Novinky
Pepa_007
0
🤣🤣🤣🤣
Anonym
0
@Pepa_007 👍👍👍
S touto tématikou jsem zrovna dobře obeznámen a není to v realitě nic až tak dramatického / nesplnitelného. Paradoxně největší nároky jsou kladeny na pneumatiky, které nakonec mají největší vliv. Dá se udělat i sportovně znějící auto, které splní 68 dB. Navíc od určitého poměru výkon/hmotnost se norma uvolňuje, tj. zrovna ta AMG budou plnit 69 nebo dokonce 70 dB. Naopak jsem rád, že díky těmto zákonům se postupně hluk z dálniční dopravy snad trochu utlumí.
@stormrider Že ale těchle aut na silnicích burácí. Spíše n razíte na upravené výfuky běžných aut. Zásah EU je naprostá zbytečnost, a další demonstrace neomezené autority byrokracie.
Dosud vyrobené hudební nástroje, veškeré reproduktory, letadla ,vlaky... se mohou ponechat v provozu...ale ty nově vyrobené už hlukový limit musí splňovat. 😀
Padni komu padni. 😀
A jakmile štěkot dospívajícího štěněte dosáhne na hlukový limit, tak... no, zabíjet je snad nebudeme, ale minimálně operace nebo opuštění území EU je čekat bude.
Padni komu padni. 😀
A jakmile štěkot dospívajícího štěněte dosáhne na hlukový limit, tak... no, zabíjet je snad nebudeme, ale minimálně operace nebo opuštění území EU je čekat bude.
Tohle žádné AMG modely nezařízne. Upřímně jsem nikdy nepochopil kouzlo uměle uřvaných výfuků. Jemné ševelení šestiválce, nebo tlumený hlomoz osmiválce ano, to je velmi příjemné. Ale to snad zatím nezakazujou.
Ztisovani je v poradku.
Znasilnene "malorazky" pro extremnevysoky vykon nejsou k nicemu dobre, takze mi jich lito neni.
Dost blbe se to bude plnit obrim SUV na 20" + kolech s nesmyslnou sirkou... ato je dobre.
😄
Znasilnene "malorazky" pro extremnevysoky vykon nejsou k nicemu dobre, takze mi jich lito neni.
Dost blbe se to bude plnit obrim SUV na 20" + kolech s nesmyslnou sirkou... ato je dobre.
😄
Další příklad nesmyslné regulace EU, kdy nám opět zhoršuje životní podmínky.
Ja Prvni a Posledni
@rohYpnol
Život bez AMG ti zhoršuje životní podmínky? To je roztomilé, lobotome. 🤣🤣🤣
Život bez AMG ti zhoršuje životní podmínky? To je roztomilé, lobotome. 🤣🤣🤣
@rohYpnol
Tak urcite.
Svet kde bude kazdy omezenec predvadet sve zakriknute ego pomoci nesmyslneho revu motoru bude super misto k ziti…
Urvane auto je znakem bezohlednosti a demence majitele a nevim proč by tom melo trpet cele široké okolí.
Tak urcite.
Svet kde bude kazdy omezenec predvadet sve zakriknute ego pomoci nesmyslneho revu motoru bude super misto k ziti…
Urvane auto je znakem bezohlednosti a demence majitele a nevim proč by tom melo trpet cele široké okolí.
@Hendly
Jediný, kdo tady něčím trpí v současné době jsi nejspíš ty. Ale hluk to opravdu není... 😁
Jediný, kdo tady něčím trpí v současné době jsi nejspíš ty. Ale hluk to opravdu není... 😁
@Hendly všiml sis, že rohypnol už ani nediskutuje v poslední době, ale jen vždy hodí nějaký úplný nesmysl a nemá pro něj ani argument a jen uráží?
@Mikesus
Muj pocit je, že poslední dobou má opravdu extrémní nazory a jeho argumentace ukazuje, že netusi o cem ty problemy jsou viz dnešní diskuze tady.
To nic nemeni na tom, ze si ho tady redakce vydržuje a opecovava.
Muj pocit je, že poslední dobou má opravdu extrémní nazory a jeho argumentace ukazuje, že netusi o cem ty problemy jsou viz dnešní diskuze tady.
To nic nemeni na tom, ze si ho tady redakce vydržuje a opecovava.
