Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Společnost TÜV SÜD dosáhla rekordních tržeb již čtvrtý rok za sebou

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Společnost TÜV SÜD AG, která na českém trhu působí prostřednictvím svých poboček TÜV SÜD Auto CZ, TÜV SÜD Czech a e4t, zakončila obchodní rok 2006 s nejlepším výsledkem ve své 140leté historii.

Konsolidované tržby společnosti vzrostly téměř o 13 procent z 1,034 na 1,168 miliardy eur.

Po nárůstu o 116 a 63 procent ve dvou předchozích letech opět vzrostl zisk před zdaněním, a to o 14 procent ze 110,4 na 126,2 milionů eur. „TÜV SÜD se svou strategií přidané hodnoty patří mezi nejúspěšnější hráče v daném sektoru. Zákazníci po celém světě oceňují náš tržní profil odhodlaného a zodpovědného procesního partnera, který jim zaručuje větší jistotu a zvyšuje ekonomickou hodnotu jejich produktů,“ poznamenal předseda představenstva a provozní ředitel TÜV SÜD dr. Ing. Peter Hupfer na tiskové konferenci v Mnichově.

V důsledku zásadních strategických investic, zejména do akvizic a majetkových podílů, mírně poklesla upravená návratnost tržeb před zdaněním na 9,7 procenta (v roce 2005 to bylo 10,5 procenta). TÜV SÜD, který je z hlediska tržeb nejúspěšnější organizací TÜV, v současné době generuje čtvrtinu svých konsolidovaných tržeb v jiných zemích než v Německu.

Společnost TÜV SÜD v roce 2006 zaměstnávala v průměru 10 863 zaměstnanců na plný úvazek (resp. jejich ekvivalent), což znamená meziroční nárůst počtu pracovníků o 1 216. Příčinou tohoto nárůstu zaměstnanců jsou hlavně akvizice.

TÜV SÜD je partnerem pro zákazníky v mnoha oborech, ve kterých nabízí certifikace a testování podle národních a mezinárodních standardů. V České republice dosáhl obrat v roce 2006 za všechny společnosti náležící do skupiny TÜV SÜD 459 mil. Kč při celkovém počtu 260 zaměstnanců.

Ondřej Láník
Diskuze (5)