Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

13 nejošklivějších aut roku 2012 podle magazínu Forbes

David Bureš
Diskuze (76)
Mezi nejošklivější vozy dle Forbesu patří například dva japonské hybridy, dodávka nebo kupé britské značky.

Renomovaný magazín Forbes v jednom ze svých žebříčků hodnotil ty nejošklivější automobily modelového roku 2012. Třináct vozů vybrala odborná porota.

V té zasedli George Peterson, prezident a zakladatel výzkumné a konzultační firmy Auto Pacific, Michelle Naranjo, šéfredaktorka serveru Autobytel.com, a Evan Gubernick, kreativní ředitel lifestylového časopisu Antenna Magazine.

Forbes se odborníků ptal, co si obecně myslí o automobilovém designu. Kreativní ředitel magazínu Antenna nevěří tomu, že by dobří designéři dělali hezká auta a špatní ta ošklivá. Podle něj vznikne nehezký vůz tím, že tým jeho autorů byl vzájemně v opozici, zatímco pohledný vůz vznikne poté, co je tým naladěn na stejné vlně.

Poté nastala volba aut s nejošklivějšími křivkami. Všichni odborníci se shodli na tom, že v seznamu nesmí chybět Smart ForTwo. Peterson o něm prohlašuje, že je příliš malý a že nikdy nedosáhl flexibility původního konceptu. Gubernick pak o Smartu říká, že v USA bude vždy vypadat jako hračka visící ze zpětného zrcátka.

Také vzhled Acury ZDX odborníci kritizují, Gubernick o něm říká, že je prostě znetvořený. „Ve snaze být elegantní a sportovní není ani jedno,“ tvrdí Gubernick. Podle Petersona je zase z každého úhlu neproporční.

GMC Terrain Naranjo označila za jedno z nejošklivějších SUV. „Mám trochu rád tuto ohavnost, je to typická americká reakce na evropský styl,“ prohlásil o tomto autě Gubernick. Peterson až tak kritický není, říká, že Terrain se až úporně snaží být surové a odolné tradiční SUV, jeho tvary se však hodily spíše do devadesátých let.

Zbývající automobily, které Forbes označil jako ty nejošklivější, najdete ve fotogalerii pod článkem. Mezi ošklivá auta dle tohoto časopisu dále například patří Honda Crosstour, Mercedes-Benz třídy R, Nissan Murano Crosscabriolet nebo Porsche Panamera.

David Bureš
Diskuze (76)
19. 8. 2012 22:33
Re: Panamera
V6 působí lehkonohým dojmem a jede a zní fajn. Turbo umí i zatáčet :-), nic v téhle kategorii nemá takový grip. A pokud turbo drncá, tak se podívej nalevo od řadící páky, je tam tlačítko sport a většinou i sport plus, a zkus nemít ani jedno z nich zapnuté >:D, pak už nedrncá.
Avatar - white label
19. 8. 2012 22:24
13 černých ovcí
Jednoznačně nejobludnější z nich je to GMC, design Panamery taky zrovna moc nemusím, ale v této galerii je to ještě relativně krasavice... ;-)
19. 8. 2012 22:09
Re: No jo, Amíci
Obě auta jsou víc "porsche" než si myslíš. Chce to jenom si je vyzkoušet a teprve pak něco napsat..
19. 8. 2012 22:01
Re: Panamera
Z různých zdrojů....prý...
Magistře, co se od Porsche čeká a co z toho Panameře chybí?
Avatar - Bristol
17. 8. 2012 12:20
Forbes
no pokud to mám posuzovat podle sebe tak bych z tohoto seznamu vytáhl Lincoln MKT/Ford Flex-kdo viděl naživo tak ty auta jsou vskutku ohromující :yes: . a Mercedes R je taky krásné auto hlavně po fl. a skutečně nevím co tam dělá mini cooper??? ale dejme tomu. Honda Crosstour je zajímavé auto, vyloženě pěkné asi není ale to momentálně není asi žádná hodna kromě accordu