Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Sedadlo řidiče MG3 se v testu Euro NCAP skoro utrhlo. Jak to ovlivnilo hodnocení?

64 komentářů

Jon Bon Novy
Potrebujeme tu take sroty od komunistickych sudruhov?
ryccardo
@Jon Bon Novy to je detail, ktery se da rychle napravit. Za me marginalita, kterou nema cenu resit.
praptak
@ryccardo Auta od komunistických soudruhů nejsou, bohužel, marginalita.
ryccardo
@praptak ta sedacka je marginalita. To cinani rychle napravi.
traveldrive
@ryccardo Keď dokážu sprasiť takú "marginálnu" vec, ako na tom môžu byť niektoré iné časti čínskych áut...? Sedačky podliehajú homologizácii, je to zásadný bezpečnostný prvok.
ryccardo
@traveldrive to jistě, ale pokud vědí v čem je problém a kde to povolilo, tak je otázka pár týdnů to vyřešit, přepracovat a v rámci záruky na už jezdících autech vyměnit. To se děje u aut běžně, že výrobce zjistí, že udělal někde botu a pak to v rámci pravidelných servisních kontrol vyměňuje. Nedělal bych z toho vědu.
Man Ký
@ryccardo jeden ty, druhej rohypnol, když s tím něco bude, tak to na technický podmázneš😊 nic, s čím by auto nemohlo do provozu😊
ryccardo
@Man Ký chápu, že porozumění psanému textu ti jde špatně, ale já psal o tom, že není problém závadu po určení příčiny odstranit a uchycení sedačky předělat a vyměnit i na již jezdících autech, což se předpokládám stane. O tom, že by s tím auto nemohlo do provozu, když už se navíc prodává, jsem nic nepsal. Jistě, že s tím může do provozu. A nevím proč do toho taháš STK?
Man Ký
@ryccardo nechápu to, že někdo kdo mě tady kádruje z toho, že mi benzín nevoní a že nejsem pravý nadšený řidič, obhajuje čínské mrtky😊
Arese
@Man Ký Němělo by být v tom tvém posledním slově spíš "d"? Je to přece odvozeno od slova mrd.t, ne?
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Arese
@Man Ký Pokud máš tento názor, doporučuji ti doučování ČJ.
P.S. Svou nadávkou na mou osobu jsi jen potvrdil, že pro hlupáka je každý hloupý. 😊
ryccardo
@Arese jistě, že by to mělo být s D, ale on ten primitiv neumí ani pravopis. Nicméně to velkoryse přehlídnu. Není to podstatné 😉
Man Ký
@Arese sám to napíšeš tak, aby to systém neblokoval... a mě se ptáš...proč jsem to asi udělal... panejo poposedni
Mikesus
@Man Ký jeste sis nezvykl, ze ryccardovi je jedno jaka je bezpecnost. Ohrožovani ostatnich bere za marginalitu, na stk podmazne, aby ta msrgi alita mohla pokracovat. Proste chtěl opici, ale nemá na banány, aby ji udržel v nezavadnem bezpecnem stavu.
Man Ký
@Arese geniální, slovo "tupelo" muselo být smazáno. pochybuju, že sám autor tohoto "zásahu" věděl, co znamená😊
tupelo
tupec, hlupák

Příkla😜 „Bože, ten chlap je strašné tupelo.”

bude se mazat také hloupý, hlupák, pitomec? jen se ptám, pro příště😊
Horký Rom
@Man Ký
...a pak že nejsou příznivci elektroaut agresivní a sprostí...
😅👍
Man Ký
@Horký Rom jj příšerně vulgární😊
ryccardo
@Man Ký já nic neobhajuju. Jen nedělám z komára velblouda, když o nic nejde a problém se dá jednoduše a rychle odstranit, když se na něj přišlo. Dívám se na to nezaujatě a ojektivně. Sám si Čínský auto rozhodně koupit nehodlám. Jen to tady nebudu jak největší primitiv hejtit.
Man Ký
@ryccardo já jo.
ryccardo
@Man Ký No když chceš být přízemní omezenec, tak tomu rozumím, že tě to hejtění baví. Vesele v tom pokračuj. Stejně se nic nestane. Hlavně, když jsi spokojený 😁
Man Ký
@ryccardo ještě to napiš aresovi nebo alíkovi nebo jak se jmenuje. poslední příspěvek na stránce, kdybys nevěděl, taky hejtí😊
šofér
@Man Ký ...a pak že nejsou příznivci elektroaut agresivní a sprostí...
Man Ký
@šofér v čem konkrétně? už jsem tady dneska pozurážel tolik lidí, že mě musíš navést😊
traveldrive
@ryccardo Tak v tom sa mýliš. Jak je niečo certifikované, nejde to takýmto jednoduchým spôsobom. Je okolo toho veľa kriku, vybavovania, testov a papierov. Zo zákazníckeho pohľadu banalita, zo strany výrobcu dosť nepríjemná a nie vždy jednoduchá a lacná záležitosť.
praděda7
@traveldrive Tak tak....od Číňanů zásadně nic nekupovat. Pokud to jde...já vím, je to dnes složité...asi tak jako se v Lídlu vyhnout uzeninám od Bureše...
ericn
@ryccardo jak ošizený bude asi zbytek auta 🤔
rohYpnol
@ericn
Obdobné problémy měl historicky kdekdo ze zavedených výrobců. Je nesmysl dělat z komára velblouda. Podstatné je, aby došlo k nápravě.

