Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Biaggi: Nejtěžší závod roku

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Velmi spokojený byl po druhém vítězství sezony v Sepangu Max Biaggi, protože v přímém souboji porazil všechny své velké rivaly.

Velmi spokojený byl po druhém vítězství sezony v Sepangu Max Biaggi, protože v přímém souboji porazil všechny své velké rivaly. Jeho vítězství bylo navíc jubilejním 600. vítězstvím italského jezdce ve světovém šampionátu silničních motocyklů.

´Mad Max´ byl o to spokojenější, že šlo o nejtěžší závod roku. „Když vyhrajete, tak je to nejlepší den vašeho života a já jsem velmi, velmi šťastný. Byl to totiž velmi těžký závod, nejobtížnější v celé sezoně. Po startu jsem dokázal udržet druhé místo a když jsem viděl, že se na mě s Barrosem dotahují Rossi s Ukawou, šel jsem do vedení a snažil se držet dobré tempo. Bylo neuvěřitelné vedro a když po celý závod vidíte na své tabuli +0,0 nebo +0,2, je to hodně těžké a není snadné udržet koncentraci. Ale mám rád tyto typy závodů - jet naplno a mít kontrolu,“ řekl šťastný Biaggi, který si spravil chuť po Motegi, kde se mu nevyplatil risk s pneumatikami. Naopak s Sepangu zvolil perfektně: „Musím poděkovat Michelinu za fantastické pneumatiky. Čtyřtakty jsou podstatně výkonnější než dvoutakty, takže zadní pneumatiky prokluzuje, ale s dobrou trakcí. Také bych rád toto vítězství věnoval svému týmu a Yamaze. Věnují tomu obrovské úsilí a přestože už s nimi příští rok nepojedu, dokázal jsem, že se nevzdávám.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)