Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Renault Twingo naživo z Bruselu: Znovuzrozená ikona překvapí prostorem

23 komentářů

DonVito
Bravo.

Cenove prijatelny, evropsky elektromobil.

Skutecne ekoauto.

Resp. auto s nejnizsimi emisemi jak lokalnimi, tak po 20.000km globalnimi.

Argumenty proti Twingu se budou hledat tezko.
Snad jen, ze cenova parita v tomto segmentu jeste nenastala.
Ale uz nejsme daleko.

A nezapominal bych na to, ze vetsina soukromniku kupuje ojetiny...
dodo24
@DonVito ak človek vezme do úvahy absenciu manuálu, tak tá cenová parita pri tomto aute aj nastala. Minimálne TCO bude pri tomto aute nižšie ako pri podobnom spalovaku v automate.
traveldrive
@DonVito Ako vieš, že je cenovo prijateľný? A čo je podľa teba "cenovo prijateľný" v prípade malého autíčka do mesta?
ericn
@traveldrive Asi myslel něco kolem 250-300tis Kč. No asi viděl tu Německou slevu na Spring dp konce února a vzhlédl se v ní 😉
Mikesus
@traveldrive na jizdu po městě je mhd. Ale jinak cenove přijatelný auto do mesta je za mne hranice 500tis.
ericn
Bez benzinového motoru je to promarněná šance na bestseller… 🤔
traveldrive
@ericn Nikdy nevieš...
Arese
Pokud by to mělo normální spalovací motory, bylo by to super ...😧
traveldrive
@Arese Bolo, to máš pravdu. Ale takémuto vozítku sadne aj elektromotor ako riťka na šerblík. 😉
ericn
@traveldrive za kolik? Tak 550-600tis Kč? To bude opravdu pecka...
traveldrive
@ericn Nekrič hop, keď nevieš. Don Vito píše cenovo prijateľný, ty tvrdíš opak. Čo tak radšej počkať a cenu hodnotiť až keď bude známa? Som zvedavý na argumenty aj protiargumenty, keď skúsia začať s cenou blízko 500... Vzhľadom na cenník konkurenčnej elektrickej C3 by som to aj čakal 😉
ericn
@traveldrive jsem zvědav, ale tipuju to 70-100tis pod R5 (679tis Kč základ) - stejná platforma i baterky, oholenější auto....
traveldrive
@ericn Ja chcem veriť základnej cene medzi 500 a 550. Pod 500 by to bol gól.
ericn
@traveldrive Pod 500tis Kč by asi museli ještě oholit baterku někam 25-30kWh... A to už by bylo nepoužitelné jako Spring.
Arnie J
@ericn Však to má baterku (bohužel jen) 27,5 kWh a cena už je určená, na západních trzích 19490 eur základ, tedy u nás pod půl milionu.

Bude tedy zatím jen jedna verze, 27,5 kWh baterka a výkon 60 kW. To je sice fajn pro cenu, ale pro mě bohužel pod hranicí použitelnosti. Já bych osobně uvítal, kdyby se jim tam podařilo natlačit 40 kWh baterku a 90 kW motor z Renó 4/5. Samozřejmě za adekvátně vyšší cenu (+3/4k eur?). Ale to si asi můžeme nechat zdát 😊
KANKUNEN
Proč jsme se vždy posmívali frantíkům, měli skvělé Twingo 1, 2 nikdo nechtěl a proto udělali 3 ještě divnější. Aspoň když potřebují prosadit BEV, tak se vrátili k osvědčenému.
ericn
@KANKUNEN No kdyby ho udělali na platformě, co umi ICE i BEV mohli mít bestseller... Dokážu si představil 1.0TCe 74kW s manuálem a byla by o něj rvačka. S EV to dopadne jako vždy, první vlna nadšenců to koupí a pak pomalé umírání prodejů...
del42sa
@ericn asi tak nějak ...
Horký Rom
Podle mě je Twingo E-Tech právě to auto, které si pořizují lidé, pro něž svět automobilů není krajinou, již je třeba křižovat od rána do večera. Když kolem nich prosviští nějaké to „gétéíčko“, ani se neohlédnou. Nemají k tomu důvod. A zároveň netouží vlastnit „velké“ auto ani rozměry, ani ambicemi.
A tak prostě jdou a koupí si malé tiché Twingo na elektřinu.

Pro mě je tenhle elektrický Renault klid v duši. Pohoda. Vyrovnanost.
Je to dívka, která v dešti utíká na přednášku, v podpaží svírá učebnice a druhou rukou si ve spěchu uhlazuje vlasy. Vypadnou jí klíče od Twinga. Zastaví se. Sehýbá se pro ně ve stejném okamžiku jako ten, kdo ji vidí poprvé, a už navždycky na ni po přednášce bude čekat. Tam naproti v kavárně.

Pak se jim narodí prcek. A oni všechno do nového bytu, včetně té veliké palmy, kterou si koupili k prvnímu výročí, poctivě a potichu odvozí právě v tomhle malém elektrickém autě.

Protože tohle Twingo není jen auto.
Je to vlastně člen rodiny ❤️
traveldrive
@Horký Rom A potom si sa zobudil...
xxc
@Horký Rom Ale ved to vyzera na odpad. Netuzim po velkom aute, ale zase aby auto nesvietilo, nemalo nejaky ten komfort, spickove odhlucnenie, pohon vsetkych kolies a normalnu baterku s normalnym nabijanim, to uz by v dnesnej dobe nemalo mat miesto na trhu.
traveldrive
@xxc
Ako odpad vyzerajú skôr tvoje príspevky. Zabudol si dodať, že tomu určite budú vŕzgať sedačky a pri daždi tiecť voda po spolujazdcovom okne, že ani neuvidíš do späťáku... Lebo Renault. 😁
Mikesus
@xxc
U malého auta nebudes mit špičkové odhlucneni, u mainstreamu rozhodně ne