Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Studie: Dvě třetiny kabrioletů jezdí s nataženou střechou

David Bureš
Diskuze (59)
Britové jsou sice milovníci kabrioletů, jízdu s otevřeným nebem nad hlavou si ale moc často neužívají.

Téměř dvě třetiny (64 %) britských majitelů kabrioletů nikdy, nebo jen zřídkakdy stahuje střechu svého vozu. Vyplývá to ze srpnového průzkumu, který provedlo Audi.

Skoro polovina (46 %) britských vlastníků otevřených aut dále uvedla, že si kabriolet pořídili spíše pro jeho exotický vzhled, než kvůli možnosti jízdy s větrem ve vlasech.

Překvapivým faktem je i to, že jízdu s nebem nad hlavou preferují spíše ženy. Zatímco 39 % řidiček uvedlo, že skoro vždy jezdí s otevřenou střechou, z mužů tuto odpověď zvolilo 32 % řidičů. Pouze 17 % žen říká, že nikdy nestáhlo střechu kabrioletu, zatímco takových mužů je 27 %.

Nejčastěji si jízdu na čerstvém vzduchu užívají mladí lidé ve věku 25 až 34 let a obyvatelé regionu East Midlands, který leží na východě Anglie.

Pro Audi je Velká Británie největším vývozním trhem pro kabriolety. „Naši majitelé žádají výběr," říká ředitel Audi UK Martin Sander. Podle jeho slov chtějí řidiči v Británii vědět, zda mohou stáhnout střechu, zejména proto, že je zdejší počasí tak proměnlivé. Zdejší šoféři pak vědí, že i s nataženou střechou vypadají kabriolety netradičně a žádaně.

V nabídce Audi jsou v současnosti čtyři vozy s plátěnou stahovací střechou – A3 Cabriolet, A5 Cabriolet, TT Roadster a R8 Spyder.

David Bureš
Diskuze (59)
Avatar - Sonny Crockett
28. 8. 2012 15:07
Re: To opravdu není
Díky :-) No bohužel to není pravá kůže, ale zas jsou jen rok přečalouněné, takže zatím dobré :-) Ale nemusíš taky závidět, je to jak ten hardtop, vypadaj sice dobře a snadno se udržují, ale zas se v nich strašně potí záda a zadek, a na slunci se na ně pomalu nedá sednout, jak jsou rozpálené. Prostě vše má své pro i proti.
27. 8. 2012 21:11
Re: To opravdu není
Mmm tak ta vypadá krásně :-) Ale zas máš sedačky v kůži..aach co já bych za ně dal >:D
Avatar - Sonny Crockett
27. 8. 2012 20:30
Re: To opravdu není
Tak uvidíš no, snad něco najdeš. Já mám socka verzi, nemám nastavení zrcátek z kabiny, musel bych se natáhnout a hejbat rukou přímo tím zrcátkem >:D Fotku mám jen zde [odkaz] , ale tak do měsíce sepíšu nějaké blepty formou takzvané recenze a spolu s fotkama to nahážu sem, tak se pak můžeš pokochat víc ;-)
27. 8. 2012 20:10
Re: To opravdu není
Tak já nevím, našel jsem na něj jen jednu recenzi a to mi připadá málo. Ale ještě uvidím, pohledám a kdyžtak prý skutečně v německu na [odkaz] Jinak já si taky na parkování dávám pozor - mám krásný nový Azevy, ale stačí mi si vždycky stáhnout levé zrcátko až tak, že přímo vidím na zadní kolo a pak zaparkuju na milimetry přesně :-)
Jinak taky střechu nasazuju fakt jen v tom nejhorším počasí, ale malé deštíky si teď užívám >:D
Ale to tvoje autíčko bych rád viděl, nemáš někde nějaký fotky?
Avatar - Sonny Crockett
27. 8. 2012 19:45
Re: To opravdu není
Nevím, já jsem si psal akorát s pánem tady odtud [odkaz] , a tam si to udělají všechno sami, nebo mi tu novu střechu daj na starej rám a s tou mojí střechou se to akorát vymění.. Ale chtěl jsem spíš starší ale originální střechu i s těsněním a tu jsem sehnal v ČR jen u jednoho prodejce, což je ovšem jednání na podobném principu jak u tebe. Člověk mu chce udělat kšeft a přitom si připadá jak hrozně ho otravuje.. Ale to tu nebudu raději rozmazávat.
No každej mi říká, že je vidět dozadu i bočníma, ale já jsem zvyklej hlídat si zadek průběžně každou chvíli tím vnitřním. Levé mám na levý pruh a pravé na obrubníky při parkování, abych si neodřel chromované ráfky ;-) Zkrátka to vnitřní potřebuju a hotovo. Naštěstí jsem ten kabrioleťák, který jezdí bez střechy a se střechou je mi divně, jak nevidim kolem sebe >:D