@Hendly myslím, že jen hledá cokoliv, s čím by mohl nesouhlasit aby se mohl pohádat... a že z toho vyjde většinou jako úplný blb, to je poměrně přirozené
...a nedokáže napsat jednu reakci bez překlepů - nechlastá? nebo není na práškách?
...a nedokáže napsat jednu reakci bez překlepů - nechlastá? nebo není na práškách?
@Hendly
Další báječná historka, viď hujere 😁
Hele, nechceš napsat tu pohádku, jak jsem byl s readkcí na dovolené na Maledivách? Odtama určitě vím, že že klidně zakážou náš průmysl a nechají nás zmrznout jen aby neměli moře o 1 mm výš 😁 😁
Nejdřív jsem proruský troll, teď jsem protěžovaný redakcí... věřím, že jsi volič Pirátů, přesně takhle totiž uvažují! Nic neví a budují šílené konstrukce na svých snových spekulativních představách, zatímco realita je úplně o něčem jiném 😁
Další báječná historka, viď hujere 😁
Hele, nechceš napsat tu pohádku, jak jsem byl s readkcí na dovolené na Maledivách? Odtama určitě vím, že že klidně zakážou náš průmysl a nechají nás zmrznout jen aby neměli moře o 1 mm výš 😁 😁
Nejdřív jsem proruský troll, teď jsem protěžovaný redakcí... věřím, že jsi volič Pirátů, přesně takhle totiž uvažují! Nic neví a budují šílené konstrukce na svých snových spekulativních představách, zatímco realita je úplně o něčem jiném 😁
@rohYpnol prej Maledivy😊 tvl ty to fakt nechápeš? von si z tebe dělá pr.d.el😊 opečovává tím myslí, že tady má redakce užitečného idyota, který krmí diskuse a udržuje je při životě😊 a voni jsou rádi, že se tady něco děje😊
@rohYpnol
Tak sefredaktor psal, ze te zna a podporuje.
Tak sefredaktor psal, ze te zna a podporuje.
@Hendly
...Teď jsem se ho ptal a kroutil hlavou že to není pravda 😁 😁 😁 😁 😁
(ironie kdyby to někdo nepochopil)
...Teď jsem se ho ptal a kroutil hlavou že to není pravda 😁 😁 😁 😁 😁
(ironie kdyby to někdo nepochopil)
@rohYpnol
To se tak asi nahodou tady stava. Sefredaktor te tu obhajuje, Tycoon se meni na “Anonym” ale to je vse asi nahoda…
To se tak asi nahodou tady stava. Sefredaktor te tu obhajuje, Tycoon se meni na “Anonym” ale to je vse asi nahoda…
Největšími zdroji hluku na silnici bývají nákladní auta, traktory, kombajny, autobusy a motorky, u silnice pak křovinořezy a podobné stroje. EU však omezuje hluk osobních aut. Je evidentní, že EU nejde o ochranu obyvatel před nadměrným hlukem, ale jde jen o další skrytý způsob zeleného džihádu proti osobním autům se spalovaími motory.
@Tycoon trochu mi to přípomíná argumentaci chlapců s enduro dvoutakty brázdícími naše lesy: "když tam může lakatoš, tak proč my ne?"
ne, pokud může být auto stejně rychlé se 70 db jako s 90 db tak jenom adolescent se dožaduje zvuku.
každopádně, tvého automobilu a žádného dalšího s podobným výkonem se to týkat nebude.
ne, pokud může být auto stejně rychlé se 70 db jako s 90 db tak jenom adolescent se dožaduje zvuku.
každopádně, tvého automobilu a žádného dalšího s podobným výkonem se to týkat nebude.
@Man Ký
Přečti si ještě jednou můj příspěvek. Nepíšu tam nic o tom, že limity na hluk jsou špatně. Naopak, vyjmenoval jsem tam několik typů dopravních prostředků, které dle mého názoru dělají nadměrný hluk a dovedu si představit, že u nich by dávalo smysl uvařžovat i zpřísnění. U osobních aut smysl nevidím, jelikož jsou méně hlučná.
BTW Výkon a zvuk spolu nesouvisí.
Přečti si ještě jednou můj příspěvek. Nepíšu tam nic o tom, že limity na hluk jsou špatně. Naopak, vyjmenoval jsem tam několik typů dopravních prostředků, které dle mého názoru dělají nadměrný hluk a dovedu si představit, že u nich by dávalo smysl uvařžovat i zpřísnění. U osobních aut smysl nevidím, jelikož jsou méně hlučná.