Naopak mnozí výrobci na to dříve reagovali liknavě...
ryccardo
@rohYpnol ano to lze jednoduše opravit a chybu odstranit. Narozdíl od takových fatálních průserů jako jsou například konstrukční vady motorů 1,2 Tce, který se dožily v lepším případě 100 tis km než chcíply a majiteli tak zůstal v ruce jen nepoužitelný šrot, který mohl vyhodit.
ericn
@ryccardo tak to 1,2TCe byl průšvih, ale nestál by tě život. Prostě jen přestane jet, když to neklapne. Utržená sedačka tě při nehodě může stát život... Trochu rozdíl ne?
ryccardo
@ericn Tak pro mě je větší průser, že celý auto můžeš hodit do šrotu, protože ti lehne neopravitelně motor. I kdybych byl majitel MG3, tak mě to žíly netrhá, protože to jistě výrobce v brzké době napraví. Kazí jim to reputaci, takže si piš, že to budou rychle řešit.
ericn
@ryccardo Tak pokud neplánuješ bourat 😁 a hlavně, jestli na to pak bude svolávačka (dost pochybuju)...
ryccardo
@ericn bourat neplánuju. Nicméně nevím jestli zde zúčastněným diskutujícím došlo, že nedošlo k úmrtí řidiče. Výsledek nárazového testu ve skutečnosti není žádná tragédie. Rozhodně bych se v tom bourat teda nebál.

