Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Hyundai Staria Electric má 800V dobíjení. Na jeden zátah ujede až 400 kilometrů

23 komentářů

Horký Rom
@KANKUNEN
Ideální shuttle bus na letiště, nyní konečně s elektrickým pohonem, který odpovídá designu z budoucnosti.
Vše se perfektně sešlo a zaslouží si potlesk 👏
Mr.Murphy
@Horký Rom přesně tak.... ideální city-shuttle.
Avantime
@vencelín To všetci vieme, je to ako keby si nám písal, že ti Nokia 3310 vydržala nabitá týždeň.
mariov8
@ericn Já mám najeto s Vitem 119CDI, většinou 4x4, také stovky tisíc km, služebně, dovolené, výlety, ... a dnes s MBUX a i nějakými těmi odkládacími prostory se mu málo co dá vytknout. Ano, Véčko je (až na ty odkládací prostory) ještě jinde. Ale taková příjmová vrstva nejsem. Zlatá auta!
Lucky85
@ericn tak toto nebude auto na rozvazanie ooatrovateliek do Rakuska a Nemecka. Ak to da 400km (ak) tak to okrem raz 2x donroka na dovolenku pokryje potreby vacsiny ludi. Problem je ze ked je lavica pevne pripevnena tak je problem na dake ine vyuzitie ako rozvazanie ludi.
Lucky85
Problem toho auta je variabilita vnutorného priestoru. Na tomto mali sudruzi zapracovat v prvom rade.
ryccardo
@Horký Rom ano to je pravda. Jako shuttle bus je to idealni. Na zbytek je tu naftovy pohon.
kozakm
@mariov8 Hyundai Staria váží v pohotovostním stavu zhruba 2 275 kg až 2 443 kg
mariov8
@ericn 160-180 normální cestovní rychlost na 17", na 200+ už to chce 18-19", pak je to stabilnější.
ericn
@mariov8 Mě strašně mile překvapilo, taková dodávka (měl jsem long) a tak dobře se to ovládalo a úplně stabilní ve 160kmh i výš na dálnici v DE. Nebyl to vůbec žádný problém 😉
mariov8
@Mr.Murphy Ale že tu těch elektrických shuttle vanů jezdí... (bohužel) taxikáři a i hotely mají většinou poněkud jiné požadavky. I s ohledem na poněkud nešťastnou geografii a značnou rozlohu Prahy.
mariov8
@KANKUNEN Ano i ne, záleží od způsobu použití/využití těch aut. To se třeba v asii dost liší a proto takovou potřebu vůbec necítí, na rozdíl od Evropy...
vencelín
"Dojezd až 400 km.....", no safra z toho si sedam na zadek.
To že mpv se vznětový motorem mají běžné nájezd na nádrž min trojnásobný a mpv se zážehový motorem cca dvojnásobný autor článku nějak poopomnel.
admin badge
Ondřej Šámal
@KANKUNEN Toť otázka...
Mně navíc chybí i možnost sedadla jednoduše vyndat. U starie se musejí doslova vymontovat, takže je to spíše opravdu na převoz lidí. Klasická rodinná dodávka s nějakou variabilitou to z evropského pohledu moc není 😒
KANKUNEN
@Ondřej Šámal Tak snad posuvná sedadla jsou výhoda v celém světě.
ericn
@mariov8 musím souhlasit. MB Vito Tourer, já ho měl s 119CDI (140kW) 9AT, je dobrý cesťák. Měl jsem ho půjčený na cestu do Hamburku a zpět, cca 1300km v 8 lidech v naprosté pohodě 😉
mariov8
@Ondřej Šámal Souhlas, to zjevně není auto primárně pro Evropu a po prvotním nadšení na výstavách nastal chladný nástup prodejů i registrací. Umocněný vyškrtnutím dieselu u auta co váží kolem 2,5 až 3t a má čelní plochu tak 3m2.

Takže dej bože pokud možno dlouhý homologační život Vitu SELECT a hlavně Třídě V (byť jsou postavené na již zjevně starší a "zbytečně" robustní platformě) s dieselovým motorem 240 koní/530Nm, s možností tahat 2500kg, s trvalou čtyřkolkou, vynikajícím měničovým automatem, s možností objednat si tam spaní, vyndat sedačky (odveze to pak v klidu kubíkový ISO kontejner), sezení pro celkem 4 až 8 lidí, s maximální rychlostí na omezovači 210/225km/h a dojezdem po 3-4 min tankování podle nohy 700-900km.

Po konci klasického Multivanu asi poslední taková multifunkční rodinná alternativa je nyní tak dostupná pouze u mercedesu...
admin badge
Ondřej Šámal
@Lucky85 Máte pravdu. Absence posuvných kolejnic pro sedadla v druhé a třetí řadě je z pohledu evropského zákazníka obrovský problém.
Starii k nám z Koreje ovšem přivezli jen tak mimoděk, tudíž nějaké větší úpravy asi očekávat nemůžeme. Přitom je to jinak moc povedené auto. S dieselem to jelo hezky, mělo to pohon 4x4, obrovsky prostorný interiér a parádní cenu 😄
ericn
@Lucky85 Víš jak to je, napíše se 400km a v realitě je to sotva 300 😉 Jinak variabilita interiéru je slabá a je to škoda, mohlo to být jinak zajímavé auto. Stačilo by zamakat na sedadlech a dát tam nějaký fullhybrid zalozený na US motoru 2.5T 👍
ericn
@Lucky85 nejen variabilita interiéru, dojezd 400km ji odsoudí do "mama" car pozice do města. Na dovolenou s tímhle jet nechceš... Když jsou tu velká auta, co dají 1000km+ a neřešíš...
Horký Rom
@KANKUNEN
Haha, přesně 👍
A představ si, že v tom tunelu by mohly jet i kavárenské vozíky s latté, aby pasažéři měli coffee-to-go ještě před boardingem. A to je jen zlomek všech možností tohoto křivého Háčka - počkej, až přidáme mini-pás s croissanty.
KANKUNEN
@Horký Rom To je pravda, ty elektrické dodávky dodáš všechny na letiště, přistavíš je bokem k sobě, otevřeš posunovačky a vznikne tunel až k letadlu. A pak zase přejedou k jinému letadlu. Co tam máš dál?
KANKUNEN
Bez mozku, zadní trojlavice a ještě to nikam nedojede. To je auto na dovču ne do města. Jooo kdyby to byl diesel PHEV, to by bolo jiná.