Elektromotorky
@Mokrous rád bych nesouhlasil, ale taky mi to to přijde až příliš dokonalé, na to aby to byla pravda...
@Mokrous ty mi přijdeš jako ten fotřík homofob z Americký krásy, co se na konci vybarvil😊 všechny kolem obviňuješ z AI a přitom s ní máš největší zkušenosti kolem dokola😊
@Mokrous Tak v mobilech kapacity poskočily teď (taky po mnoha letech slibů) hodně díky SSD a podobným derivátům. Jasně, výkony u vehiklů jsou jinde, ale stejně...Donut Lab pod sebou žádný patenty nemá, ale někdo je vlastní myslím. Uvidíme
@Mokrous Baterie v mobilech v průměru vyskočily o 20% během ani ne dvou let, modely pro tenhle rok až o 60% až 100. Z 5000mAh na průměr 6500 až 8000 až 10 000. Mobily se poslední roky nezvětšují a vnitřnosti nijak zásadně taky, obzvlášť kvůli rostoucím nárokům na fotoaparáty a jejich naopak větších čipům...
Nemusíš od boku zbytečně házet nějaký moudra, já to sleduju roky.
Nemusíš od boku zbytečně házet nějaký moudra, já to sleduju roky.
@Tomáš Klouda Já bych byl zas rád, kdyby to byla pravda, ale dopředu jsem si jist, že není.
Kdyby se na trh dostaly baterie, které by přežily hravě 10.000 cyklů a snášely teploty 100℃ a nepotřebovaly drahé kovy, tak bych byl šťastný za všechny a to píšu jako hrdý dieseldezolát a nikoli EV fanatik. Nemám nic proti pokroku, ale nesnáším lži, podvody a demagogie.
Kdyby se na trh dostaly baterie, které by přežily hravě 10.000 cyklů a snášely teploty 100℃ a nepotřebovaly drahé kovy, tak bych byl šťastný za všechny a to píšu jako hrdý dieseldezolát a nikoli EV fanatik. Nemám nic proti pokroku, ale nesnáším lži, podvody a demagogie.
Tak určitě..., slibují tu průlom v bateriích a zázračné hodnoty a 100.000 cyklů, když neměli ani čas to otestovat a nemají na to jediný patent.
Žeru jim to i s navijákem. Ale tak co, dneska tupcům stačí AI modelace a pořádnej marketing a další tunel je na světě... A tak pořád dokola.
Žeru jim to i s navijákem. Ale tak co, dneska tupcům stačí AI modelace a pořádnej marketing a další tunel je na světě... A tak pořád dokola.
@Mokrous https😐/www.gsmarena.com/…win_5g-14377.php
Zbytek si najdi sám a běž Rohypnolovi ustlat, když už máte ten dvojdomek
Zbytek si najdi sám a běž Rohypnolovi ustlat, když už máte ten dvojdomek
@del42sa No jak říkám, rád se jim tu všem veřejně omluvím, až dostanou tu Nobelovku a změní nám všem životy. Zatím vidím 3 měsíce starej podvod, jakých tu byly už tisíce....
To "kolo z budoucnosti" by to chtělo i vepředu, takto je machrovací efekt jen poloviční 😃
@mimomisu Nevím o jakých zase pohádkových kapacitách tu bájíš. Ale vlajky jako iPhone 17 PRO Max a Samsung Galaxy S25+/Ultra olizují stále 5000mAh jako svá maxima. A nějaký obskurní čínský papírový kreace mě nezajímají.
@mimomisu Kapacity baterií v mobilech jsou větší jen díky 2 věcem. Za prvé, mobily jsou velký jako kráva a za druhý, vnitřnosti a procesory se zmenšují a maximum vnitřního prostoru vyplňuje baterie. A o jakých SSD tu mluvíš? O tom dalším podvodu z Číny s chloridem hlinitým, co má 5x horší kapacitu, než běžný lionky??? Nebo kde máš ten průlom, kteří tu všichni slibují už dekády a on pořád nikde?
Solid-state baterie už testují i MB, takže žádná science fiction to není. Ale taky si rád počkám na první vzorky dodané zákazníkům.
Zbytečně vyhozené prachy na vývoj. Proč bych si měl kupovat elektrickou motorku? To je větší nesmysl než u auta.
Běžná motorka zrychlí za cca 3 sekundy na stovku. Maximalku má cca 220km/h. Cenovka je cca 400 tisíc. A má krásný zvuk. Dojezd nehodnotim.
@Barry Lyndon To je první, co mě taky napadlo. Beznábojová kola jsou efektní a elektropohon vlastně usnadňuje jejich realizaci, ale muselo by se vymyslet asi nějaké efektivní elektro brždění. Mohlo by to mít klidně náhon na obě😄
@mimomisu Vážně neumíš vložit funkční odkaz? Místo stupidních keců o roháčovi bys tomu mohl věnovat 2 sekundy času, když tu chceš něco obhajovat.
@mimomisu Chceš se tu hádat 14 dní v kuse, nebo předložíš sériový běžný a prověřený mobil s baterkou 10.000mAh, který nebudou jen na papíře, ale reálně odměřený? Předpokládám, že jako profík, co to sleduje, máš k tomu minimálně nezávislý srovnávací videotest, nebo oficiální nezávislý test s výsledky měření, kde je prokazatelně změřena výdrž, která je dvojnásobná oproti výše uvedeným vlajkám. Rád si tedy udělám čas a udělám výjimku a rozšířím si obzory. Tak prosím.
@slfi
To ale byly Li-Pol baterie (polymerní elektrolyt). A v těch Boloré bus určitě nebyl první. Sony je vyrábělo už v 90. letech a jsou už dlouhou dobu ve většině telefonů.
To ale byly Li-Pol baterie (polymerní elektrolyt). A v těch Boloré bus určitě nebyl první. Sony je vyrábělo už v 90. letech a jsou už dlouhou dobu ve většině telefonů.
@Man Ký Jak jsem řekl, u MB zatím stále testují:
group.mercedes-benz.com/…ertuerkheim.html
group.mercedes-benz.com/…ry-test-car.html
Ale ohlásilo je i mnoho dalších výrobců. Třeba Hyundai (tuším, že baterie budou od Samsungu), Toyota atp.
Takže to už asi opravdu přijde a nebude to trvat tak dlouho.
group.mercedes-benz.com/…ertuerkheim.html
group.mercedes-benz.com/…ry-test-car.html
Ale ohlásilo je i mnoho dalších výrobců. Třeba Hyundai (tuším, že baterie budou od Samsungu), Toyota atp.
Takže to už asi opravdu přijde a nebude to trvat tak dlouho.
Jinak mě dává elektrická motorka perfektní smysl.