Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M4 příští rok pojede DTM

Jan Mička
Diskuze (0)
Zatímco čtveřice týmů BMW bojovala v sedmém závodě šampionátu DTM, návštěvníci automobilového víkendu v Pebble Beach, které leží více než 9100 km od slavného „Zeleného pekla“, zažívali pohled do budoucnosti.

BMW M GmbH zde totiž představilo BMW Concept M4 Coupé – pokrokový vysokovýkonný sportovní vůz postavený na základě nového BMW řady 4. Tento koncepční automobil je současně první ochutnávkou vozu BMW M4 DTM, který BMW Motorsport v příštím roce nasadí do populárního seriálu závodů cestovních vozů.

„Všichni se na BMW M4 DTM velmi těšíme,“ řekl ředitel BMW Motorsport Jens Marquardt. „BMW Concept M4 Coupé vypadá fantasticky. A jelikož to bude náš závodní vůz pro příští sezonu, již nyní mohu našim fanouškům zaručit mnoho úspěchů. BMW M3 DTM vybojovalo ve své první sezoně 2012 titul. A my bychom rádi s jeho nástupcem na tento velký úspěch navázali. Než ale představíme náš nový závodní vůz, ještě to nějakou dobu potrvá.“

„Před rokem jsme vítězstvím Bruna Spenglera v závodě DTM oslavili 40. výročí BMW M a 25. narozeniny BMW M3,“ vysvětluje Dr. Friedrich Nitschke, prezident BMW M GmbH, v Pebble Beach. „S představením BMW Concept M4 Coupé jsme položili základy nové éry na silnici i na závodní okruhy. Reakce na představený koncepční vůz jsou fantastické. Není pochyb o tom, že tento vůz bude základem pro závodní speciál. DTM je ideální platformou pro další vývoj. Všichni fanoušci BMW M a DTM tak mají ideální důvod začít se těšit na rok 2014.“

Jménu BMW M3 náleží 48 vítězství v DTM. Harald Grohs (DE) vybojoval v roce 1987 první vítězství na Hockenheimu. Zatím poslední vítězství náleží Bruno Spenglerovi (CA), který jej vybojoval letos na Spielbergu (AT). BMW M3 samozřejmě získalo mnoho vítězství i v jiných závodních sériích po celém světě, což z něj dělá nejúspěšnější závodní cestovní vůz světa.

BMW

Jan Mička
Diskuze (0)