Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Kapalina AdBlue v praxi: Co to je, jaká je cena, jak dolít a příslušná kontrolka

2 komentáře

Uživatel_5100058
Příspěvek podléhá schvalování.
Mokrous
Dolití AdBlue je opravdové peklo a úplně nejvíc nejsložitější věc v celém známém vesmíru a proto je potřeba o tom psát nejmíň jednou za měsíc další a další články.
Vždycky 3 měsíce před a 3 měsíce po dolití nemohu spát a celej se jen klepu a potím. A to navíc celej rok pořád každej den kontroluju v systému, kolik chcanek mám ještě v zásobě a doma si vedu přesnou databázi stanic s AdBlue, protože co kdyby, žejo? Nikdy nevíš...

A pak přijde ten den. Je to jeden den v roce, nejtěžší ze všech. Auto už šílí, že dojedu jen 1500km a já v panice všeho nechám a jedu na nejbližší pumpu Orlen a tam musím najít stojan a zvednout kryt pistole a trefit se do správný dírky a to vám povídám, to není žádná pjdel. A pak to nastane. Zmáčknu pistoli a čekám (někdy i 2 minuty) až tam nateče 10-12 litrů chcanek a pak pistoli vrátím do stojanu, zavřu víčko a zaplatím šílený 2 kila (ročně) přes QR kód a celý rozklepaný odjíždím co nejdál, někam do přírody, to vydejchat a uklidnit se. Ale jak už jsem psal, stejně pak ještě 3 měsíce nespím.

Takže bacha lidi. Diesely nebrat, protože tohle fakt nechceš zažívat každej rok. A slyšel jsem, že někdo tohle musí prožít i 2x do roka. Chudák.

Místo toho berte EV a užívejte si každý den veřejné dobíjení a noční přeparkovávání a budete mít naprostý klid.