Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Domácí trh brzdí, svět kupuje: Čínské automobilky zažívají paradoxní začátek roku

12 komentářů

PowerHouse
Díky Mother of all deals
se můžeme za 5 let těšit i na indická auta.

V Číně jsou auta předražená, to v takové Indii je Kylaq za 8600 a v akcích za ještě méně.
KANKUNEN
Já tomu nerozumím, největší meziroční pokles od roku 2024. To je nějaké měřítko?
KANKUNEN
Jinak k tomu nekupování číňáckých aut. Všichni co tu jsme kupujeme vše z Číny a nehledíme na to. A tak se na to dívají běžní zákazníci. Proč si koupit Opel s tříválcem bez výbavy, když je za ty prachy Jaecoo se čtyřválcem a výbavou a dodávkou ND do 24 hodin, teda musíš objednat do 14:00. Ty sám nic nezmůžeš, že tu čínu vynecháš, když samy automobilky už to pomalu dělají za tebe a tu čínu kupují továrně.
jean192
@KANKUNEN on je tak trochu rozdiel pouzit v cine vyrobene komponenty skontrolovane v Europe a kupit cinsky srot zbastleny v cine.
Ale s polovicou otazky suhlasim, proc koupit opel je dobra otazka. Vlastne hocico z produkcie stelantis...
KANKUNEN
@jean192 S čínským šrotem už musíš být opatrný, jejich progres je neskutečný. Čína jen co se zbavila rusácké nadvlády, tak se projevila jejich mentalita být úspěšný. Ale jsem rád, že nejsem Číňan, takový jakýsi mraveneček co pracuje až umře.
ericn
@KANKUNEN Otázkou jsou tvoje priority? Podpoříš domácí průmysl (Evropský, ten co zbyl) nebo pošleš peníze do Číny?

To si každý musí zvážit sám 😄

Já podpořím raději ten Evropský...
Bull Shit
@ericn
Zajímavé, jak se dnes “podpora evropského průmyslu“ často odehrává na telefonu vyrobeném v Asii, na sociální síti provozované americkou firmou a s komponenty z celého světa. Globalizace je potvora.
ptr078
@Bull Shit Nie vsetko v azii je z ciny, na socialne siete ta nikto nenuti chodit a je len na tebe ci si kupis syr od suseda alebo z madagaskaru. Zase to tu netahajte do extremov
Bull Shit
@ptr078
Nikdo netvrdil, že všechno v Asii je Čína, to je argument, který sis vytvořil sám. Stejně tak tě nikdo nenutil odpovídat, a přesto jsi to udělal.

A s tím sýrem od souseda, to je hezká představa, ale světová ekonomika opravdu nefunguje jako farmářský trh na náměstí. To není „extrém“, to je realita.
ptr078
@Bull Shit Rob a zi ako chces. Ale nemusis zovseobecnovat. Ked chces kup si aj 10 cinskych aut, mne je to jedno.
Bull Shit
@ptr078
Neboj, kdybych si kupoval 10 aut, určitě ti dám vědět.
ptr078
@KANKUNEN Hovor za seba, ja z ciny nekupujem nic. Tak zase nezovseobecnuj