Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Motoristy čeká náročný víkend, německým školákům končí prázdniny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Motoristy čeká o nadcházejícím víkendu na evropských dálnicích náročný víkend. Například školákům v několika německých spolkových zemích končí prázdniny, a mnohé rodiny se tak budou vracet domů od Jaderského či Středozemního moře nebo z hor.

Ve většině Evropy v sobotu naposledy platí letní zákaz jízd pro kamiony.

Německý automotoklub ADAC očekává o víkendu silný provoz a tvoření kolon na všech tazích, po nichž se lidé vracejí z dovolených. Prázdniny končí školákům například v německých spolkových zemích Severní Porýní-Vestfálsko, Hamburk, Berlín, Braniborsko, Meklenbursko-Přední Pomořansko a Šlesvicko-Holštýnsko. Totéž platí podle německého automotoklubu ADAC pro Belgii, Francii a část Nizozemska.

ADAC upozorňuje na pravděpodobné zácpy například na dálnici A6 mezi Mannheimem a Norimberkem nebo na dálnici A9 z Mnichova před Norimberk do Berlína. Od sobotních 21:00 SELČ do nedělních 8:00 má být uzavřena část obchvatu Mnichova (A99), konkrétně tunel Allach na severozápadní části obchvatu.

Na jih ještě budou mířit pozdní dovolenkáři, ale kolony už by měly být výrazně kratší než v předchozích týdnech.

Rakouský automotoklub ÖMTC upozorňuje na pokračující zpřísněné kontroly na hranici mezi Slovinskem a Chorvatskem a také na zdržení u mýtných bran.

Český poskytovatel asistenčních služeb ÚAMK kromě toho upozorňuje na uzavření pobřežní silnice mezi slovinskými městy Koper a Izola. Tudy údajně jezdili motoristé, kteří chtěli objet dálnici, a ušetřit tak na mýtném.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
26. 8. 2017 14:16
Re: není důvod
Ono to až taký idealizmus nie je. V tom termíne cestujeme dobrovoľne ;)
Avatar - pallas
26. 8. 2017 10:34
Re: není důvod
kalousku, to je čistý idealizmus. Môžeš dnes sledovať túto webkameru - diaľnica pred Zagrebom, mýtna brána Lučko: [odkaz]
26. 8. 2017 04:44
Re: není důvod
14 v létě? To asi ne ;-)
26. 8. 2017 00:08
Re: není důvod
Pořad jsou ještě ubytovací zařízení, kde se hraje na "turnusy" od soboty do soboty.
OT: Němci mají většinou 6 týdnů prázdnin, ze zajímavosti jsem se díval a Italové mají 14!!! :-)
25. 8. 2017 22:54
není důvod
V zácpách zůstanou viset jen ti co to chtějí. Ti co nechtějí se už v pohodě vrátili domů o pár dnů dřív.