BTW Výkon a zvuk spolu nesouvisí.
@Tycoon takže 2litr je hlasitější než HEMI? ještě jsem jich takových moc nepotkal. kolik lidí odveze autobus? a má nějaké laděné výfuky? nebo bagr? je tam zvuk přizpůsoben sportovnímu feelingu, nebo je tam jako nepříjemný projev?
nevidíš smysl u osobních aut? no a slyšel jsi někdy nějaké AMG? práskat do výfuku a dělat pubertální kravál? to fakt Oktávky nedělají...
nevidíš smysl u osobních aut? no a slyšel jsi někdy nějaké AMG? práskat do výfuku a dělat pubertální kravál? to fakt Oktávky nedělají...
@Man Ký
Bydlím u silnice. A většinou mě ruší to, co jsem napsal v prvním příspěvku. Osobní auto jen velmi vzácně. Nejsem z velkého bohatého města, takže pokud už nějaký osobák dělá kravál, není to AMG s dvoulitrem, ale třeba 30 let starý šestiválcový baworák s laděným výfukem, který si zadriftuje, zatúruje a pak odjede.
To, kolik dopravní prostředěk odveze lidí nebo materiálu, neouvisí s tím, jakým hlukem tě obtěžuje. Boeing 747 odveze více než stovky aut. Ale když by ti kolem baráku měly projet stovky aut nebo Boeing, tak stovky aut budou tišší.
Bydlím u silnice. A většinou mě ruší to, co jsem napsal v prvním příspěvku. Osobní auto jen velmi vzácně. Nejsem z velkého bohatého města, takže pokud už nějaký osobák dělá kravál, není to AMG s dvoulitrem, ale třeba 30 let starý šestiválcový baworák s laděným výfukem, který si zadriftuje, zatúruje a pak odjede.
To, kolik dopravní prostředěk odveze lidí nebo materiálu, neouvisí s tím, jakým hlukem tě obtěžuje. Boeing 747 odveze více než stovky aut. Ale když by ti kolem baráku měly projet stovky aut nebo Boeing, tak stovky aut budou tišší.
@Tycoon a
Kupodivu stejna norma o ktere je clanek zprisnuje i hluk u nákladních aut.
Takze zase nadavas na EU a ona pritom dela to co si prejes. A tim pada i tvá konspirace.
Kupodivu stejna norma o ktere je clanek zprisnuje i hluk u nákladních aut.
Takze zase nadavas na EU a ona pritom dela to co si prejes. A tim pada i tvá konspirace.
@Tycoon Kdyby ten hluk dvoulitrové AMG nevydávalo, nemuselo by asi skončit. Během toho testu se to měří ve všech jízdních režimech.
@Tycoon
Demagogie Anonym pod clankem kde je neco o EU musi byt.
Jo takhle pusobi hybridni valka.
Traktory i ostatni samozřejmě prepisy na hluk maji.
No a treba traktor kupodivu jezdi naprostou vetsinu casu volnym prostorem po polích.
Demagogie Anonym pod clankem kde je neco o EU musi byt.
Jo takhle pusobi hybridni valka.
Traktory i ostatni samozřejmě prepisy na hluk maji.
No a treba traktor kupodivu jezdi naprostou vetsinu casu volnym prostorem po polích.
@Tycoon
Jasne, nejake dalsi konspiracni teorie?
Jasne, nejake dalsi konspiracni teorie?
Ja Prvni a Posledni
@Hendly
Denně potkávám na Jižní spojce stovky až tisíce kombajnů a traktorů.
Denně potkávám na Jižní spojce stovky až tisíce kombajnů a traktorů.
@Ja Prvni a Posledni
Presne, ted v zime hlavne kombajny… Des, tuhle to nechal i blafat na volnoběh pred Kauflandem.
Presne, ted v zime hlavne kombajny… Des, tuhle to nechal i blafat na volnoběh pred Kauflandem.
@Hendly
Budeš se asi divit, ale u nás sklízeli kukuřici na začátku listopadu. A ještě více se budeš divit, že ty kombajny nepřepravolali na pole teleportem, ale jezdili na pole i z pole po silnici přes obec.
Dnes večer jsem jel na nákup a při cestě zpět jsem mezi jinýma obcema předjížděl kombajn (plus doprovodné auto před ním a vláček aut za ním). Přiznávám, že jsem byl překvapený i já.
