Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínští úředníci zneužívali vládní vozy k soukromým účelům. S tím je konec!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Čína instaluje do všech vládních vozů sledovací systém GPS. Chce tak zabránit zneužívání automobilů úředníky k osobním účelům.

Informaci sdělila protikorupční komise komunistické strany. Rozhodnutí je dalším krokem v boji proti údajně rozmařilému životnímu stylu zkorumpovaných úředníků. Podle komise bylo pro soukromé účely zneužito téměř 200.000 vládních automobilů.

Jihočínské město Kuang-čou již podobný systém přijalo v roce 2011, upozornil čínský list Beijing Times. Od té doby se městu podařilo ušetřit ročně 42 milionů jüanů (129 milionů Kč), což odpovídá 5000 jüanů (15.400 Kč) na auto.

Nový prezident Si Ťin-pching se rozhodl v prvním roce svého funkčního období učinit zátah proti korupci a plýtvání státních úředníků. Slíbil, že se zaměří na úředníky na všech úrovních. Si se snaží uklidnit veřejnost, které se nelíbí podle ní příliš rozmařilý životní styl úředníků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - peV
11. 10. 2013 19:11
Bulvár
Fakt by to nešlo bez těch vykřičníků? To, že tu jsou články z blesku je jedna věc a je to ku zblití (když už píšete škvár, hodí se i taková slova, ne), ale aspoň články o autech byste mohli ušetřit, ne?
11. 10. 2013 17:46
Tej štátnej verbeži by stačilo...
... namontovať špeciálne ešpezetky. Každý by tak videl, kde "služobne pracujú"!
Lebo na GPS pre celý štátny aparát sa budú každý rok míňať miliony!!!