Elektromotorky
Barry Lyndon
2
To "kolo z budoucnosti" by to chtělo i vepředu, takto je machrovací efekt jen poloviční 😃
Běžná motorka zrychlí za cca 3 sekundy na stovku. Maximalku má cca 220km/h. Cenovka je cca 400 tisíc. A má krásný zvuk. Dojezd nehodnotim.
Zbytečně vyhozené prachy na vývoj. Proč bych si měl kupovat elektrickou motorku? To je větší nesmysl než u auta.
Není pravda že je to první vozidlo s baterií s pevným elektrolytem. První výrobce byl Boloré bus který baterie kromě vlastních autobusů dodával i pro Mercedes Citaro, jejich verze se jmenovala SS. Dnes už se prvenstvím nikdo nechlubí a všichni radši zapomněli. Někdy se nevyplácí být první.
Kdyby to byla pravda a zatím nemáme ani náznaky, že ne, kromě naší vlastní skepse, mohl by to být opravdu významný posun ve skladování elektrické energie s dalekosáhlými dopady nejen na dopravu. Nechme se překvapit.
Jinak mě dává elektrická motorka perfektní smysl.
Jinak mě dává elektrická motorka perfektní smysl.
Tak určitě..., slibují tu průlom v bateriích a zázračné hodnoty a 100.000 cyklů, když neměli ani čas to otestovat a nemají na to jediný patent.
Žeru jim to i s navijákem. Ale tak co, dneska tupcům stačí AI modelace a pořádnej marketing a další tunel je na světě... A tak pořád dokola.
Žeru jim to i s navijákem. Ale tak co, dneska tupcům stačí AI modelace a pořádnej marketing a další tunel je na světě... A tak pořád dokola.
@del42sa No jak říkám, rád se jim tu všem veřejně omluvím, až dostanou tu Nobelovku a změní nám všem životy. Zatím vidím 3 měsíce starej podvod, jakých tu byly už tisíce....
@Mokrous rád bych nesouhlasil, ale taky mi to to přijde až příliš dokonalé, na to aby to byla pravda...
@Tomáš Klouda Já bych byl zas rád, kdyby to byla pravda, ale dopředu jsem si jist, že není.
Kdyby se na trh dostaly baterie, které by přežily hravě 10.000 cyklů a snášely teploty 100℃ a nepotřebovaly drahé kovy, tak bych byl šťastný za všechny a to píšu jako hrdý dieseldezolát a nikoli EV fanatik. Nemám nic proti pokroku, ale nesnáším lži, podvody a demagogie.
Kdyby se na trh dostaly baterie, které by přežily hravě 10.000 cyklů a snášely teploty 100℃ a nepotřebovaly drahé kovy, tak bych byl šťastný za všechny a to píšu jako hrdý dieseldezolát a nikoli EV fanatik. Nemám nic proti pokroku, ale nesnáším lži, podvody a demagogie.
@Mokrous Tak v mobilech kapacity poskočily teď (taky po mnoha letech slibů) hodně díky SSD a podobným derivátům. Jasně, výkony u vehiklů jsou jinde, ale stejně...Donut Lab pod sebou žádný patenty nemá, ale někdo je vlastní myslím. Uvidíme
@mimomisu Kapacity baterií v mobilech jsou větší jen díky 2 věcem. Za prvé, mobily jsou velký jako kráva a za druhý, vnitřnosti a procesory se zmenšují a maximum vnitřního prostoru vyplňuje baterie. A o jakých SSD tu mluvíš? O tom dalším podvodu z Číny s chloridem hlinitým, co má 5x horší kapacitu, než běžný lionky??? Nebo kde máš ten průlom, kteří tu všichni slibují už dekády a on pořád nikde?
@Mokrous Baterie v mobilech v průměru vyskočily o 20% během ani ne dvou let, modely pro tenhle rok až o 60% až 100. Z 5000mAh na průměr 6500 až 8000 až 10 000. Mobily se poslední roky nezvětšují a vnitřnosti nijak zásadně taky, obzvlášť kvůli rostoucím nárokům na fotoaparáty a jejich naopak větších čipům...
Nemusíš od boku zbytečně házet nějaký moudra, já to sleduju roky.
Nemusíš od boku zbytečně házet nějaký moudra, já to sleduju roky.
@mimomisu Nevím o jakých zase pohádkových kapacitách tu bájíš. Ale vlajky jako iPhone 17 PRO Max a Samsung Galaxy S25+/Ultra olizují stále 5000mAh jako svá maxima. A nějaký obskurní čínský papírový kreace mě nezajímají.
@Mokrous Taky názor
@mimomisu To není názor, to jsou fakta.
@Mokrous Fakta= že tě něco nezajímá, tak to neexistuje, dyť jo.
@mimomisu Chceš se tu hádat 14 dní v kuse, nebo předložíš sériový běžný a prověřený mobil s baterkou 10.000mAh, který nebudou jen na papíře, ale reálně odměřený? Předpokládám, že jako profík, co to sleduje, máš k tomu minimálně nezávislý srovnávací videotest, nebo oficiální nezávislý test s výsledky měření, kde je prokazatelně změřena výdrž, která je dvojnásobná oproti výše uvedeným vlajkám. Rád si tedy udělám čas a udělám výjimku a rozšířím si obzory. Tak prosím.
@Mokrous https😐/www.gsmarena.com/…win_5g-14377.php
Zbytek si najdi sám a běž Rohypnolovi ustlat, když už máte ten dvojdomek
Zbytek si najdi sám a běž Rohypnolovi ustlat, když už máte ten dvojdomek
Uživatel_6202245
Příspěvek podléhá schvalování.
Solid-state baterie už testují i MB, takže žádná science fiction to není. Ale taky si rád počkám na první vzorky dodané zákazníkům.
@Man Ký Jak jsem řekl, u MB zatím stále testují:
group.mercedes-benz.com/…ertuerkheim.html
group.mercedes-benz.com/…ry-test-car.html
Ale ohlásilo je i mnoho dalších výrobců. Třeba Hyundai (tuším, že baterie budou od Samsungu), Toyota atp.
Takže to už asi opravdu přijde a nebude to trvat tak dlouho.
group.mercedes-benz.com/…ertuerkheim.html
group.mercedes-benz.com/…ry-test-car.html
Ale ohlásilo je i mnoho dalších výrobců. Třeba Hyundai (tuším, že baterie budou od Samsungu), Toyota atp.
Takže to už asi opravdu přijde a nebude to trvat tak dlouho.