Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga ve stylu BMW X6: Není to hloupost?

Jan Mička
Diskuze (6)
Historicky první SUV značky Bentley ohromuje designem i úrovní interiéru. Líbila by se vám Bentayga i jako kupé ve stylu BMW X6 a Mercedesu GLE Coupé?

Příchod zcela nového modelu do portfolia jedné z nejluxusnějších značek planety je velká věc. Bentley nás před odhalením nové Bentaygy napínal jako gumu od trenýrek a když své dílo konečně představil na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, měl už v ruce více než 3600 závazných objednávek, přičemž sedm z nich přišlo z Česka.

Teď si ale pojďme trochu zaspekulovat. Stejně jako nám vám to může připadat jako hloupost, grafik schovávající se pod značku RM Design však nelenil a britského aristokrata zkřížil s německými SUV-kupé od BMW a Mercedesu. Nejde o nic jiného než o naroubování linie střechy kupé Continental GT na mastodontní SUV...

Tak co, libí? Nám tedy moc ne. Do designu některých automobilů by se zkrátka sahat nemělo. Tento styl k Bentley nesedí a nejsme si jisti, zda by se chtěl majitel na zadním sedadle krčit pod nízkou linií střechy, zatímco ho jeho řidič poveze na letiště. Naštěstí se jedná pouze o grafický návrh. Myšlenka takového vozu však zapovězena není. Spekuluje se totiž o tom, že výrobce ukáže něco podobného jako koncept na ženevském autosalonu a teprve až reakce veřejnosti ukážou, zda dostane zelenou, nebo ne.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - Deutsch
14. 12. 2015 21:51
Re: v pohode
klasicka verze ma dost velky uspěch
Avatar - classic
14. 12. 2015 17:55
...
opravdu odporné! >:D stejně jako X6, 5 GT...
14. 12. 2015 17:31
v pohode
Osobne si myslim, ze tato verzia by mala vacsi uspech ako klasicka.
14. 12. 2015 14:56
zadek
Zezadu mi to hrozne pripomina Citroen C5. A vzhledem k tomu, jak dopadaji jina auta s podobne resenou karoserii, tak mi tento konkretni pripad nijak nevadi.
Avatar - habanero1
14. 12. 2015 14:53
Re: Spíš BMW 5GT
Ale pořád se mi to líbí víc než klasická Bentayga. Ale majitelé tohle auto budou asi fakt používat i s kufrem, takže těžko říct, jestli by se tohle prodávalo, ale asi jo. Jinak za mě Bentayga fakt škaredé auto, čekal jsem víc. ;-\