Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Plzeň získá nové kloubové trolejbusy Škoda Electric

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Škoda Electric dodá plzeňskému dopravnímu podniku moderní nízkopodlažní trolejbusy 27 Tr.

Plzeňská společnost Škoda Electric získala rámcový kontrakt pro plzeňský dopravní podnik na až sedmnáct nových velkokapacitních trolejbusů.

Prvních sedm kloubových nízkopodlažních vozidel za více než 110 milionů korun, která pojmou více než sto pasažérů, firma dodá na přelomu roku 2018 a 2019.

Karel Majer, člen představenstva společnosti Škoda Electric, uvedl, že mezi dopravci roste zájem o moderní trolejbusy s bateriemi a v Plzni se místní dopravce rozhodl zakoupit tato vozidla v dlouhé kloubové variantě, poté co se zde ve více než ročním provozu osvědčili kratší trolejbusy s bateriemi.

Trolejbusy 27 Tr určené pro Plzeň, tedy budou vybaveny bateriemi, umožňujícími provoz mimo trolejové vedení. Řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může takto ujet i několik kilometrů. Trolejbusy jsou díky tomu vhodné i pro obsluhu části města kde není trolejové vedení.

Velkokapacitní vozidla mají vedle svého pohonné systému vynikat i komfortním vybavením a rovněž moderním designem, protože Škoda Electric hodlá při jejich výrobě využít poslední generaci karosérie.

Zakázka na výrobu sedmi vozidel je první objednávkou z rámcového kontraktu, podle kterého může plzeňský dopravní podnik získat do roku 2022 až sedmnáct nových velkokapacitních kloubových trolejbusů s alternativním pohonem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)