Ale chápu. Ty prostě jdeš do obchodu, kupuješ zboží a co se pro jeho výrobu musí dělat, tě nezajímá.
Budeš se asi divit, ale u nás sklízeli kukuřici na začátku listopadu. A ještě více se budeš divit, že ty kombajny nepřepravolali na pole teleportem, ale jezdili na pole i z pole po silnici přes obec.
Dnes večer jsem jel na nákup a při cestě zpět jsem mezi jinýma obcema předjížděl kombajn (plus doprovodné auto před ním a vláček aut za ním). Přiznávám, že jsem byl překvapený i já.
Ale chápu. Ty prostě jdeš do obchodu, kupuješ zboží a co se pro jeho výrobu musí dělat, tě nezajímá.
@Tycoon tak ještě jednou, Lakatoš. bez toho kombajnu a traktoru chcípnem a ten autobus vozí lidi do práce, takový ty, co nepotřebují zabrat jedno místo v jednom autě. AMG odveze jednoho člověka a ani nepoorá, ani nepovláčí😊
@Man Ký
Zajímavé. Najednou ti nevadí, že kvůli našemu blahobytu máme životní prostředí poškozené hlukem. Přitom tady několik měsíců hlásáš, že se máme uskromnit kvůli hladině moří na tichomořských ostrovech.
Zajímavé. Najednou ti nevadí, že kvůli našemu blahobytu máme životní prostředí poškozené hlukem. Přitom tady několik měsíců hlásáš, že se máme uskromnit kvůli hladině moří na tichomořských ostrovech.
@Tycoon co to blábolíš? panejo ty máš dneska v kondiciogramu křížek. anebo už mluvíš o přechodu na elektromobilitu v zemědělství a ve stavebnictví? no tak to máš potom velké plus za uvědomělost, toho bych se od tebe nenadál😊
@Man Ký
Molekula CO2 ze zemědělského stroje otepluje planetu méně než molekula CO2 z osobního auta?
Molekula CO2 ze zemědělského stroje otepluje planetu méně než molekula CO2 z osobního auta?
@Tycoon a to souvisí s tématem jak? to budeš mít stejně hlukové emisní normy pro osobák jako pro autobus? nebo pro kombajn? ty kombajny jezdí celoročně? a ty traktory? a ty AMG jezdí s bramborama, nebo s řepou? rozdíl mezi užitkovým a osobním automobilem chápeš?
@Man Ký
Asi nevíš, jak fungují normy. Je jedno, jestli máš dvanáctiválcové Ferrari nebo tříválcovou Fabii, je jedno, jestli máš malinký Fiat nebo obrovský Rolls Royce, platí pro tebe stejný limit NOx, CO a HC.
Má to logiku. Pokud NOx ničí zdraví, tak je jedno jestli vzniklo z Fiatu nebo Ferrari.
Proč by to stejně nemohlo fungovat u hluku?
Asi nevíš, jak fungují normy. Je jedno, jestli máš dvanáctiválcové Ferrari nebo tříválcovou Fabii, je jedno, jestli máš malinký Fiat nebo obrovský Rolls Royce, platí pro tebe stejný limit NOx, CO a HC.
Má to logiku. Pokud NOx ničí zdraví, tak je jedno jestli vzniklo z Fiatu nebo Ferrari.
Proč by to stejně nemohlo fungovat u hluku?
@Tycoon molekula co2 ze zemědělského stroje je potřeba, abys nechcípnul hlady. Molekula z osobního auta je jen rozmařilost. Molekula z autobusu je potřeba, aby se lidi dostali kam potřebují, molekula z auta je jen, že jsou líní a je to příliš levné.
@Tycoon
Predjizde “kombajn”.
Vnimas to jednotne cislo?
Hlucnost kombajnu opravdu problem neni.
A znova. Norma o ktere je clanek zprisnuje i limity na ostatní typy vozidel.
Ale tva konspirace:” Je evidentní, že EU nejde o ochranu ….skrytý způsob zeleného džihádu proti osobním autům se spalovaími motory.”
Predjizde “kombajn”.
Vnimas to jednotne cislo?
Hlucnost kombajnu opravdu problem neni.
A znova. Norma o ktere je clanek zprisnuje i limity na ostatní typy vozidel.
