Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Honda Crosstour: Modernizované japonské X6 pro Ameriku

David Bureš
Diskuze (17)
Drsnější vzhled má nalákat nové zákazníky ke koupi japonského crossoveru Honda Crosstour.

Honda začala v USA na konci roku 2009 prodávat model Accord Crosstour, který je netradičním mixem liftbacku, kupé a SUV. Auto moc prodejně úspěšné nebylo, následovalo tedy přejmenování na Crosstour (zřejmě aby vůz nebyl příliš spojován s úspěšnějším Accordem). Ani to však nepomohlo, a tak nyní přichází rozsáhlejší modernizace tohoto vozu.

Automobil, Hondou označovaný jako CUV (Crossover Utility Vehicle), v rámci modernizace dostal upravenou chromovanou masku chladiče, změnou prošel také přední nárazník.

Dolní část karoserie auta je nyní bohatě oplastována, aby Crosstour více působil jako SUV, kterým zčásti má být. Automobil má díky tomu působit také solidnějším dojmem. Na zádi se objevily malé obdélníkové odrazky, menší úpravou prošel zadní blatník. V New Yorku vystavený vůz má 19palcová kola, v prodeji se však modernizovaný Crosstour objeví s novými 18palcovými koly.

Dovnitř modernizovaného auta Honda nahlédnout nenechala, automobilka však tvrdí, že v interiéru jsou použity nové materiály, důležitou novinkou je použití osmipalcového informačního displeje. Hlavové opěrky na zadních sedadlech pak byly upraveny tak, aby řidič lépe viděl vzad.

Faceliftovaný Crosstour bude nabízen se dvěma zážehovými motory – vylepšeným vidlicovým šestiválcem 3,5 i-VTEC a řadovým čtyřválcem 2,4 i-VTEC.

Šestiválec bude kombinován s šestistupňovou samočinnou převodovkou. Agregát bude i nadále disponovat odpojováním válců VCM, které umožňuje podle aktuálního zatížení provoz na tři, čtyři nebo na všech šest válců. V nabídce bude rovněž systém pohonu všech kol Real Time 4WD. Honda zatím neuvádí, jak silná tato jednotka bude, nynější šestiválcový Crosstour má výkon 202 kW.

Čtyřválec nabídne výkon 143 kW v 7000 min-1 a točivý moment 219 Nm při 4400 min-1. Jednotka bude kombinována s pětistupňovým automatem.

Výbavu auta bude možné rozšířit o varování před čelní kolizí nebo o varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu. Vůz rovněž dostane systém LaneWatch varující řidiče před překážkou ve slepém úhlu, který používá kameru umístěnou v pravém vnějším zpětném zrcátku. Standardem bude zadní parkovací kamera.

Automobil je na newyorském autosalonu prezentován jako koncept, sériová verze by se však neměla nijak výrazně odlišovat. Prodej modernizovaného Crosstouru na americkém trhu začne letos na podzim. Výroba vozu probíhá v továrně East Liberty v Ohiu.

David Bureš
Diskuze (17)
Avatar - Bristol
31. 7. 2012 22:35
Re: Evropa
no...nevím zda je v mainstreamu/subprémii místo na podobného konkurenta pro BMW X6...nebo spíš X4, ale vypadá to docela zajímavě naživo
Avatar - Bristol
31. 7. 2012 22:33
Re: Hondě nedošlo, že X6 se prodává...
myslím, že něco podobného by mohlo prodávat kdokoli z D3 a klidně aj Lexus-rusáci by to koupili, nedávno jsem právě tento crosstour viděl poprvé naživo: na parkovišti LH Thermal v Karlových Varech-a hádej na jakých bylo značkách...?? ;-)
15. 4. 2012 21:44
Re: Hondě nedošlo, že X6 se prodává...
Přesně tak, nikdo jiný než BMW si nemůže dovolit prodávat takové auto, protože s jakýmkokiv jiným znáčkem na kapotě by se tomu autu každý vysmál.
Nicméně tady se jedná pouze o USA a třeba tam potenciál prodejů je, navíc Honda tam má poněkud vyšší renomé než tady. V každém případě mě mrzí, že už i má oblíbená značka staví nesmysly pro pitomce jen za účelem prodejů. Tradice a a své hodnoty už ale zahodilo i BMW, tak proč ne i Honda. Jde to celé do kelu.
Avatar - Choochoo
9. 4. 2012 22:06
Re: no zbohom
Pokud si videl novy Acury myslim ze se asi nad sebou zamysleli.
[odkaz]
[odkaz]
a tohle je proste pecka
[odkaz]
a tohle by jiste byla taky
[odkaz]
Avatar - Choochoo
9. 4. 2012 22:04
Re: Na strašení malých dětí dobrý.
Mas sice pravdu, ale ty maly deti by se tim taky dali strasit. Tohle by se mohlo prodavat spise jako korejec ;-\