Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Smyk kamionu s odhozením návěsu do dálky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Při pohledu na některé řidiče kamionů se může zdát, že je řízení soupravy tahače s návěsem hračka, ale realita může být velmi odlišná.

Řidič tohoto kamionu se s největší pravděpodobností snažil pouze objet pomalejší vozidlo, které vjíždělo z připojovacího pruhu do průběžného, ale svůj manévr nezvládl.

Výsledkem bylo rozkývání soupravy, kdy návěs na zlomek sekundy doslova vleče tahač za sebou. Ten se nakonec oddělí a skončí vedle vozovky, zatímco návěs s dvojicí kontejnerů se převrátí na bok.

Řidič tahače byl po nehodě údajně pouze otřesen a díky pohotové reakci řidiče v protisměru projíždějícího jeřábu se celý incident naštěstí obešel bez zranění.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - wakantanka
31. 3. 2016 08:09
Re: pětinápravový návěs?
Ale to môže byť aj domáca výroba, aj v Kórei a Japonsku to kvôli tlakom na nápravu takto majú. Aj v USA sú návesy niektoré podobne robené ale dlhšie. Proste nič neobvyklé.
Avatar - Barry Lyndon
30. 3. 2016 21:56
Re: pětinápravový návěs?
natáčecí nápravy jsou tam dobře vidět...
Avatar - m.z.
30. 3. 2016 19:48
Re: Za dobrotu na žebrotu..
Ten polovodič nemusel ani hnout volantem, naprosto nesmyslná nehoda.
Avatar - Ambrose
30. 3. 2016 19:39
Re: pětinápravový návěs?
Nejspíš to bude ojetina z Holandska, přesně tyhle soupravy se tam používaj.
Avatar - wakantanka
30. 3. 2016 18:09
Re: Za dobrotu na žebrotu..
Z tohot videa vyplýva akurát to, že ten vodič s tou zelenou Scaniou môže byť rád, že je rád, že to "len zlomil" do jednotky a utrhol potom náves. Môže byť rád, že týmto svojim manévrom neublížil inému ani sebe. Inak ja tam vidím hlavne vysokú rýchlosť a prudký manéver, spolu s vysokým ťažiskom vďaka prepravovaným kontajnerom.