Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Great Wall chce zpět do Evropy. Nabídne i spalovací motory a chce zvýšit zůstatkovou hodnotu

15 komentářů

Man Ký
@Freddka chleba je lepší než rohlík, chleba si můžeš dát pod hlavu, když nemáš polštář.
ještě nějaký převratný moudro?
Man Ký
@WinDiesel dokonce ani když řekneš o určitém modelu automobilky, že si zachovává hodnotu lépe než jiný, nemusí to být pravda, protože jsou určité motorizace, které nikdo nechce apod.
ne tak říct, že spalovací automobil si zachovává hodnotu líp, než elektromobil.
tak stupidní generalizování fakt nepobírám... ale jak jsem říkal, vyhovuje mi to, až bude Spectre za deset procent pořizovací ceny /počítám tak za rok/ hned si pro něj poběžím😊
psel
@WinDiesel mě to naopak přišlo velmi vtipný, reagovat na moudra z rádia Jerevan kde prostě Freddka řeší cenu opravy BEV a jízdu na výlety na které se BEV nehodí, na to se jinak než vtipem reagovat nedá.
Asi bychom měli kromě Dieselátů a Elektrofobů založit i kategorii Elektroteoretiků, kteří šíří slovo Jerevenské na téma vybíjení elektromobilů přes noc, topení baterek přes noc, drahých opravách, nemožnosti jezdit na výlety, hoření elektromobilů a nemožnosti v nich přežít bez alobalové čepice na hlavě.
Co se týče zůstatkové hodnoty, tak ta je bezesporu nízká, zejména díky velkému pokroku v baterkách a jejich nabíjení. Přestože to v 95% potřeba není, tak chápu že je potřeba snížit cenu aby to auto bylo zajímavé. To zase zpřístupní elektromobilitu těm, kterým to stačí. Místo abych to kritizoval tak bych toho využil, ostatně ti dokazuje to množství u nás přihlášených BEV z dovozu.
A pokud na tu ztrátu nechci přistoupit no tak s tím autem co mám, budu jezdit dýl. Narozdíl od spalováku se v něm nic tak tragicky neopotřebuje a i kdyby mi jednou baterka zmenšila svou kapacitu na polovinu, tak furt do práce a zpět nemám problém a stále jezdím za polovic.
Freddka
Tak zustatkova hodnota je u spalovaku vyrazne lepsi.
Je to dano hlavne tim, ze narozdil od EV
1. to lze opravit za rozumne penize a
2. se to da pouzivat na delsi vylety (EV musi mit vetsi baterku tj je pak drahe) a zaroven to muze klidne stat v zime tejden na parkovisti a benzin tam zustane (zatimco elektrika zmizi casto vic jak 1% za den)

EV maji hodne vyhod, ale rozhodne ne zustatkovou hodnotu a na nektera bezna pouziti az tak vhodna nejsou.
psel
@ptr078 děkuji, konečně mě někdo ocenil 😄.
Jen bych chtěl tvého génia upozornit na rozdíl mezi déle a nekonečno. Možná je to pro tebe to samé ale není 😄.
A co se týče EV z Číny, tak ty dojedou na nedostatek náhradních dílů, ještě dávno před proreznutím, protože většina výrobců dřív klekne.
psel
U nás ale žádný great firewall nechceme, ten co maj v Číně si můžou nechat
Ja Prvni 123
Chce zvysit zustatkovou hodnotu rozhodnutim strany a vlady?

🤓

Jen at si zustanou za velkou zdi, v Cine.
Tam jim vlastne nepreju nic spatneho.
ptr078
@psel Ake nahradne diely? Kazdy den tu citam, ze ev je vyrobene z dvoch suciastok a tie sa nekazia
ptr078
@psel Boze ty si co za genia.. ev budu jazdit do nekonecna, lebo z nejakeho dovodu ich korozia bude obchadzat. Tipnem si, ze tie ev z ciny zhniju skor ako kapacita baterky klesne o 10percent
WinDiesel
@Man Ký : a co ty, nějaké moudro kromě tvého výkřiku by nebylo? Začni u sebe čéče.
ericn
@Freddka souhlas 😉
psel
@ptr078 ze dvou?
To je teda myšlenka která mou genialitu staví na zcela jiný level.
Z0RG43X
@WinDiesel Dieselfans.
Z0RG43X
@WinDiesel Jako vážně?
WinDiesel
No Great Wally tady jezdí jako SUV a pickupy s diesely. Už delší dobu. Dobře se prodávaly v Itálii a v Rakousku a postupně se přesouvají na sever. A pokud opravdu chtějí uspět, ani nadále to bez dieselu nepůjde, oni ho umí takže ho očekávejme.