Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi láká na premiéru nové A1. Ukazuje jeho luxusní interiér

David Bureš
Diskuze (1)
Čtyři kruhy nás nechaly nahlédnout do interiéru nové A1. Dostane digitální přístrojový štít a dotykový displej multimediálního systému.

Rok 2018 je pro Audi ve znamení mohutné proměny nabídky. Postupně mezigeneračně vyměňuje modely A7, A6 a Q3 a rozšiřuje modelovou řadu o SUV kupé Q8 a elektromobil e-tron. Součástí novinek je také druhá generace malého hatchbacku A1, na jehož premiéru Audi již začalo lákat. Světu se totiž představí ještě tento měsíc!

Audi nás zatím nechalo nahlédnout do interiéru nové A1. Na krátkém videu je záběr na palubní desku vozu, na němž je vidět velká dotyková obrazovka multimediálního systému MMI a luxusní středový panel evokující větší zástupce značky.

Video se připravuje ...

Automobilka rovněž doplňuje, že novinka bude mít digitální přístrojový štít. Čtyři kruhy tak tento prvek rozšiřují do dalších a dalších modelů. Z velké A8 má být převzata i možnost zadávání cílové destinace pomocí psaní, a to nikoliv po písmenech, ale klidně bez přerušování a bez čekání na další písmo.

Základem auta bude platforma MQB, stejně jako u sourozeneckých modelů Seat Ibiza a Volkswagen Polo, což vedle nejmodernější techniky bude znamenat nárůst rozměrů, a to jak do šířky, tak do délky. A1 tak podobně jako další malé hatchbacky překoná čtyři metry, což má napomoci jak prostoru pro cestující, tak pro jejich zavazadla.

S koncernovými sourozenci bude ingolstadtská novinka sdílet také nabídku motorů, benzinový litrový tříválec doplní 1,5litrový čtyřválec a vrcholný dvoulitr z Pola GTI. V duchu doby mají být nabídnuty jen zážehové jednotky, všechny vybavené filtrem pevných částic. Později doplní nabídku sportovní verze S1 a patrně i RS 1 s pohonem všech kol.

Z dřívějších špionážních snímků vyplývá, že A1 bude následovat designový trend větších modelů značky. Maska single frame bude široká a nízko uložená, opticky bude tvořit šestiúhelník. Světla budou na přání diodová. Z nabídky podle všeho vypadne třídveřová verze, kvůli zájmu bude dostupné pouze pětidvířko.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
12. 6. 2018 15:02
audi vali
nova Q5.. nova velka A8..... nova krasna A6 aj nedavno novy sportback A7 .... nova A1 aj Q3 su uz za dverami .. takisto nova velka naloz Q8 ... za par mesiacov aj pecka elektricke audi e-tron a nasledne v r 2019 by mala prist aj jeho sportback verzia ( mimochodom e-tron mi pripomina velar kusok zboku ... narazam na ten ponton aj tymi ladnymi jednodychymi bocnymi plochami bez hran a liniek aj plochu strechu a la RR ) ... nespominam si v ktorej zivotnej etape znacky to audi malo tak skvele naslapnute ako prave teraz ... v podstate aj take Q2 a Q7 su stale relativne este nove vozy a maju pred sebou este tie najlepsie roky... jak lovim v pamati ( 20-25 rokov dozadu ) tak lovim ale na takuto naslapanu eru audi si ja aspon uz nespominam ;-) ...

no ale hlavne verim ze nova A1 bude uz konecne dostojna premiovka lebo ta sucasna A1 mi neprisla ani voci polu ci ibize a fabii o moc premiovejsia... proste to bola skor len taka predrazena nepremia s premiovym logom... uznajme sami ze A1 ma co dobiehat a napravat... ale nova A1 by uz razom mohla byt sikovnostou aj vizazou dokonaly maly hatch s konecne premiovymi crtami... drzim palce... lebo dost mozno prave male A1 bude to najzaujimavejsie audi z mojho pohladu v najblizsej dobe ... aj ked priznavam ze taka Q2 sa mi paci coraz viac hoc te nzadny stlpik tam ozaj treba privriet obe oci... zachranuje to vsak vhodna farebna kombinacia ... audi skratka vali... konkurencii v navale tolkych novych audin nie je co zavidiet... obzvlast Q8 a e-tron ..to budu pre konkurenciu ( X6, teslu X ) asi moc silne kalibre :-)