Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejvyšší ceny aut bez daně má v EU ČR

Libor Zezulka
Diskuze (98)
Evropská komise zveřejnila studii, ze které vychází Česká republika jako země s nejvyšší hrubou cenou automobilů (bez daní).

Evropská komise zveřejnila studii, ze které vychází Česká republika jako země s nevyšší hrubou cenou automobilů, to znamená cenou bez započítání daní. Ceny vozů bez daně jsou v Česku o 7,3 procenta nad průměrem celé EU. Nejnižší ceny automobilů bez daní má Finsko a Dánsko, v těchto zemích ovšem cena výrazně naroste právě započítáním daně. Přesto mohou obyvatelé EU ušetřit nákupem vozu v zemi s nízkou hrubou cenou vozu až tisíce eur.

Podle zvláštních pravidel mohou totiž spotřebitelé koupit auto v jiné zemi, ale zaplatit místní daň. Ceny automobilů se ve většině nových členských zemích v květnu meziročně snížily. Na Slovensku ceny klesly o 7,6 procenta, ve Slovinsku dokonce o 8,1 procenta. V Česku naopak stouply 0,2 procenta. V nových členských zemích jsou však auta v průměru o 3,6 procenta levnější, než v zemích bývalé evropské patnáctky.

Libor Zezulka
Diskuze (98)
3. 8. 2006 21:11
Re: KDE KUPUJEŠ JEANSY?
:yes:
2. 8. 2006 23:03
KDE KUPUJEŠ JEANSY?
Ty to nevíš?... takřka veškeré spotřební zboží je venku levnější než zde, v Česku. Víš proč to je? Je to způsobeno jaksi... národní povahou. Staletí je tu zakódovaný postoj - na vrchu huj, vespod fuj. Klasická (zde stále aktuální) ukázka toho je - přepážkovej kovboj. Ale působí to samozřejmě i v oblékání... proč myslíš, že v tržnicích frří trika s třema pruhama... je to proto... že... přece... na vrchu huj... Takže z toho těží i lux segment... jehož zákazníci nenavštěvují tržnice (doufejme) a kteří kupují značkové zboží. Značkové oblečení je dražší v Praze i o třetinu oproti obdobnému oblečení a elysejských polích... No... i "bohatí"... potřebují ukazovat světu, že jsou víc bohatší, než opravdu jsou... těší je, že zaplatí za triko tři táci (musí to bejt přece klasa... za ty prachy...)... absurdní postoje... absurdní realita. Kulminuje to u toho, co je pečetí stavu... erbem... znakem postavení ve společnosti, tedy kulminuje to u aut. Chudák si na kufr Fabie 1.2 nalepí ty číslovky obráceně... movitější podnikatel... si pořídí auto na N1... aby si po nocích kousal nehty z nervózy, jestli si toho náhodou nevšimli obchodní partneři na dopoledním jednání... Proč by tedy prodejci aut netěžili z této "národní vlastnosti" a hráli na strunu huj-fuj. Ano... jen se podívej... když se tu začne prodávat auto, které nejvěrněji odrazí možnosti většiny obyvatelstva, totiž LOGAN... za 199 tyček... zde na diskuzi se strhne třetí světová proti takovému "braku"... jakému braku?... kdo zvás má na to si zejtra Logana koupit? Takže opět odraz huj-fuj. Tak, sice s děravejma tangama... sic na erbu s Rollsem... vzhůru k dokonalosti. :yes: