Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Volvo XC60 B5 AWD MHEV Black Edition Ultra – Vyšší věk tady (skoro) nic neznamená

19 komentářů

KANKUNEN
Nevím jak vy, ale mi se ten motor nelíbí. 10 litrů umí 540i. Geely má přece slušné hybridy, při stejném výkonu by to mohlo žrát na dálnici 8 a ve městě 5.
xxc
@KANKUNEN Ako clovek podpori svoju oblubenu nepriatelsku velmoc, ked to bude zrat 8 litrov, v meste dokonca 5? Kto chce normalny motor, tak ma za tu cenu ex60 p10 awd.
ptr078
@xxc Ale ex90 a ex30 su dost velke nepodarky tak s kupou ex60 by som pockal resp siel radsej ku konkurencii
xxc
@ptr078 asi pockam, zase mi to tak neponahla, ix3 je vraj vypredane 😄 len potom su tu hrozostrasne clanky, ako malo narasta predaj novych aut, ako keby to bola nejaka tragedia
ptr078
@xxc Co si nekupis nejaku lahku jazdenku , cca 10000km, dost usetris, vyber velky a mas nove auto
.Rambousek.
@KANKUNEN 540i umí 10 ve městě, v mixu i citelně míň a dálky po dálnici v limitech za 7 a i míň.
JGucci
Má někdo zkušenosti s kvalitou XC60ky (nejlépe v této motorizaci) ? Přesně toto auto je horkým kandidátem na mé příští auto.
nope
@JGucci Mam od cervna 2025 XC60 B5 Dark Plus s nejakyma priplatkama za vybavu (koupeno nove, menil jsem za 2020 V60 T4) a jsem naprosto spokojenej. Dlouhodoba spotreba je kolem 9, ale da se s ni v pohode jezdit za 8.
Je to komfortni, klidne a vonave auto. Vykonove naprosto dostacujici.
Klidne se zeptej na neco konkretniho.
Ozzman
Mě zajímá, kde se reálně zastaví ručička tachometru ? NA 180 ? Nebo výše ? @nope
nope
@Ozzman 185
JGucci
@nope Mě by zajímala kvalita celkově, hlavně motorů u aut, která byla vyprodukována již pod čínským majitelem. Přeci jen jsem zaslechl příběhy o novějších Volvech, která skončila na odtahovce, tak mě zajímá, jestli je to problém spíš plug in hybridů. Plánuji koupit úplně nové, takže záruka....ale stejně.
Jirka B.
@JGucci Od listopadu jezdim plugin hybridni T6. Velice prijemne auto. Pokud se ptas na kvalitu, tak nemam co vytknout. Nikde nic neskripe. Je sice videt, ze auto e predevsim vevnitr lehce moralne zastarale, ale to je tim, ze jsem prestoupil z bmw, ktere bylo predstavene v roce 2022. Co potvrzuji, ani mne se nepodarilo nahrat MP3 na externim USB. Ted mne to ale netrapi.. Primo do auta jsem si stahl YouTube Music, prihlasil se k rodinnemu uctu a posloucham pouze to. S**e mne pouze jedna vec, a to tak maji prakticky vsichni - parkovaci kamera je nekryta, takze v zime prakticky zaslehana. Co mohu doporucit, priplatil jsem si za latkove sedacky. Kuzi nemam rad. To u mne bylo jednim z rozhodujicich faktoru. A mam rovnez onu sedou metalizu, co je v testu. Byla bez priplatku a vypada opravdu hezky.
JGucci
@Jirka B. Díky. A ten plugin nezlobí? Mě by sice vyhovoval (můžu u baráku nabíjet) , ale mám trochu obavy o kvalitu takto složitého ústrojí.
Kalfas
Příspěvek podléhá schvalování.
Jiří Marvan
Ringhofer
Cením si otevřeně popsaných zvláštností ovládání, pane Dusile. Domnívám se, že se na ně dá - při delším používání vozu - celkem zvyknout. Na co se však dá jen těžko zvyknout, je jednak spotřeba (zatracené 4válce pro takto těžká auta!), a jednak nedokonalé pérování, jež je dlouhodobým problémem XC60 i XC90. A přečnívající, hloupě naroubovaný panel středového displeje je důkazem, že Volvo ztratilo punc aut s dokonalým severským designem. Závěr: na luxusní třídu příliš mnoho kompromisů. Jaká pak je průměrná sleva při koupi XC60?
Jirka B.
@Ringhofer Auto mam a "naroubovany" panel mne absolutne netrapi. Ba naopak jsem za nej rad, predchazejici verze mela maly display a ten byl z meho pohledu utopeny. Sto lidi, sto chuti..
Mr.Murphy
Nevím no.... střední SUV co stojí dvojku a jezdí za 10.... působí to na mě totálně zastaralým dojmem.... vnitřek s tabletem na výšku atd. Nic pro mě.

Ostatně, srovnání se stejně zastaralou Alfou Stelvio (kterou podle mě domršil facelift s digitální přístrojovkou + absurdně vysoký ceník) je symbolické. Dvě auta, které už se 3 roky neměla vyrábět.

Ale ta Alfa aspoň dobře vypadá a jede. Volvo mě neoslovuje absolutně ničím.
Jiří Marvan