Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AAA Auto zvýšila v pololetí zisk o 232 % na 2,3 mil. eur

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila v prvním pololetí čistý zisk o 232 procent na 2,3 milionu eur, tedy asi 57 milionů korun. Tržby vzrostly o 6,5 procenta na 91,6 milionu eur, což odpovídá 2,26 miliardy Kč.

Prodej aut klesl o 3,4 procenta na 18.840 prodaných vozů. Výraznější oživení firma zaznamenala od května letošního roku. V červenci pak překonala prodejní hranici 3700 vozů, což je nejvíce od května minulého roku. Nejvíce, téměř o čtvrtinu, rostl prodej ve středních Čechách.

Hrubá zisková marže z prodejů v pololetí vzrostla ve srovnání se stejným obdobím minulého roku o 18,6 procenta na 23,6 milionu eur.

Hlavním růstovým faktorem bylo efektivní řízení zásob automobilů na skladě a strategické zaměření společnosti na vysoce konkurenční doplňkové produkty a finanční služby. Provozní náklady meziročně vzrostly o 4,3 procenta, tedy méně, než tržby.

Zveřejněné výsledky podle zástupců společnosti ukazují na sílící prodejní výkonnost, stabilní ziskové marže a pokračující kontrolu provozních nákladů i v prostředí trvajícího ekonomického zpomalení a náročných tržních podmínek.

AAA Auto provozuje v Česku a na Slovensku pobočky ve 23 městech. Na trhu působí 18 let a za tu dobu prodala přes půl milionu ojetých vozů. Akcie společnosti se obchodují na burzách v Praze a Budapešti.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
11. 8. 2010 22:38
Re: dobrá stratégia
Na hloupých lidech co si myslí že ušetří se vydělává nejlíp. Marže se zvedly díky finančním produktům, jinak řečeno, když si koupíte auto na splátky, sice bude jakoby za lepší cenu, ale celkově vás nehorázně natáhnou. Ale zřejmě je pořád dost hloupých lidí co neumí počítat. Jinak by tyhle olítaný mr*ky těsně před smrtí nikdo nekupoval.
Btw. auto jedině přímo od majitele. Jak je tam prostředník, vždycky to zvyšuje cenu, je snaha něco zamlčet, atd.