Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tendr na mýtné proběhl v pořádku, staví se dál

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
Po týdnu mohou pokračovat práce na výstavbě mýtného systému. Rozhodl o tom brněnský soud.

Brněnský soud v úterý 17. října rozhodl, že stížnost italské společnosti Autostrade na průběh veřejné soutěže na výběr mýtného je neoprávněná. Od dnešního dne tak může rakouská společnost Kapsch pokračovat ve výstavbě mýtných bran. Soud tak dal za pravdu rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, podle kterého bylo vyřazení společnosti Autostrade z veřejné soutěže oprávněné. Firma nepředložila dokumenty, které byly pro účast v tendru nutné (dokumenty o bezúhonnosti členů vedení a technické certifikáty). Společnost Autostrade má ještě možnost dovolání k Nejvyššímu správnímu soudu.

Rakouská společnost Kapsch uvedla, že hodlá ve výstavbě pokračovat už dnes. Nemůže však slíbit, že systém bude spuštěn v souladu se smlouvou, tedy od 1. ledna 2007. Před vydáním předběžného opatření na pozastavení výstavby mýtného systému, dokončila firma Kapsch tři čtvrtiny systému (mýtné brány, kontaktní a distribuční místa, centrální stanoviště). Z tohoto důvodu by bylo technicky značně obtížné, kdyby měl nyní systém stavět někdo jiný.

V soutěži společnost Kapsch nepředložila nejnižší nabídku. Tu podalo sdružení Mytia s cenou 15 miliard. Autostrade nabídla cenu 17,5 miliardy, Kapsch byl třetí s cenou 22 miliard.

Dan Vořechovský
Diskuze (16)
18. 10. 2006 12:26
Re: Nemame lidi co tomu rozumi je to ubohost a hlavne podpla
ano, stejně jako digitální televize. Taky si nejdřív pořídíme něco, co v Evropě je už na ústupu. Taky mě to mr@a!! Holt čechy no..