Ale tva konspirace:” Je evidentní, že EU nejde o ochranu ….skrytý způsob zeleného džihádu proti osobním autům se spalovaími motory.”
@Hendly
Chápu, v Praze není, když tam žádný nejezdí. Ale tady u nás na silnicích jezdí různé druhy dopravních prostředků. A náklaďák nebo kombajn udělá více hluku než Mercedes AMG.
Chápu, v Praze není, když tam žádný nejezdí. Ale tady u nás na silnicích jezdí různé druhy dopravních prostředků. A náklaďák nebo kombajn udělá více hluku než Mercedes AMG.
@Tycoon panejo tohle už je trochu diagnóza. nakonec se dozvíme, že na vesnici je větší hluk, než v Praze.
umělá inteligence mi říká, že traktor dělá 80-95 dB a AMG 63 80-100 dB
umělá inteligence mi říká, že traktor dělá 80-95 dB a AMG 63 80-100 dB
@Man Ký
Umělá inteligence? Zdá se, že to vypadá, že ti radí, kdy si máš vyměnit rudé trenýrky.
Kdy má AMG ty decibely? Na volnoběh, ve středních otáčkách, nebo v červném pásmu? Jak časo se tam dostane? A jak často se na ty decibely dostane kombajn?
Umělá inteligence? Zdá se, že to vypadá, že ti radí, kdy si máš vyměnit rudé trenýrky.
Kdy má AMG ty decibely? Na volnoběh, ve středních otáčkách, nebo v červném pásmu? Jak časo se tam dostane? A jak často se na ty decibely dostane kombajn?
@Tycoon musím říct, že tu jedeš řádné konspirační teorie. Souhlasím s tím, že hlavně motorky by to mělo omezit, ty vydávají největší hluk. Zemědělské stroje předělat na elektriku a budeš mít vystaráno, jinak tam není co vymyslet. Diesel je prostě hlučnej a s tím se nic nedá dělat. Takže buď nekritizuj BEV, nebo nekritizuj hlučné pracovní stroje. Přesně ukazuješ co jsi. Jak vystřižené z Hospody na mýtince.
@Mikesus
Kdyby se s tím nedalo nic dělat, byly by všechny motory byly stejně hlučné. Ale třeba BMW 530d je mnohem tišší než třeba Fabia 1.4 TDI PD. A navíc nejde jen o motor. U moderních traktorů leckdy převažuje hluk pneumatik. A s tím by elektrický pohon nepomohl, spíše naopak, protože by pneumatiky více zatížil a byly by ještě hlučnější.
Kdyby se s tím nedalo nic dělat, byly by všechny motory byly stejně hlučné. Ale třeba BMW 530d je mnohem tišší než třeba Fabia 1.4 TDI PD. A navíc nejde jen o motor. U moderních traktorů leckdy převažuje hluk pneumatik. A s tím by elektrický pohon nepomohl, spíše naopak, protože by pneumatiky více zatížil a byly by ještě hlučnější.
@Tycoon chápeš, že výrobce vyvíjí úsilí, aby ten automobil byl hlasitější, než přirozeně je, zatímco u toho traktoru je to jeho přirozený projev a nikdo nedělá nic proto, aby dělal větší rachot?
že jsou auta tišší, než bývaly, to víme asi tak deset let...
že jsou auta tišší, než bývaly, to víme asi tak deset let...
@Man Ký
Ano, souhlasím, že vyvíjet umělý zvuk čtyřválcového AMG je nesmysl.
Ale nesouhlasím s přirozeným projevem. To nemá žádné auto, jelikož všechny mají (a je to tak správně tlumiče výfuku. Změnit zvuk motoru lze mnoha technickými úpravami (počet válců, rozměry spalovací komory, otáčky, způsob vstřikování, vyvažovací hřídele atd atd). A krom toho nikde nepíšu, že je to jen o motoru. Čím těžší dopravní prostředek, tím více vytváři hluku pneumatikami.
Ano, souhlasím, že vyvíjet umělý zvuk čtyřválcového AMG je nesmysl.
Ale nesouhlasím s přirozeným projevem. To nemá žádné auto, jelikož všechny mají (a je to tak správně tlumiče výfuku. Změnit zvuk motoru lze mnoha technickými úpravami (počet válců, rozměry spalovací komory, otáčky, způsob vstřikování, vyvažovací hřídele atd atd). A krom toho nikde nepíšu, že je to jen o motoru. Čím těžší dopravní prostředek, tím více vytváři hluku pneumatikami.
