Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak bude vypadat Škoda Octavia Combi?

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Tak to bohužel zatím nevíme, ale moderní počítačová technika nám posloužila jako nástroj, kterým jsme naše představy o vzhledu převedli do více, či méně reálných verzí.

Tak to bohužel zatím nevíme, ale moderní počítačová technika nám posloužila jako nástroj, kterým jsme naše představy o vzhledu převedli do více, či méně reálných verzí.

Při tvorbě jednotlivých variant jsme vycházeli z podoby nové Škody Octavie, představené poprvé na autosalonu v Ženevě, letos v březnu.

Výrazným prvkem nejen tohoto provedení kombi, ale vlastně všech představených skic, jsou koncová světla. Jejich tvar zakončuje výrazně členitý profil boků vozu v zadní části. V našem případě jsme vycházeli z koncových světel nové Octavie, ale je velmi pravděpodobné, že sériová podoba bude mít světla stejného designu, která ale budou vyšší a užší. To umožní zvětšit vstupní otvor do zavazadlového prostoru. Ten bude pravděpodobně rekordmanem nejen ve třídě Octavie, ale možná také mezi všemi vyráběnými kombi. Odhadujeme, že základní objem zavazadelníku se přiblíží k hranici 600 litrů. Zůstane-li délka Octavie Combi nezměněna proti sedanu (4572 mm), bude nové kombi pořádný kus auta. Hmota přidaná sedanu asi zvýší pohotovostní hmotnost řádově o desítky kilogramů, podstatnější však bude, jak si s „přilepením batohu na záď Octavie“ poradí tým designérů pod vedením Thomase Ingenlatha.

My jsme si s vytvářením Octavie Combi hráli asi 2 dny, takže prosím omluvte dílčí nedokonalosti. Věříme, že výsledek mnohaměsíční práce týmu Škoda design bude vyváženější a předpokládáme současně, že nové kombi se bude držet více užitné hodnoty na úkor sportovního vzhledu. Ten jsme preferovali my, aplikací značně skloněného zadního skla, které v praxi omezuje využití obestavěného prostoru.

V našich upravených fotografiích naleznete verze, které využívají nových druhých dveří, jež usnadňují nastupování na zadní sedadla (neomezují cestující v oblasti hlavy při nastupování). Z jejich tvaru pak vychází třetí boční okno udávající celkový dojem z profilu kombi.

Ukázka naší představy o podobě Octavie Hatchback je zde.

Ondřej Láník
Diskuze (29)