Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Prodej hybridů v Česku vzrost skoro o třetinu. Toyota drží ohromný náskok

25 komentářů

JirkaII
Vyjmenované drahé značky svědčí o tom, že nejen auta na baterky, ale i hybridy nejsou aktuálně řešením pro široké masy, které se potřebují dostat do práce, na nákup, k lékaři atp. A těch je přesila. Salute Green deal.
Dominik Syrový
@JirkaII ty široké masy musí makat, když chtějí jezdit hybridy a nebo chodit pěšky to je velmi zdravé. Většina naší populace je obezní a líná.
Horký Hrom
@Dominik Syrový 👍👍👍
JirkaII
No, a je to jedno, zda bohatí, či chudí. Ve světě zneužitelnosti do sítě připojených vozů asi nikdo nechce mít v autě časovanou bombu z nedemokratické části Asie. No počkat, kdo vlastní některé z nedávno evropských značek? Někdo nás řídí do pěkných (co by se asi rýmovalo).
Jenik3
Skoda ma hybrid?
praptak
@Jenik3 Plugin.
multicar
@praptak Má i mild-hybridy - minimálně pro Octavii, Kodiaq a Superb.
Frfla
To je logické, když ICE přestávají nabízet a místo nich jsou mhev, hev a phev. ICE abys pohledal. Snad už jen kia ceed a stellantis. Škodárna jen s manuální převodovku. Od příštího roku Euro7 a pro ICE konečná.
Tomogo
@Frfla To je jako přemýšlet v zelinářství, kolik se tam prodá zeleniny. 🤣
Horký Hrom
@Tomogo 👍👍👍
praptak
@Frfla Škoda má modely bez mhev s manuální převodovkou, ale i s dsg.
Arese
@praptak Přesně tak, a proto je taky tak úspěšná! 😊
traveldrive
@Frfla Ešte u Renaultu dostaneš sedan so štvorvalcom 1,33 bez elektromotoru.
Arese
@traveldrive Dobrá poznámka! Ve slušném autě prostě žádný trakční elektromotor nemá co dělat a spalovací motor musí přímo pohánět kola! A nejlépe samozřejmě prostřednictvím manuálu! 😊
Arese
Hybridy zásadně nebrat! 🤮
Radek Holodňák
@Arese díky petře
praptak
@Arese Přesně, to je takové poloelektro.
traveldrive
@Arese V tom prípade toho na výber veľa nemáš.
Arese
@traveldrive To ale není moje vina. Naštěstí je naše rodina důkladně zásobena (až předzásobena) normálními, čistě spalovacími vozy (samozřejmě s manuálními převodovkami)! 😊
Jenik3
@Arese
Pro nas ucel je to dobra koncepce pohonu (Toyota hybrid). Tak mi je neber.
Michal Chmelař
@Arese
Nevím sice, proč hybridy nebrat, ale Kinedryl byste určitě brát měl 😄
Ja Prvni 123
@Arese Mne hybrid nevadi.

Ale preju Ti, aby ciste benzinova auta byla stale ke koupeni.
😄

Mne to vyresilo nepouzitelnost douspojkove prevodovky.
Ja Prvni 123
A jestli ono to nemuze byt skladbou nabidky...

No co, jen napad.
Arese
Nárůst prodeje hybridů je dán hlavně tím, že hybridizace zamořuje čím dál více modelů, nabízených v EU, zatímco nehybridodebilizovaných modelů rok od roku v nabídce ubývá. Dobrovolně by se jej koupilo jen minimum zákazníků!
kyklop
@Arese zmier sa s tým, je to jediná možnosť ako zásadne znížiť spotrebu paliva. Teda pokiaľ sa nestane zázrak a skokovo sa nezvýši účinnosť spaľovacieho motora