Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 807: Sotva postřehnutelný facelift

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Velká francouzská MPV patří mezi dlouhověké modely a místo generačních obměn prodělávají pouze více či méně rozsáhlé modernizace.

Výsledek spolupráce koncernů Fiat a PSA se v podobě modelů Fiat Ulysse, Lancia Phedra, Citroën C8 a Peugeot 807 představil v roce 2002 na autosalonu v Ženevě. Ve stejném roce měl premiéru i Renault Espace ve své čtvrté generaci. Ta je po čtyřech faceliftech stále na trhu.

Italští sourozenci Citroënu C8 a Peugeotu 807 sice již zmizeli v propadlišti dějin, ale francouzská dvojčata se i přes nepříliš vysoká prodejní čísla stále drží na trhu. MPV se lvem na přídí prodělalo poslední modernizaci v roce 2008 a nyní po čtyřech letech přijíždí s téměř nepostřehnutelným faceliftem.

Změny provedené na exteriéru velkého MPV jsou skutečně téměř neviditelné. Na přídi je nový dvoubarevný znak. Na zádi je přepracovaná lišta nad registrační značkou a i zde je použit nový znak.

Interiér provedení Allure nabízí nové černé obložení s označením Mistral s panely a částí palubní desky pokrytými Alcantarou.

V nabídce pohonných jednotek k žádným změnám nedochází a Peugeot 807 je i nadále k dispozici s přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 2,0 HDI s výkonem 100 kW nebo 120 kW. První výkonová verze je spojena výhradně s manuální šestistupňovou převodovkou a u silnějšího provedení lze objednat i šestistupňovou automatickou převodovku.

Prodej modernizovaného Peugeotu 807 probíhá od letošního léta.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 8. 2012 23:16
Re: Museum osm nula sedm
Tak německo španělské duo je od pohledu vyloženě patetické... Nevím proč, ale když vidím Sharan, tak čekám, kdy z něj vyskočí umaštěnej dědek se skládacíma stolkama a krabicemi plných žu žu. Ale to se týká tohohle modelu [odkaz] Nějak mi unikla nová generace s Polopředkem. Ta vypadá dobře.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 8. 2012 23:11
Re: Tragické auto
Vím, že si chtěl informovat, ale hlavně si dobře pobavil. :yes: >:D
Avatar - Pekelná Micinka
2. 8. 2012 23:08
Re: Hmmm....
Ahoj Marko. Nový Espace nebude?
2. 8. 2012 10:51
Tragické auto
V horším autě jsem snad v životě neseděl. Ještě při vzpomínkách na něj se mi dělá mdlo. Tak hroznou pozici za volantem v životě nezapomenu. Nechápu proč není "vydlabaná podlaha" u řidiče a spolujezdce. Jo řeknu Vám proč, protože šílení francouzi vymysleli "geniální" umístění baterky pod nohy spolujezdce. Výsměch :D. Já s mojí výškou 187 cm si tam nohy prostě nedokážu pohodlně srovnat a sedím tam jak na malé židličce. O zadních sedačkách se raději zminovat nebudu, jedním slovem Utrpení! Řazení typicky francozský, brrr! A ještě je tak dementně umístěná řadička, že když si nastavím sedadlo a volant abych si nezlomil nohy, tak se musím při každém přeřazení předklánět, jako kdybych si chtěl zavázat tkaničky >:D, došáhnout pohodlně na klimatizaci je úkol hodný gymnasty a kaplička přístrojů uprostřed největší peklo, dost odvádí pozornost. K tomu můžeme připočíst váhu jako slon, podivně nastavený posilovač řízení a pozor máme tu TRAGICKÉ AUTO >:-[] jak jinak než od žabožroutů. A pak tu máme Sharan, Alhambru, Galaxy (beru předchozí velmi faceliftovanou generaci, nikoliv současnou) pozice za volantem perfektní, ergonomie velmi dobrá sedačky paráda (jen ty čtvercové opěrky hlavy stojí za prd), rychlosti se řadí jako po másle, stačí používat jen malíček) a hlavně se s tím autem dá projet zatáčka aniž bych měl pocit že jedu po dvou kolech a každou chvíli spadnu ze sedačky jako v případě Peugotu 807 a jeho sester. Zadní sedačky teda taky nic moc, ale o něco lepší než v Peugotu. Ale abych jen nekřivdil Peugotu, tak jeho utlumení motoru je opravdu skvělé, to se může VW jít zahrabat. A motor 2.2 HDI je o dost lepší než 1.9 TDI. A nakonec si nechám design, sice velmi subjektivní věc, ale do Pažoutu se neodpustím rýpnutí protože předek vypadá "naroubovaně" takový kačer >:-[] Zato Sharanovi nenásilně stoupá předek až ke střeše. :yes:
A předchozí generace 807 (806? Teď nevím) V ní jsem taky jel a osobně nechápu, jak mohli něco takového pustit do prodeje 8-s
1. 8. 2012 21:51
Re: Krok vzad...
nemohli. Pri tych "kvantach" , co sa toho vyrobi, by sa to nevyplatilo.