budu se moct vrátit zpátky vlakem. No, neukradli, takže ten samej teror zpátky, navíc cestou dvakrát zmoklej a dvakrát zase uschlej.
Tím jsem s "e.x.p.edicema" skončil. 😀
Tehdy šlo o to, že právě na tom skútru...
Dodnes nevím, co jsem si vlastně chtěl dokazovat. 😀 Možná asi ta krize středního věku...nějaká zmutovaná.
Každý to má jinak.
Já uznávám výhody skútra prakticky jen ve městě a příměstě. A - za předpokladu papírů na motorku - považuji po těch letech za moje optimum něco kolem 300 ccm, kompromis výkonu, pohodlí, užitnosti, hmotnosti a ceny.
Ty velký jsou sice fajn, zejména megakomfortní, ale na město to jsou těžký neobratný parníky a na mimo město za ty prachy už jde koupit docela funkční motorka, která je, za mě, na volné silnici vždycky o dost lepší.
Ve smyslu tak 2x, 3x do roka.
Teda 2x 100 v jednom dni.
I tohle by byl nekolikadenni vylet, mimo dalnice.
Takze ne jako autem: vyjet rano a do vecera byt v Rime.
😄
Bába a Ficthl rozhodně nemají 11 kW, tedy pokud nevyužijí postrk dieselové lokomotivy 😊. Ty maj tak kůn či dva, max tři, ale víc jim nehádám 😊.
Ty nové prskolety věřím že maj těch 10 až 15 kW, taky vůči Babce či Fichlovi jedou do kopců rychlostí světla 😁.
Ma prave tech 11.
A ano, souhlasim, ze na tuhle cestu by Beverly 300 bylo nesrovnatelne lepsi.
Ale z principu to mam na dojizdeni 14 km. Na to je zase lepsi to Medley.
😄
Vím. Jen jsem poukazoval na to, že jsou lidi co jezdí na podobné vejletíky na Bábách a Fichtlech a o tadle 125 je vůči nim hypersonické přibližovadlo 😁.