Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Loremo se spotřebou 2,0 l na 100 km se představí ve Frankfurtu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Německá společnost Loremo AG již nějakou dobu pracuje na voze s minimální spotřebou paliva. Poprvé svůj koncept předvedla na ženevském autosalonu v roce 2006 a na letošním autosalonu ve Frankfurtu se chystá představit další vývojovou verzi.

Automobil pro čtyři cestující se zadními sedadly otočenými proti směru jízdy je dlouhý 3840 mm široký 1360 mm a vysoký 1100 mm. Díky tvaru karoserie dosahuje součinitel aerodynamického odporu Cx hodnoty 0,20. Motor vozu je uložen uprostřed v prostoru mezi sedadly a pohání zadní kola. Rozdělení hmotnosti na nápravy je díky tomuto uspořádání v poměru 50:50.

Společnost Loremo připravuje dvě verze poháněné dvouválcovým nebo tříválcovým turbodieselem. Pro frankfurtský autosalon je připraven nový funkční prototyp nazvaný L1. Šéf společnosti Gerhard Heilmaier uvedl v rozhovoru pro magazín Auto-News, že tento prototyp je schopen ujet 400 km na jednu osmilitrovou nádrž nafty, což představuje spotřebu 2,0 l na 100 km.

Pokud Loremo opravdu dosahuje takové hodnoty spotřeby a dostane se do sériové výroby může zvítězit v soutěži Automotive X-Prize. Ta je vypsána pro automobily, které dosáhnou kombinované spotřeby pod 2,35 litru paliva na 100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - da_b0mb
15. 8. 2007 11:07
Re: Výkon
:yes: presne tak...dovedu si predstavit horska strediska vybavena temito vozitky...a postupem casu i velkomesta...