Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cebia chce začít známkovat kvalitu tuzemských autobazarů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Výsledky hodnocení s vizitkami jednotlivých autobazarů a možností vzájemného porovnání chce Cebia zveřejnit na svém novém webu.

Společnost Cebia, která se zabývá prověřováním původu a historie vozidel, začne udělovat hodnocení tuzemským autobazarům a prodejcům vozidel. Celkem je v Česku kolem 1200 prodejců ojetin. Uvedla to dnes Cebia v tiskové zprávě.

"Stejně jako restaurace může dostat michelinskou hvězdu, tak my začneme udělovat hodnocení autobazarům a prodejcům vozidel," uvedl ředitel Cebie Martin Pajer.

Výsledky hodnocení s vizitkami jednotlivých autobazarů a možností vzájemného porovnání chce Cebia zveřejnit na svém novém webu. Ten by neměl sloužit k vedení negativní diskuse o autobazarech, naopak by měl podle stanovených parametrů prodejní místa porovnat a nastavit zákazníkovo očekávání, míní firma.

"Vítáme každý nástroj, který přispěje ke zvýšení kvality obchodníků na trhu s ojetými automobily, a věříme, že napomůže ke kultivaci trhu jako takového," uvedla mluvčí největšího tuzemského autobazaru AAA Auto Dana Pavlousková.

Hodnocení bude několikastupňové. Základní hodnocení prodejce bude vyjádřeno až pěti hvězdičkami na základě zhruba 30 kritérií. Uživatel stránek uvidí nejen výsledný počet hvězdiček, ale i plnění či neplnění jednotlivých kritérií konkrétním autobazarem. Další část hodnocení budou vytvářet sami uživatelé na základě svých zkušeností s prodejcem.

Úroveň nabídky služeb se v tuzemských autobazarech velmi liší. Některé větší firmy například standardně dávají záruku na původ vozidla nebo i počet najetých kilometrů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Avatar - ManInBlack
28. 1. 2011 13:21
Re: Věrohodnost
Když se to veme z "právnickýho úhlu pohledu", tak nelžou, protože to auto má najeto 193000km. Že je k tomu dalších 100000, to už se nedá nic dělat >:D
28. 1. 2011 07:57
Re: Zlepšení
pravdupovediac, ja ziadne zlepsenie nevidim. skor naopak. ceny novych aut sa znizuju, to tlaci dole aj ceny ojazdenych (asi jedine "zlepsenie") a bazaristi dovazaju este horsie sroty z ktorych potom vyrabaju "vonafky po nemeckom dochodcovi".
27. 1. 2011 21:00
Re: Věrohodnost
cebia ty km ověřuje i jinak,což bys měl vědět jestli jsi pracoval v esách a měl jsi od nich školení. Ale k předchozí otázce: víceméně nemáš šanci něco takovýho prokázat, protože pokud áčka ani Cebia nedohledají historii vozu, tak ty ji taky nenajdeš. Potom,ale nedostáváš garanci na km! Takže je předpoklad (asi 99%),že to je stočený a je na tobě, jestli to koupíš.
27. 1. 2011 20:56
Re: Věrohodnost
tak tohle sis vymyslel kámo...pohádka má pár mezer :-) ne,že by aaa byly svatý,ale v životě jsem neviděl člověka,kterej by řekl,že áčkům prodal auto a ti si ho stočily a prodávaly s jinými km! A to se s tebou vsadim, protože jsme s nimi jako dealerství v kontaktu denně! Jiná věc je,že už to áčkům přivezeš stočený, oni to ví, ty to víš a jde to na prodej. Ale pak tam nemáš garanci od Cebie, ale máš na smlouvě napsaný, že nemohou garantovat ujeté km.
27. 1. 2011 16:47
Re: autobazar
nebuď skromný a klidně přihoď pár "veselých historek z (pře)natáčení" >:-[] ;-)