@Tycoon takže vyrobíme 800kilové kombajny. ne, tohle nemá řešení. traktor i kombajn má terénní pneumatiky, protože na hladkých v poli neujedeš ani metr, když zaprší. a ty jsou na asfaltu hlučné.
fakt nechápu, že řešíme takové chjviny...
fakt nechápu, že řešíme takové chjviny...
@Man Ký
Konečně si na to kápnul. Hluk dělá hmotnost velkých dopravních prostředků kvůli hmotnosti a terénním pneumatikám na pole. No a místo toho řešíme umělý hluk AMG ve vysokých otáčkách, kterých se ve městě kvůli dlouhému zpřevodování a chování automatické převodovky ani nedá dosáhnout. Souhlas, že je to chjvina.
Konečně si na to kápnul. Hluk dělá hmotnost velkých dopravních prostředků kvůli hmotnosti a terénním pneumatikám na pole. No a místo toho řešíme umělý hluk AMG ve vysokých otáčkách, kterých se ve městě kvůli dlouhému zpřevodování a chování automatické převodovky ani nedá dosáhnout. Souhlas, že je to chjvina.
@Tycoon Nechápete, na území Prahy normálně pracovní stroje jezdí, včetně kombajnu. Také tu nad námi pravidelně létají velká letadla. Nepříjemnost hluku je dána jeho hlasitostí a je jedno, jaký dopravní prostředek ho vydává. Hluk má negativní důsledky popsané v článku.
@Tycoon Škoda, že nejde udělat takový malý e😜eriment pro naduté a zabedněné pražáky odtržené od reality. Stačilo by Prahu obehnat vysokou betonovou zdí s ostnatým drátem na půl roku. + zákaz dovozu veškerého zboží včetně potravin.
Mohli by nám blbcům ze zbytku republiky ukázat, jak se chytré hlavy o sebe samy postarají.
Jsou přece nejchytřejší, nejbohatší, se vším mají zkušenosti a jsou to lepší lidé a blbými nízkopříjmovými dělníky, uklízečkami, prodavačkami, sestřičkami, zemědělci atd. pohrdají. A jednou za 14 dní by dostali propustku na 8 hodin, aby se mohli podívat jak to funguje v buranově a dali si bramboračku.
Po půl roce bych si rád znovu poslechl jejich moudra a hodnotové postoje.
Mohli by nám blbcům ze zbytku republiky ukázat, jak se chytré hlavy o sebe samy postarají.
Jsou přece nejchytřejší, nejbohatší, se vším mají zkušenosti a jsou to lepší lidé a blbými nízkopříjmovými dělníky, uklízečkami, prodavačkami, sestřičkami, zemědělci atd. pohrdají. A jednou za 14 dní by dostali propustku na 8 hodin, aby se mohli podívat jak to funguje v buranově a dali si bramboračku.
Po půl roce bych si rád znovu poslechl jejich moudra a hodnotové postoje.
Ja Prvni a Posledni
@Mokrous
Úplně nejlepší by bylo ten lánskej sajrajt ve Svitavách zazdít betonem a ještě ho omotat ostňákem, klidně hned kolem Felberovky, aby se odtamtaď žádnej kretén nepohnul ani o centimetr.
Úplně nejlepší by bylo ten lánskej sajrajt ve Svitavách zazdít betonem a ještě ho omotat ostňákem, klidně hned kolem Felberovky, aby se odtamtaď žádnej kretén nepohnul ani o centimetr.
@Ja Prvni a Posledni No jo, potrefená husa. To by bylo, aby si hned nezakejhala. Defekt, co jen spamuje, stalkuje a 24/7 nedělá nic, než monitoruje nové i starší diskuze, aby se tu mohl vyblít a ukázat svoji ubohost a nulovou prospěšnost společnosti. Prostě zbytečný parazit a vřed. Ty bys byl první, co by zdechnul hlady. Protože počítač nepodojíš, hovne.
Ja Prvni a Posledni
@Mokrous
Tvoje sebereflexe je dojemná, až mrazivě směšná ve své pitomosti, Jene.
A já se jen usmívám. 😊
Tvoje sebereflexe je dojemná, až mrazivě směšná ve své pitomosti, Jene.
