Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 51/2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 115 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Automobilka Ferrari představila fotografie nového modelu Sergio, který je realizací stejnojmenné kreace, jež byla navržena Pininfarinou a uvedena v loňském roce na autosalonu v Ženevě. Šestikusová série, byť prošla oproti svému koncepčnímu předobrazu zřetelnou kultivací a zklidněním tvarů, pracuje s unikátním rozvržením proporcí, které posouvá hranice proporční plasticity nejen v rámci designu sportovních vozidel, ale také v obecném měřítku.

Mladoboleslavská automobilka na jaře příštího roku představí třetí generaci sedanu střední třídy Superb a už teď nás na to připravuje postupným odhalováním. Nejprve nás nechala vyzkoušet předprodukční prototypy a v rámci testování nám i ukázala finální podobu, pro vás ostatní ale doposud zůstávala tajemstvím.

Švédský časopis Teknikens Wärld se stal kvůli svým losím testům noční můrou nejedné automobilky a jak vidno, nepolevuje ani v jiných oblastech. Nyní přišel s informací, že je nový Ford Mondeo "nebezpečně přetížený". Ve verzi Titanium 2.0 TDCi 110 kW S6 MPS by měl mít provozní hmotnost 1601 kg, zvážení vozu však ukázalo, že kombi má plných 1880 kg, tedy o 279 kg více, než uvádí výrobce, což je odchylka o děsivých 17,4 % více, než je uváděno.

Inspiraci můžeme hledat u Arabů, kteří v přiloženém videu velmi zajímavým způsobem vyprostili zapadlé auto. Stačí mít jenom dostatečně velký a pevný pytel, lano a nástroj, kterým vykopete hlubší jámu. Při správném provedení se z auta v podstatě stane naviják a vyprostí se úplně samo.

U mnohasetkoňového Chevroletu Camaro upraveného jako dragster by mnozí rádi viděli spíše záběry plného zrychlení zvenku, zajímavé však je i to, co se děje přímo pod kapotou automobilu. Tak se hned tak nepodíváte, v tomto videu však ano. Vedle krásného zvuku stojí za řeč rovněž těžká šichta kmitající napínací kladky řemene. Ostatně podívejte se sami, co se v nejbližším okolí motoru při jeho různém zatížení děje.

Máte rádi čistě mechanický zvuk automobilů? Pak byste si měli zcela jistě pustit tohle video, které zachycuje pružné zrychlení Fordu Mustang letošního modelového roku na třetí rychlostní stupeň. Není to však obyčejný osmiválcový Mustang, tento má totiž dodělaný kompresor. Výsledkem je opravdu zajímavý a naléhavý jekot přeplňování a zároveň dobře slyšitelný motoru.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)