Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Financial Times: Některé automobilky omezují výrobu v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Určité omezení produkce v Evropě podle listu ohlásili francouzské automobilky PSA Peugeot Citroën a Renault i jejich američtí konkurenti General Motors a Ford

Některé automobilky omezují výrobu ve svých evropských továrnách kvůli slábnoucí poptávce na trhu. Informoval o tom pondělní britský ekonomický list Financial Times. Dodal, že tyto kroky naznačují, že dluhová krize v eurozóně začíná mít negativní dopad na reálnou ekonomiku.

Určité omezení produkce v Evropě podle listu ohlásili francouzské automobilky PSA Peugeot Citroën a Renault i jejich američtí konkurenti General Motors a Ford Motor. "Celkový trh s automobily v Evropě zůstává slabý," upozornila společnost Ford.

Japonské automobilky Toyota a Honda nicméně podle listu pokračují ve zvyšování výroby v Evropě, protože se zotavují z výpadků způsobených nedostatkem součástek po březnovém zemětřesení v Japonsku. Snižování produkce neplánují ani výrobci luxusních automobilů, napsal Financial Times.

Podle Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA) se celková výroba motorových vozidel v Evropské unii v loňském roce zvýšila o 11,1 procenta na 16,9 milionu vozů.

Výzkumná společnost J.D. Power and Associates před časem předpověděla, že prodej aut v Evropě v celém letošním roce mírně klesne na 18,1 milionu vozů. V západní Evropě čeká J.D. Power propad o dvě procenta na 14,2 milionu vozů, zatímco ve východní Evropě počítá s nárůstem o čtyři procenta na 3,9 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)