A já se jen usmívám. 😊
@Mokrous mhm, škoda že ten nadutý pražák vysvětloval chlapci z venkova, že zatímco kombajn je pro nás prospěšný, stejně jako traktor, uřvané AMG nám žádné blaho nepřináší. jinými slovy, pliveš po Mikesusovi úplně zbytečně.
@Mokrous
Jsi dite?
Vypni jen par veci co je v Praze a mas stredovek…
Jsi dite?
Vypni jen par veci co je v Praze a mas stredovek…
@Hendly V Praze stojí Temelín? V Praze máš vrty na plyn a ropu? Z Prahy teče voda k nám? V Praze máš pastviny a jatka? Z Prahy k nám chodí brambory a jabka? V Praze máš veškeré chemičky, hutě, strojírny a automobilky? Nebo k nám z Prahy chodí jen debilní nařízení a příkazy a buzerace a výpalný za věci co nechceme, od hrstky psychopatických nenažraných šmejdů? A důležité TV reportáže o pochodech LGBTQ+HYCHYKYRYDYTNY.
parada, ale ono to konci uz nastesti samo, dneska mlady vykuchanej lauf uz nastesti nerajcuje. Jeste slapnout na motorky 👍👍👍
Dovede autor vysvetlit rozpor nadpisu a “ UN R51.03 posvěcená Hospodářskou komisí OSN pro Evropu” ?
Vzhledem k faktu že křivka hluku není e.x.p.o.n.e.n.c.i.á.l.n.í (tohle slovo tu nejde napsat normálně) jak se mylně tvrdí v článku ale logaritmická, se ten hluk v praxi až tolik nesníží
@Othello V praxi rozdiel nespoznáš. Predpis, ktorý sa okrajovo dotkne jedného z X výrobcov, nestojí za nič a nerieši nič. Len ďalšia zbytočná legislatíva z dielne EÚ. Asi majú potrebu nejako odôvodňovať svoju existenciu.
@traveldrive to už tady ale stokrát bylo, jak omezení emisí nic nezmění, omezení hluku nic nezmění, možná nemá smysl mít vůbec žádné zákony, protože lidi budou úplně stejně konat když něco bude trestné nebo nebude, je to vlastně jedno😊
@Man Ký Čo zmení limit, ktorý nikto neprekračuje, ani k tomu žiadny trend nesmeruje, pretože je všeobecne opačný? Čiže len predpis pre predpis. Zbytočnosť. predpis, ktorým sa musíš zaoberať, pretože existuje, aj keď nemá žiadny zmysel ani praktický dopad. Hovorí sa tomu jednoducho - buzerácia. Predpis absolútne k ničomu, ktorý zhoršuje životné podmienky svojou existenciou.
@traveldrive
Nikdo ho neprekracuje, protoze existuje.
Nikdo ho neprekracuje, protoze existuje.
@Hendly já někdy nechápu, oč se TD nebo RHP snaží. voni ti budou vehementně tvrdit, že když ti dá někdo pět korun tak budeš mít o pět korun méně, když ti někdo pět korun sebere budeš mít o pět korun víc, a všechny tyhle animozity platí jen v případě, že to dělá Evropská unie😊
@traveldrive hele já jsem asi úplně natvrdlý. článek píše o tom, že některá auta musí skončit, protože překračují limit a ty mi napíšeš, k čemu je dobrý limit, který nikdo nepřekračuje😊
Úchylárna na druhou. Zelení levičáci v Evropě rozpoutali proti autům fanatickou válku a evropský automotive chtějí prostě zničit. Hanba jim!!!🤮
Někde jsem četl studií že 90 procent hlukové zátěže připadá na pneumatiky a to velmi souvisí s hmotností na nápravu a velikostí kol a přilnavostí. Spousta vlastností pneumatik jde proti sobě, je to vždy o nějakém kompromisu. Paradoxně nejvíce žádaná auta, tedy obří těžká SUV s velkými koly jdou proti trendu ztišit auta a snížit spotřebu ( emise), ale to je už jiný příběh.
No, jsem zvědavý. Dělám kousek od výjezdu z tunelu a překvapuje mě, kolik řidičů si sem jezdí poslechnout jak jim to zní. Hlavně večer nebo o svátcích, aby to vyniklo. A je to úplně jedno jestli mají zmrzlinu s laďákem, Mustanga, VRSso s reprákem nebo "vytuněnýho" jedničkovýho Golfa 😁.