Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

General Motors chce vyrábět vůz za méně než 4 tisíce dolarů

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Koncern General Motors si na rozvíjejících se trzích vybudoval dobré postavení a hodlá ho nejen udržet, ale nadále vylepšovat.

Generální ředitel koncernu General Motors Rick Wagorner chce významně promluvit do segmentu velmi levných vozů. Uvedl to v rozhovoru pro německý magazín auto motor und sport. Wagorner prohlásil, že je koncern již nyní schopen vyrábět vůz za zhruba 4 tisíce dolarů. General Motors se s tím však nechce spokojit a chce ve vývoji velmi levných vozů pokračovat i nadále.

Příkladem cílového trhu je Indie (ale také třeba Brazílie, kde se o segment levných vozů „stará“ Chevrolet), kde je velký růstový potenciál, avšak také značný důraz na nízkou cenu. Právě ve vývojovém centrum v indickém Bangalore chce General Motors dále rozvíjet své korejské automobilové platformy a dále tak snížit cenu. Wagorner v rozhovoru uvedl, že když někdo na trh přijde s vozem za 3 500 dolarů, je na to nutné reagovat. Jenže nemá zůstat pouze u Indie, General Motors chce levné vozy prodávat na globálním trhu a je připraven za účelem jejich výroby spolupracovat s dalšími výrobci. Například v Číně je takovým příkladem spolupráce s automobilkou SAIC a prodej velmi levných vozů pod značkou Wuling.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)