Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobazary hlásí: Ojetiny se zážehovými motory předstihly diesely

redakce AUTO.CZ
Diskuze (148)
Nejprodávanější vůz v tuzemských autobazarech je po čtyřech letech dominance dieselu tentokrát benzinové kombi s výkonem do 100 kW.

Z věkových kategorií se u českých zákazníků nejdynamičtěji rozvíjí segment aut do dvou let stáří. Vyplývá to ze statistiky největší tuzemské sítě autobazarů AAA Auto.

Nůžky mezi benzínem a naftou se souvisle uzavíraly již nejméně pět let. V roce 2013 se pak poprvé za tuto dobu prodalo o téměř šest procent více benzinových aut. Podle autobazarů za tímto vývojem stojí zejména trvale neexistující rozdíl mezi cenou nafty a benzinu, přičemž absolutní prodeje naftových aut neklesají; benzinové verze je dohánějí díky zvýšené poptávce po ojetých autech.

Auta s karoserií kombi z hlediska zákaznické oblíbenosti nadále unikají sedanům, prim stále jasně hraje domácí automobilka Škoda, také kvůli očekávané dostupnosti servisů a náhradních dílů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (148)
26. 12. 2013 21:30
Re: nabidka trhu ojetin
Přes to se pořád najdou lidi, který si takový auto koupí bez toho, aby kontrolovali nájezd nebo historii. Já jsem si málem koupil auto, který bylo stočený a ani mechanik, co byl semnou to nepoznal...pro jistotu jsem to zkontroloval přes cebii. když jsem to řekl majiteli, zjistitli jsme, že to nevěděl ani on, protože to stočil někdo před ním...
26. 12. 2013 09:20
Re: « Re: Lidé začínají počítat
1) Ano, jízda pro dálnici vysokou rychlostí je nejhorší.
2) Optimálně co nejodolnější materiály a snadné nastavení správné ventilové vůle.
Jinak ten benzín nebo flashlube nemají účinek chlazení, ale spíše "ochranného povlaku", protože LPG je tzv. suchý a hoří úplně bez sazí, takže ventily a sedla jsou "nahé". V benzínu můžou být navíc aditiva na ochranu sedel.
25. 12. 2013 23:41
Re: « Re: Lidé začínají počítat
Takze:
1) vysoke otacky = vysoka teplota spalin = mozne podplaneie ventilov?
2) zaklepanie ventilov = v kazdom rezime, riesi sa bud tvrdymi sedlami od vyroby, ale flashlube/ecolube/...
Ak je to tak, moznosti 1) sa neda vyhnut inak iba chladenim benzinom nad 140kmh a nezavysle na tvrdosti ventilov.
25. 12. 2013 22:26
Re: « Re: Lidé začínají počítat
tak nejako to tvrdili aj mne v servise
25. 12. 2013 22:25
Re: « Re: Lidé začínají počítat
keď máš klasiku v podobe 1,6 16v, ktorú prestavuje samotný výrobca, tak nie (minimálne nie do 140km/h) - to tvrdí autorizák, ktorý prestavbu zabezpečil ;-) .Ale vo všeobecnosti áno, niektoré prižierajú benzín pri vyššiej rýchlosti