Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Opilí fanoušci dělají binec na Nordschleife

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Opilého za volant nepustí ani na Nürburgringu. Ale fanoušci můžou pít do aleluja a dělat binec přímo na okruhu!

Sound z výfuků emkových BMW je impozantní. A je úplně jedno, zda jejich motory mají čtyři, šest, osm, nebo i deset válců a jsou plněné atmosféricky, či nějakým tím turbem. Případně rovnou dvěma. Fanoušek si chce užít jejich zvuk naplno, pochopitelně posilněn dávkou alkoholu. Co na tom, že je teprve večer a ještě není tma? Nejlepší je, když bude stát přímo na asfaltu slavné Nordschleife.

Jako na tomhle videu. Záznamu bohužel mu chybí popis, takže není jasné, ze které akce pochází. Zřejmě z M Festivalu, který se konal v rámci čtyřiadvacetihodinového závodu ve dnech 18.-20. května. A jeho součástí byla jízda bavoráků s písmenem M, současných, i těch starších. Na záběrech je možné vidět modely 1M, M3, M5 a dokonce i SUV X6 M, kterému mnozí tak nějak nemůžou přijít na chuť.

I když se po trati pohybovala vesměs civilní auta, jak je sakra možné, že na ní mohli i fans? No, prostě mohli, byli tam. Filmovali, fotili, řvali a popíjeli. A na nějakou bezpečnost se příliš nekoukalo. Je fakt, že grupa nalitých Germánů řidičům jejich skvosty nezdevastovala. Někteří, ti střízlivější, si s nimi dokonce povídali. Piloti s jejich přítomností evidentně počítali, jeli pěkně pomalu. Ba naopak, vždycky potěšili nějakou tou parádičkou. Všichni se navíc rozjížděli zrovna z místa, kde bylo na trati namalováno logo bavorské automobilky. Jak stylové!

Co z toho vyplývá? Fanoušek BMW je zkrátka pořád slušný člověk, i když je opilý :-).

Aleš Dragoun
Diskuze (0)