Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O Top Gear Magazine usilují německá vydavatelství

Diskuze (35)
Časopis Top Gear Magazine, který je pevně spojen se známým televizním pořadem, možná přesídlí do Německa.

Britská veřejnoprávní společnost BBC se rozhodla prodat tři ze svých titulů – automobilový časopis Top Gear Magazine, v balíku s Radio Times (televizní a rozhlasový program) Gardener’s World (tištěná verze zahradnického pořadu BBC). Zájem mají hned čtyři velká vydavatelství.

Nejnadějnějším uchazečem je německý vydavatelský dům Bauer Verlag, který BBC nabídl 100 milionů liber (asi 2,8 miliardy korun). Bauer ale nemá vyhráno, protože ve Velké Británii vlastní hned dva tituly, které konkurují Radio Times, a mohl by proto mít problémy s antimonopolní ochranou.

V záloze je připraveno další německé vydavatelství, Hubert Burda Media. Výše jeho nabídky není známa, britští analytici jej ale považují za favorita. V případě realizace transakce by se měla hlavní redakce Top Gearu brzy přestěhovat do Německa.

Z britských společností mají o časopis Top Gear Magazine a dva další tituly zájem Future plc, specializující se především na časopisy o výpočetní technice, a Haymarket Group, do jehož portfolia spadá především konkurenční Autocar a dále mezi jinými například F1 Racing a Autosport.

Nabídky britských konkurentů se pohybují kolem 70 milionů liber.

Nový majitel nabízených časopisů v každém případě udělá dobrou investici. Top Gear Magazine a zbývající dvojice totiž loni BBC vydělaly 18,4 milionu liber.

Diskuze (35)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
17. 3. 2011 20:56
Re: Jablka a hrušky
Vždyť to říkám...Na to jsem právě zvědav, jestli Jeremy bude psát nadále i pod Němci.
16. 3. 2011 22:53
Re: Jablka a hrušky
Pod pojmem stěhování redakce si představím, že nový majitel dostane komplet tým. Samozřejmě se může stát, že si Clarkson pod Němci smlouvu neprodlouží.
16. 3. 2011 21:53
Re: Jen business
Nojo, hlavně, ať je tam Stig...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
16. 3. 2011 21:31
Re: Jablka a hrušky
Je to možné, ale já si teda nemyslím, že by zrovna JK měl chuť psát pod němcema. Ale to jsou jen spekulace, nevíme jak to mají podložené smlouvami a jak moc se struktura časopisu bude měnit a jestli se vůbec bude měnit. Třeba čtenář ani nepozná, že se nějaká změna udála.
16. 3. 2011 19:10
Re: Jablka a hrušky
To je zajimava otazka... na kterou neznam odpoved.

Casopis bez prispevku hlavnich redaktoru by nemel zadny smysl... asi musi jit o nezmenenou podobu jelikoz oni plati za casopis s obsahem techto moderatoru a znacku jako takovou.

Ani to budou mit nejak osefovane...