Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Hledáme nejhorší nešvar řidičů. Mlhovkáři stále ve hře

15 komentářů

Man Ký
opakuju se asi po stopadesátétisící, líbí se mi německé pravidlo, které říká, chceš-li zapnout mlhovky, znamená to, že je viditelnost jen na 50 metrů, situace je opravdu nebezpečná a tudíž omez rychlost na 50 km/h😊 to by hodně lidí naučilo je používat jen tehdy, kdy jsou opravdu potřeba
Man Ký
@saabik a stává se ti často, že potom při předjíždění vidíš někoho jiného, než seniora s popelníkama, křečovitě držícího se volantu? tihle ať fakt raději jezdí nepřiměřeně pomalu😊
vona je to docela sranda, před dvaceti lety, když před tebou jelo auto a kličkovalo, byl to vožralej, dneska je stopro jistota, že si hraje s mobilem😊
admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
@Pepa_007 tohle je úplně normální zejména ve tmě - lehká mlha, obrysovky vidět na půl kilometru, ale co je nutné pro bezpečnost provozu? Zpomalit, když mám dojem, že dost dobře nevidím? Ne. Zapnout zadní mlhovku.

Běžně s tímhle volám do Zelené vlny, ale je to jak hrách o stěnu házet.
KANKUNEN
@Pepa_007 Třeba já to tak mám, namísto paraboly H7 mám LED projektory. Já vidím lépe a navíc méně oslňuju. Ta výměna dá ale práci, je to opak prasárny LED v parabole. Naopak LED v čočce funguje.
vecernicek2
Nejhorší jsou le*** na p*del a jezdiči v protisměru. To je zdaleka nejnebezpečnější chátra.

Nikdy nepochopím, jak (ne)funguje mozek někoho, kdo se vám nalepí 2 metry za zadek při rychlosti 150 km/h když vidí, že stejně nemáte kam uhnout, protože vedle jedou kamiony 80.
JirkaII
@Pepa_007
No, a není někde v dáli vidět mlhu? U nás to tak často chodí, i v jedoucí koloně...
JirkaII
No nevím, v Plzni a okolí je hodně velkou módou jezdit s nesprávně seřízenými světly, nebo s doslova rozje..nými světly. Někteří kutilové do světel navíc instalují napodobeniny LED náhrad halogenových žárovek. To, že ten světelný zdroj nepatří do příslušného modelu, nebo vůbevc na silnici, se pozná už z dálky a pojmenoval bych to prvkem aktivní nebezpečnosti (to jsou i ti za volantem). Za těmito jsou u nás mlhovkáři dost pozadu. Já sám mám instalované LED zdroje s příslušnou homologací a po montáži vedla první cesta na STK, kde mi během pár minut za symbolickou stokorunu zkontrolovali seřízení světel. Inu, jezdi, ale zůstaň člověkem a řiď, ať jedeš líp!
Pepa_007
Strašné. Strašné. Strašné. Lidi nemají mozek a vypalují oči řidičům za nimi úplně zbytečně. Jsou líní přemýšlet. Jsou líní řadit. Jsou líní nastupovat do neSUV auta. Lenost na N-tou.
Pak po zablikání se ještě přijde paní zeptat proč na ni blikam..... . A pere mi mlhovku do očí stále.
CRASH BOOM BANG
@Pepa_007
Ve výsledku to jen říká, že většina místních tu lítá ve starejch vrakách, kde bliká žárovka z minulýho století, ale hej, na moderní auta mají všichni úplně geniální názory.
Pepa_007
@šofér každé páté auto. Dokonce i lidé zde z diskuse mají nelegální LED místo halogenů. A nebojí se to přiznat.
Pepa_007
@JirkaII ano. Trochu mlhy bylo - viditelnost tak 400m úplně v pohodě.
saabik
Bezdůvodně pomalá jízda je pro bezpečnost provozu také velký nešvar. Nějaká mlhovka je proti tomu marginálie.
JirkaII
@vecernicek2
Jo, jsem rád, že nemusím denně na dálnici. Ač na silnici v lese za svítání, či soumraku, mi takoví le***- polovodiči také působí opotřebení krční páteře.
šofér
@JirkaII no ,to je také "specialita tuzingu", narvat LED do paraboly H7.. je to fakt děs potkat takového mamlase!
stewo99
Pustim predne hmlovky v dazdi na svojom 30 rocnom BMW a hned mam o 50 koni viac.