www.euroncap.com/…sults/mg/3/55586
Mokrous
@ryccardo Tak já hlavně nikde, nevidím to, o čem pisálek píše. Ani v článku, ani ve fotogalerii, ani ve videu ani na stránkách EURO NCAP.
Tak jde kuwa drát teda je ten fatální problém???
EDIT. Moje chyba, na stránkách EURO NCAP mají ty nákresy více stran a na jedné je skutečně vyšší riziko poškození pravého stehna.
Na to ale asi nikdo nezemře.
Nicméně v článku dokumentace chybí.
ericn
@Mokrous riskneš to?
Mokrous
@ericn Ne, páč se mi MG vehikly hnusí, ale nedělal bych z toho takový haló. Věhlasné značky jsou za dekády prolezlé jedním průserem za druhým a často se to roky vymlčovalo, takže bych se z jednoho šroubu, nebo profilu, nehroutil. To se opraví.
Mě se líbí jen Zeekr 001 a nic jinýho. Ani oni neměli zpočátku vše zalité sluncem, ale sleduju ten progres a dnes už bych se nebál si to koupit, kdyby se to vozilo oficiálně a nebyly na tom nehorázné cla a marže. A byly by to aktuální modely a ne 5 let starý věci. Já si zatím vystačím se svým pekáčem, který se ve světle inovací stává rok od roku větším pokladem.
ericn
@Mokrous řekl bych, že tohle je průser na "n" tou, to není nějaký plastík v interiéru, ale stačí třeba o stupeň jiný úhel nárazu a co? Utrhne se to s tebou úplně a zabiješ se? Asi bych to tak nebagatelizoval...
ryccardo
@Mokrous ano taky bych ocekaval detailnejsi fotky problemu. Ze budes mit modrinu na stehne je smutny, ale nedelal bych z toho tragedii a clanek.
ericn
@rohYpnol hmm a komu že se to za posledních řekněme 10-20let utrhla sedačka při crashtestu z ukotvení? Hmmm
Avantime
@Jon Bon Novy Nepotrebujeme. Na druhej strane je smutné, že veľké koncerny ako VW či Stellantis v B segmente nedokážu ani v roku 2026 ponúknuť full-hybrid a už vôbec nie za takú cenu.
ericn
@Avantime spíš nechtějí, musí vydělat na ty vysoké Německé a Francouzké platy...
Arese
@Avantime Proč hybrid? Hybridy zásadně nebrat a v segmentu B už vůbec ne!
traveldrive
@Arese A prečo?
Mikesus
@Arese proto se prodávají cim dal vic, neboť kazdy normální clovek chce lepší, kvalitnější a funkcni vec. A kdyz to dela normální automobilka, ktere záleží na kvalitě, je i jednodušší.
Avantime
@Arese My sme s Jazzom doma veľmi spokojní, ale viem, že ty už si ako Áda, len to nie je "Jedine diesel" ale "Fuj, hybrid."
Samuel Zámožný
@Jon Bon Novy měli jsme tu zasekávání plynového pedálu a samovolně vybuchující airbagy. U některých aut docházelo k samovznícení elektroinstalace. A to bylo u renomovaných značek. Tohle tak vážné není.
traveldrive
@Samuel Zámožný Z pohľadu legislatívy dosť vážne.
ryccardo
@Samuel Zámožný přesně tak. Navíc to lze rychle a jednoduše opravit v rámci záručních servisních prohlídek, když se na to přišlo.
JGucci
Jon Bon Novy
Nepotřebujeme, bohužel se tu najde dost kolenovrtů, kteří tyto šroty kupují
traveldrive
@JGucci To nie sú kolenovrti, to sú chamtivci. Zase také lacné tie čínske autá nie sú, máloktoré stojí pod 20 tisíc, väčšinou, 23, 25, 30 a viac, akurát ľudia sú nenažraní a chcú za tie peniaze div že nie prémiovú výbavu...
Mokrous
@traveldrive 😂😂😂😂😂😂😂
ericn
Asi dobrá odpověď na to, jestli si koupit nebo nekoupit Čínské auto 😉
rohYpnol
@ericn
Je Leapmotor vyrobený v Zaragoze čínsky nebo není?
Je Dacia Spring vyrobená v Číně evropská nebo není?

To je odpověď.
ericn
@rohYpnol Obě auta jsou čínský krámy a za mě nekoupitelný 😉
traveldrive
@ericn Tiež by som si Spring asi nekúpil, ale bol by si prekvapený, ako dobre to po meste jazdí.
milous
Skoro utrhlo ?? Skoro jsem spadnul ?
Mokrous
@milous Tak trochu těhotná...
topten
radsi trefim nekoho v supu, kterej z auta vyleze po svejch, mozna trochu vykulenej, ale zaplatim jen pokutu a prijdu o body, nez nekoho v takovymhle srotu, kteryho odvezou funebraci a ja si pujdu natvrdo sednout
.
ale pro pojistovnu zdravotni i havarijni vyhodnejsi ten chinskej srot
rohYpnol
@topten

Jsi opravdu k smíchu. Tak například z historie
"Crashtest Škody Roomster: některým nemusí vystřelit airbag"
www.novinky.cz/…lit-airbag-30675

Blbý, co? To je ta tvje vysnívaní škodovka ... 😁 😁 😁
Man Ký
@rohYpnol musím toptena omluvit, vážně není objektivní, nesnáší ty čínské šmejdy stejně jako já a každý slušný člověk😊
topten
@Man Ký
😊👍
Arese
Jen zrádce a totální magor si může v Evropě koupit auto z komoušské Číny, resp. čínské značky. A když se s ním pak při nárazu utrhne sedačka, dobře mu tak! 😊
Mokrous
@Arese Zklidni hormon. Den co den se tu projevuješ jako zmenšená kopie Josefa Urválka, nebo Josepha Goebbelse a dalších podobných kreatur. Myslím, že bys potřeboval procházku po lese na čerstvém vzduchu.
Naughtilus
No kdyz odhledneme od nesmyslne politicke diskuse, ktera se strhne pokazde, kdyz se zmini cinske auto (nektere reakce mi pripominaji "autistic screeching" meme), tak se nedivim, ze se neco takoveho stalo. Nevim, jak trojka, ale i u vetsiho ZS je sedacka upevnena k podlaze jen ctyrmi ne prilis bytelnymi srouby. Predpokladam, ze u trojky to nebude o moc slavnejsi.