Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Na Vespě GTS 125 až k Baltu: Pod mořskou hladinu

17 komentářů

Ja Prvni 123
To zni zajimave, ale kupovat si kvuli tomu pristup nebudu.
Mam chut jet na svem Piaggiu Medley dolu, do Italie.
Pres Alpy.
Myslim, ze by to mohlo byt hodne zajimave.
A mam vyhodu - mam vzadu pridavnej zamykaci box.
Takze toho nalozim fakt docela dost.
Mam i specialni, dvoulitrovy kanystr!
To je pro tenhle skutr spolehlive minimalne na 100 km jizdy.
😄
vencelín
@Ja Prvni 123
Prskoletem do itošky proč ne. Nápad dobrý, tak ať vyjde.
Jsou i tací co jezdí leckams na Babetách či Fichtlech, nicméně v těhle případech bude skoro i kolo na rychlost přesunu rychlejší 😊.
Ja Prvni 123
@vencelín To nevim proc.
Ma to 11 kW, stovkou to jedebez problemu non-stop.
😄

To spis si rikam, jak to na tom usedim.

Nicmene jasne, jel bych to pomaleji nez autem.
Ale to je dobre.
Zase jses vic v kontaktu se svetem kolem Tebe.
A rozhodne bych nejel po dalnici.
😄
speedfred
@Ja Prvni 123
Do Talianska štýlovo s Vespou. 👌
To musíš mať ale výlet aspoň na 7 dní aby sa človek nenaháňal a nesedel na tom 10h/denne.
ITA mám rád tiež tam jazdím ale s veľkou moto, akurát treba pretrpieť alebo mať šťastie v Rakúsku s radarovým terorom. So 125 to je ale v kľude.
Ja Prvni 123
@speedfred Je to tak.

😄
Ozzman
Mám už skoro 10 let Hondu PCX, nemam absolutně pochyby, že by dojela až do Číny tak, jak ji teď mam zaparkovanou před prací (taky s boxem 😁), nikdy to nic nechtělo mimo benzinu, oleje a za ty kilometry (33t) jednu sadu gum a brzd, kamarád na technicky totožném SH125 najel 90tkm na puvodní variátor, takže jet se na tom dá... ale jak dlouhou trasu si zkusil nejdelší ? Já v létě dal v kuse cca 220km a byl jsem zralej na masérku 😁 @Ja Prvni 123
gil54
@Ozzman

Mám jen dvě zkušenosti s "extrémní" dálkou v jedné stopě. Kdysi - v 35 letech - ve dvou na CBR do Splitu na jeden šťouch - bez potíží.

Ještě pořád mladej - tenkrát v 55 letech - jsem se nechal vyhecovat že dám taky na jeden šťouch Lago di Gardu na Runneru VXR 200. Dva dny jsem si lízal rány - hlavně bolavej zadek. Tajně jsem doufal, že mi tam skútra ukradnou a budu se moct vrátit zpátky vlakem. No, neukradli, takže ten samej teror zpátky, navíc cestou dvakrát zmoklej a dvakrát zase uschlej.

Tím jsem s "e.x.p.edicema" skončil. 😀
speedfred
@gil54 Vymeniť povoz.
gil54
@speedfred

Tehdy šlo o to, že právě na tom skútru...

Dodnes nevím, co jsem si vlastně chtěl dokazovat. 😀 Možná asi ta krize středního věku...nějaká zmutovaná.
speedfred
@gil54 Skútre sú fajn a hlavne tie veľké, do Talianska by sa mi s tým asi moc nechcelo. 😀 No skrátka nejaký “čelenč”.
gil54
@speedfred

Každý to má jinak.

Já uznávám výhody skútra prakticky jen ve městě a příměstě. A - za předpokladu papírů na motorku - považuji po těch letech za moje optimum něco kolem 300 ccm, kompromis výkonu, pohodlí, užitnosti, hmotnosti a ceny.

Ty velký jsou sice fajn, zejména megakomfortní, ale na město to jsou těžký neobratný parníky a na mimo město za ty prachy už jde koupit docela funkční motorka, která je, za mě, na volné silnici vždycky o dost lepší.
Ozzman
Myslim, že na takové Forze 750 by se už cestovalo na dálku velmi pohodlnně, ale stojí už jako nová Fabie 😁 @speedfred
Ozzman
Ok, jako mne taky lákala nějaká dálka, ale neumím si představit na tom sedět na dálnici v tý stovce třeba hodinu v kuse, natožpak dvě - tři, ale na Youtube je plno podobných e😜edicí 😁 @gil54
Ja Prvni 123
@Ozzman 200 jezdim relativne casto.
Ve smyslu tak 2x, 3x do roka.

Teda 2x 100 v jednom dni.

I tohle by byl nekolikadenni vylet, mimo dalnice.
Takze ne jako autem: vyjet rano a do vecera byt v Rime.
😄
vencelín
@Ja Prvni 123
Bába a Ficthl rozhodně nemají 11 kW, tedy pokud nevyužijí postrk dieselové lokomotivy 😊. Ty maj tak kůn či dva, max tři, ale víc jim nehádám 😊.
Ty nové prskolety věřím že maj těch 10 až 15 kW, taky vůči Babce či Fichlovi jedou do kopců rychlostí světla 😁.
Ja Prvni 123
@vencelín No, vzdyt nahore pisu jasne, ze se jedna o Piaggio Medley 125.
Ma prave tech 11.

A ano, souhlasim, ze na tuhle cestu by Beverly 300 bylo nesrovnatelne lepsi.
Ale z principu to mam na dojizdeni 14 km. Na to je zase lepsi to Medley.
😄
vencelín
@Ja Prvni 123
Vím. Jen jsem poukazoval na to, že jsou lidi co jezdí na podobné vejletíky na Bábách a Fichtlech a o tadle 125 je vůči nim hypersonické přibližovadlo 😁.