Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie má zastavovací pásy za 5 milionů korun, použije je ještě letos

Jan Mička
Diskuze (17)
O použití zastavovacích pásů s hroty se mluvilo už dlouho. Nyní však budou v plné míře uvedeny do praxe.

Nebezpečné policejní honičky nejsou pouze zahraniční výsadou, ale velmi často se s nimi setkáváme také v Česku. Zatímco v současnosti policie nejvíce využívá k zastavení pachatele střelbu nebo zátaras sestavený ze služebních vozů, přibude jim nová pomůcka – pásy s hroty.

O možnosti použití zastavovacích pásů s hroty informoval již na jaře zpravodajský server iDnes.cz, který však rovněž uvedl, že současná „zásoba“ z technického hlediska nevyhovuje a policie navíc ani nemá jednotný návod, jak s pásy nakládat. Jak uvedl Český rozhlas, situace se od té doby značně změnila.

Podle něj totiž začali minulý týden policisté dostávat modernější zařízení za pět milionů korun (celkově se na služebny rozdělí 240 pásů) a rovněž se uvažuje o nákupu účinnějších zastavovacích sítí. Takové zařízení však nejenže zastaví ujíždějícího pachatele, ale rovněž dojde k jejímu zničení.

Nákup nových zastavovacích zařízení je podle dostupných informací reakcí na tragickou květnovou nehodu, při které zdrogovaný řidič na Mělnicku srazil policistku, která se ho snažila zastavit. Žena později zemřela a řidiči hrozil trest odnětí svobody až na šestnáct let. Zastavovací pásy, které by podle všeho mohly tragické nehodě zabránit, budou podle mluvčí Policejního prezidia uvedeny do praxe ještě v letošním roce.

Jan Mička
Diskuze (17)
12. 11. 2014 08:47
Re: to je dost
Střílel? To mi zase přijde trochu přehaný.
12. 11. 2014 08:38
Re: to je dost
Tak nepůjde to pravda aplikovat ve 100% případů, ale sem tam určitě ano.
Avatar - Guttalax
11. 11. 2014 18:07
5 Melounů???????????
Stačí na JZD posbírat staré brány a je to zadara. >:D
11. 11. 2014 17:07
Re: to je dost
Fizli uz z toho maju traumu! Odteraz ostra strelba len na strelnici. ;-)
11. 11. 2014 16:29
Re: to je dost
A muzes napovedet, kde ty pasy natahnout? Ty jsi asi vsevedouci
, kdyz to vis... Ono natahnout to zabere par minut, protoze takovej chytrolin jako ty nepochopi, ze natazenim pasu nesmis ohrozit ostatni ucastniky provozu... Ani ty, co jedou nahodou kolem, ani ty, do kterych by to neovladatelny auto mohlo vlitnou... Co tam mas dal?