Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep: Malé SUV dorazí už příští rok

Diskuze (0)
Dvojče Fiatu 500X se představí nejpozději v létě. Mimo silnici má být nejschopnějším ze všech malých SUV.

Nový model se pilně testuje, i když zatím se stále maskuje karoserií Fiatu 500L. S ním bude sdílet i základní techniku, nicméně dostane vyšší světlou výšku a pohon všech kol. Definitivní podoba designu je velkou neznámou, naposledy Jeep překvapil exteriérem nové generace modelu Cherokee, inspirací by však mělo být něco jiného – klasický off-road Wrangler. I díky tomu se Jeep snadno vymezí vůči Fiatu 500X.

Nový model zamíří do atraktivního segmentu, kde nyní úspěšně operuje Chevrolet Trax, Opel Mokka, Peugeot 2008 a Renault Captur. Jeep chce na jedné straně zachytit rozvoj trhu s malými SUV doma v USA a zároveň pomocí nové modelové řady zvýšit tržní podíl v Evropě.

Předpokládaný termín premiéry je ženevský autosalon v březnu 2014. Ve druhé čtvrtletí příštího roku se začne v EU prodávat i Cherokee, menší model bude následovat zřejmě pár měsíců po něm. Čtyři modelové řady v segmentu SUV (malé SUV, Compass, Cherokee a Grand Cherokee) znamenají téměř kompletní portfolio. V budoucnu ho ještě doplní nový vrcholný model se sedmimístným interiérem.

Diskuze (0)