Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep chystá výkonné SUV Cherokee SRT

Michal Fokt
Diskuze (6)
Také (v budoucnu) druhé nejmenší SUV značky Jeep Cherokee dostane sportovní variantu SRT. S V8 ale nepočítejte.

Vůz Jeep Cherokee, jehož nejnovější vydání vyvolalo kvůli výstřednímu designu spoustu kontroverze, dostane i sportovnější verzi SRT (Street & Racing Technologies). Aftermarketová a závodní divize Chrysleru připravuje pro "čerokéze" komplexní "tuning", který by měl být velmi důkladný a to o přesto, že vůz nedostane osmiválec, použitý v Grand Cherokee SRT8.

Jako nejpravděpodobnější se jeví použití upraveného přeplňovaného motoru Pentastar V6 3,2 l , zkombinovaného s devítistupňovou převodovkou a pohonem všech kol, úplně ale není vyloučena ani varianta, že půjde o přeplňovaný čtyřválec, jenž by pochopitelně měl menší výkon, než V6, u něhož zatím zákulisní informace hovoří o 400 koních.

Aby se snížily náklady na vývoj, ať už půjde o I4 nebo V6, měl by jím být vybaven také SRT model nové generace sedanu Chrysler 200. Ostré americké SUV dostane sportovnější naladění podvozku s menší světlou výškou, účinnější brzdy, velká kola, navlečená do letních UHP pneumatik a překalibrované řízení. Samozřejmostí bude též agresivní bodykit, jenž by měl poměrně výrazně změnit charakter výstředního SUV.

Michal Fokt
Diskuze (6)
Avatar - salamoon
15. 7. 2013 15:48
Re: Nadvlády
aspon to nikto nebude kradnut... :-)
Avatar - flyboyeda
14. 7. 2013 20:25
To není Korejec?
>:D
Avatar - shamal
14. 7. 2013 18:38
Nadvlády
On ten XJ vznikl za Renaulta, a to vznikaly jiné podivnosti Alliance a spol... Byl to v těch podmínkách co tehdy ještě u AMC vládly - chronický nedostatek peněz na cokoliv, odliv zákazníků, vlastník, který tak úplně neví co si s tou fabrikou počít - úplný zázrak, že vzniknul X-tra Jeep. Snad si na ten čumák zvyknu, jinak se mi to líbí. Lehký, ne moc velký, půjde to v šestiválu (a fakt dobrým) s automatikou (a zatraceně dobrou) a půjde objednat i obří otevírací střecha. Jen ten čumák... ten čumák...
14. 7. 2013 14:41
Re: Design
:yes:
Avatar - Picklenose
14. 7. 2013 10:07
Re: Design
Přesně tak, kdyby tohle udělali Korejci neřeknu, ale Jeep? Až na Patriota, dělali nádherné vozy, naše staré XJ je toho důkazem. Bohužel se projevuje nadvláda Fiatu nad touto značkou...