Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Berouně pozor! Strážníci začnou měřit rychlost!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
Berounští strážníci začnou na některých místech ve městě měřit rychlost projíždějících aut.

Radnici k tomu přiměly stížnosti lidí na překračování nejvyšší povolené rychlosti, sdělila ČTK mluvčí města Jitka Soukupová.

Městská policie začne s nepravidelným měřením zřejmě v červnu. Půjčí si kvůli tomu od odborné firmy laserový radar. Měřené úseky budou vybírány po dohodě s republikovou policií.

"Cílem měření rychlosti je zvýšení bezpečnosti provozu v místech s větším pohybem chodců, cyklistů a zejména pak dětí u mateřských a základních škol," uvedl starosta Ivan Kůs (ČSSD).

Nedodržení povolené rychlosti bývá označováno za nejčastější příčinu smrtelných nehod na českých silnicích.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
5. 5. 2017 13:27
Re: Měření
to by mozno stalo za to skusit zaciadat o posun znaciek..
Avatar - JiRkA997CZ
5. 5. 2017 11:00
Re: otík
To neděláš dobře Jaromíre, že přes Beroun jezdíš rychle. To se ti vymstí.
Avatar - Ozzman
5. 5. 2017 08:04
Re: what?
Jak definuješ město? Protože třeba město je i část D1, nebo Pražský okruh, tak aby jsi se nespálil ;) Navíc ve městech to většinou nejsou řidiči, kdo umírá, ale chodci, také to tvoří dost podstatnou část z celkové úmrtnosti na pozemních komunikacích... Proto ve městech má takové měření největší smysl ;)
Avatar - simon_sez
5. 5. 2017 07:46
Re: what?
teraz neviem, ci si ho nepochopil, alebo nechcel pochopit...

pise o rozdiely medzi max. povolenou rychlostou a prisposobeniu rychlosti stavu vozovky. najviac nehod sa stane prave kvoli neprisposobeniu rychlosti stavu vozovky - tu radar nepomoze, lebo je to pod hranicou max. povolenej rychlosti.

5. 5. 2017 06:33
Re: Měření
Nelze to paušalizovat, bydlím na okraji obce s výjezdem z ulice těsně u značky začátek/konec obce. Občas je problém vyjet nebo přejít bezpečně silnici, když tam už někdo letí kilem.