Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mimoňské války VI – fotoreportáž

Ladislav Čermák
Diskuze (4)
V sobotu 28.8. se na tradičním místě – bývalém vojenském letišti v Mimoni – konal už pošesté jeden z největších tuningových srazů v ČR. Jako obvykle ho provázelo mizerné počasí – i když se fotilo lépe, než na přímém sluníčku

V sobotu 28.8. se na tradičním místě – bývalém vojenském letišti v Mimoni – konal už pošesté jeden z největších tuningových srazů v ČR. Jako obvykle ho provázelo mizerné počasí – i když se fotilo lépe, než na přímém sluníčku. Subjektivně vnímáno – přesná čísla zatím nejsou k dispozici – se tentokrát sešlo daleko více diváků než kdy předtím a v době hlavního náporu téměř na celé ohromné letištní ploše nebylo prakticky k hnutí. Všechny automobilové atrakce také byly neprodyšně obleženy několika vrstvami fanoušků, pořadatelé by se možná propříště mohli zamyslet nad jednoduchou tribunou.

V sobotu v poledne začínal oficiální program paralelním sprintem dvojic v kategorii 1400 cm3, pak přišly na řadu šestnáctistovky, dvou, tří, čtyř a vícelitry, diesely do a přes dva litry a nakonec speciály. Souběžně proběhla akce SHOW and SHINE o nejhezčí úpravu v kategoriích Škoda, Evropa, Asie a Cabrio. Dále byl tradičně vyhrazen „gumovací“ prostor, kterému po většinu času vládl fragment starého trojkového BMW, demolující jednu sadu pneumatik za druhou. Kromě toho novinka – improvizovaná rychlostní zkouška na vytyčené trati. Výsledky v jednotlivých kategoriích přesahují rozsah našeho magazínu, proto Vám nabízíme krátkou fotoreportáž.

Mezi nejzajímavější exempláře patřil slovenský supersport Attack s poháněcím ústrojím Honda, dále Porsche GT2, Lotus Omega, Opel GT, Fiat 600 Abarth, či Škoda 120 s řadovým šestiválcem BMW 2,5 l, uloženým vpředu. Tento nepříliš pohledný speciál s namontovaným střešním nosičem deklasoval na sprintu spoustu překvapených řidičů silných speciálů. Jednalo se patrně o jediné vozidlo na srazu, jehož řidič seděl na zadních sedačkách.

Ladislav Čermák
Diskuze (4)